Jezu Ylläpitäjä – 15.3.2009 13:45
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
KattiMatikka 271 viestejä – 15.3.2009 19:15
Kauran määrässä ei ole rajoja, koska kaura ei tuhoa keliaakikon suolinukkaa
Pulla 267 viestejä – 15.3.2009 21:32
Mihin se perustuu, että jotkut keliaakikot eivät siedä kauraa, jotainhan siinä täytyy olla?Sussu 97 viestejä – 16.3.2009 13:48
Aika hyvä juttu tästä aiheesta löytyy osoitteesta
http://www.gastrolab.net/nqcehaf.htm
higga 209 viestejä – 16.3.2009 17:08
Oli muuten ihan ok toi gastrolab juttu, ainoa mikä pisti silmään oli se Elovena-paketti
Jezu Ylläpitäjä – 16.3.2009 17:13
Sussu kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Sussu 97 viestejä – 16.3.2009 17:22
Juu. Aivan samaa ajattelin kun katoin sitä ryynipakettia. Kiitoksia muuten opastuksesta tossa linkki jutussa!
Pulla 267 viestejä – 16.3.2009 18:07
Olihan siinä tekstissä koottuna hyvää asiaa, mutta huonosti kirjoitettuna. Sitten siinä luki vielä "kohtuullinen määrä kauraa", joten emme päässeet Jezun alkukysymystä pidemmälle...Sussu 97 viestejä – 16.3.2009 19:02
Tuossa linkissä mietin lähinnä sitä Mitä kaura on..Itse henkilökohtaisesti en ole juuri kauraa käyttänyt kuin joskus pieniä määriä esim.korppujauhojen asemasta lihapullataikinassa. Jostain luin suosituksia 50g päivässä. Vaikeaa varmaan sanoa mikä määrä sopii kenellekkin. Jotkin reagoivat todella pieniin määriin.Jos käyttö arveluttaa niin tuleehan sitä toimeen ilmankin. Myöskin se että osa keliaakikoista on oireettomia hankaloittaa arviota käykö kaura vai ei. Todella ristiriitaista tietoa nimittäin löytyy kun alat googlettamaan aiheesta käykö kaura keliaakikoille. Ei kai auta kun jokaisen vaan itse miettiä uskaltaako käyttää vai ei ja minkä verran. Aika ympäripyöreetä...
Pulla 267 viestejä – 16.3.2009 19:17
Minä en ole kauraa käyttänyt ollenkaan, kohta tulee vuosi diagnoosista. Jätin kaiken mahdollisen "vaarallisen" pois heti, koska sairastanut olen tietämättäni niin pitkään. Ajattelin, että kun oireet ovat jääneet pois, voin sitten kokeilla kauraa, mutta ilmankin tulee siis toimeen.KattiMatikka 271 viestejä – 16.3.2009 20:05
Tässä keskustelussa on hyvä muistaa yksi ihan perusasia eli PUHDAS kaura ja sitten tavallinen kaura. Puhdas kaura-tuotteet on valmistettu siten, että kauran valmistusprosessin aikana (pellolta pöytään) ei mukaan ole voinut joutua muita viljoja.higga 209 viestejä – 16.3.2009 21:03
Onko toi kauran sopivuuden arvailu vain peruja vanhoilta ajoilta kun keliaakikoilta kiellettiin "kotimaiset viljat". Keliakian toteamisen aikoihin (meidän perheessä) lääkäri selitti kuinka kaura on täysin eri "sukua" eikä se sisällä samoja "haitta-aineita" kuin ohra, vehnä ja ruis. Muistaakseni lähempänä ohraa, vehnää ja ruista oli jokin keliaakikoille sopiva vilja (tattari tai hirssi). Olisko enennmuinoin kaura aiheuttanut oireita niiden jäämien takia? Meillä puhdasta kauraa käytetään paljon ja mitään oireita ei ole ja vasta-aineetkin pysyneet negatiivisina. Ja nää siis vain mun mietintöjä vailla tieteellistä pohjaa
Sussu 97 viestejä – 16.3.2009 21:34
Tässä muuten taas lisää tietoa...
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=kel00041
En osaa muuten vieläkään linkittää vaikka yritin. Torvi mikä torvi.
Jezu Ylläpitäjä – 16.3.2009 22:32
Sussu kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.