MrsBucket 92 viestejä – 17.3.2010 14:51
Kun mielesi tekee palata entiseen elämään ja syödä kunnon PUOLUKKAPUUROA, mitä silloin teet????
Minä en ole syönyt muuta kuin riisipuuroa gluteenittomaan ruokavalioon siirryttyäni. Voiko vispipuuroa tai edes vispaamatonta tehdä jotenkin? Kertokaa kokemuksianne, millä ohjeella kukin on tehnyt HYVÄÄ puolukkapuuroa?
seikku 36 viestejä – 17.3.2010 17:23
Vuohelalla on karkea riisijauho(vihreä paperipussi), josta tulee tosi hyvä "mannapuuro" tai ihanan makuinen vispipuuro puolukoiden kanssa. Mielestäni ei paljon eroa tavallisesta mannaryyneistä tehdystä vispipuurosta. Ja jos kaura sopii, niin puhdas kaurasta tehty puuro ja siihen sauvasekoittimella mössättyä puolukkasurvosta, sokeria ja ripaus vaniljasokeria. On KYLMÄNÄ maidon kanssa tosi hyvää!
seikku 36 viestejä – 17.3.2010 18:22
Tohon äskeiseen vielä lisää, eli tuote on Farina karkea riisijauho ja takana on ohjeet molemmille puuroille.
Pulde 16 viestejä – 17.3.2010 20:11
Komppaan! En nyt muista kristallinkirkkaasti enää miltä oikea mannapuuro/puolukkapuuro maistuu, mut musta toi Farinan riisijauhoista tehty on hyvin lähellä sitä.
Kiipuli 90 viestejä – 17.3.2010 21:07
Mä olen nähnyt Hakaniemen hallin puodissa sitä puolukkavispipuuroa myynnissä...
gluteeniton 32 viestejä – 18.3.2010 11:45
Meillä taas tehdään vispipuuro ja mannapuuro käyttäen puurohirssistä. Täällä kuva pussista -> http://www.milletti.fi/4tuotetta.htm
Sitä myydään ainakin citymarketeissa...
marke 71 viestejä – 18.3.2010 12:38
Älkää unohtako maistuvaa Helmi-puuroa, perunasuurimoista.
Tuia 2 viestejä – 18.3.2010 13:19
Meilläkin Helmi-puuroa tehdään usein, ja jos tekee mieli suklaapuuroa, niin jokainen sulattelee kuuman puuron joukkoon oman makunsa mukaan suklaata
sagaliini 28 viestejä – 18.3.2010 19:02
Minä olen lapsille keittänyt vispipuuroa myös karkeista maissijauhoista. Ainoa huono puoli maissi/tai riisijauhoissa on, etteivät vaahtoudu niin hyvin. Viimeksi tein vadelmasta vispipuuroa ja oli meidän 5-v keliaakikon mielestä todella herkullista vaniljakastikkeen kanssa.
LG1982 165 viestejä – 18.3.2010 21:31
Myös polenta-suurimot toimii. Ise laitan noin puolet karkeita riisijauhoja ja puolet polentaa.
MrsBucket 92 viestejä – 19.3.2010 10:27
seikku kirjoitti:
seikku 36 viestejä – 19.3.2010 13:45
Kiva, että maistui!
Oli tämä Glu.fi kyllä melkoinen löytö, vahingossa tänne löysin syksyllä, kun googletin jonkun karkin gluteenittomuutta. Pelottaa aivan ajatella, että kuinka yksin sitä olisi asioiden kanssa, jos teitä ei täällä olisi. Minä en ainakaan ole sellaista tyyppiä, että lähtisin jonnekin vertaistuki ryhmään istumaan. Kiitos teille kaikille ja tietenkin eniten Jezulle!!!
Jezu Ylläpitäjä – 19.3.2010 18:45
seikku kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kiipuli 90 viestejä – 19.3.2010 20:45
hmm, näinpä. Muistaakseni sitä valmistaa suloiset gluteenittomat tms (mielikuvan mukaan pohjalainen firma), eli voi sitä löytää muualtakin ehkä..?
maippi 26 viestejä – 19.3.2010 22:33
Suloiset toimii muistaakseni Turun seudulla...? Toki tuotteita saa muualtakin.
Itse tein joskus "vispipuuroa" puolukoista ja hirssiryyneistä. Vaikea sanoa, oliko "oikean" makuista kun ei enää muista miltä oikea vastaava puuro maistui. Itse kaipaan vain ruisleivän veroista makuelämystä...
Hienoa, että tämä Glu.fi on olemassa, ja täällä saa tietoa ja vertaistukea kanssaihmisiltä, joilla on sama kohtalo.
Suviih 629 viestejä – 20.3.2010 09:15
Meilläkin on tykätty tuosta Farinan karkeilla riisijauhoilla tehdystä puurosta. Silloin kun tulee vispipuuroa tehtyä, tehdään koko purokalle samaa gluteenitonta (eikä kukaan ole valitellut mausta eli ilmeisesti on hyvää tavistenkin suuhun vaikka ei välttämättä ihan tismalleen tavallisen makuista).Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
lorangil 82 viestejä – 7.1.2011 21:22
Minäkin päätin testata kommenttienne pohjalta Farinaa puolukkapuuroon. Ehdan makuista ja hyvää tuli. Kiitos!
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.