honda 89 messages – 12/10/2012 4:23 PM
keliakia ei ole pelkästää keliakiaa siihen liittyy monta liitännäis sairauksia itselläni on keliakia myötä tullut t-solu muutoksia ohutsuolessa ,maksanvajaa toiminta,b-vitamiinin puutos myös muidenkin vitamiinien vajautta ym ym kuinka monella muullakin on sama asia
Lianna 55 messages – 12/10/2012 6:15 PM
honda kirjoitti:Hei Honda! Oletko varma, että syöt OIKEASTI GLUTEENITONTA ruokaa? Lain mukaan "gluteeniton" ruoka saa sisältää gluteenia. Itse kuuluun niihin herkkiin ihmisiin, jotka eivät siedä yhtään gluteenia. Minulla oli yllämainittuja oireita ja paljon muita niiden lisäksi, ja ne paranivat OIKEASTI GLUTEENITTOMALLA RUOKAVALIOLLA, jonka periaate on: kaikki teollisesti valmistettu ruoka sisältää Suomessa jonkin määrän gluteenia. Eli kaikki teollinen ruoka pois! Siis ruoka-aineet, jotka sisältävät valmiita maustesekoituksia, hiivauutetta, glukoosia, tärkkelyssiirappia, aromeja jne. Ne sekoitetaan usein vehnätärkkelykseen, olen pitänyt myös kädessä vanilja-aromi purkkia, joka sisälsi glukoosia (voidaan tehdä vehnästä). Tosin Keliakia-liitto tulee väittämään, että nämä aineet on tutkittu ja turvallisia, mikä varmasti pitää paikkansa. Mutta tutkimuksissa on unohdettu se, että tutkimus perustuu "vapaaehtoisjoukkoihin", eli vain terveimmät potilaat olivat testeissä. Tapaukset kuin sinä ei ole voinut olla mukana, muutenhan testitulokset eivät pitäisi paikkansa, ei nimittäin tiedettäsi, tuleeko oireen pienistä gluteenimäätistä vai ei. Lisäksi meillä on Suomessa joukko ihmisiä, joilla on niin paha keliakia, etti suolen nukkavaurio parane koskaan. Myöskään he eivät ole voineet olla testeissä mukana. Lisäksi yhtään lasta ei tutkittu. Suosittelen sinulle OIKEASTI GLUTEENITONTA RUOKAVALIOTA, toivon mukaan vapaudut vaivoistasi, minulle kävi näin. Muista, että ETIKKA poltetaan ohraan. Myös se pitäää jättää pois! Eli mm. silli ja punajuuret on Suomessa tehty etikkaliemeen! Mäkkäsin hampurilainen + juusto käy, mutta sekin pitäää ottaa "pleininä" eli ei sinappia, ketsuppia, kurkkusalaattia. Muista, että alkohoelista käy vain viini, konjakit ja brandyt ja rommi. Jos jaksat pitää dieettiä, joka on täysin epäsosiaalinen muutaman viikon, toivon mukaan olosi paranee huomattavasti! Jos dieetti tuntuu vaikealta, ajattele, että gluteeni on meidän "ammoniakki", joka syövyttää ohutsuolta. Jos meinaat syödä esim. tavallisen "gluteenittoman" makkaren, ajattele, että se sisältää hitusen ammoniakkia, söisitkö makkaran silloin? Toivon sinulle pikaista paranemista! Jos haluat, kirjoitan sinulle lisäohjeita oikeasti luontaisesti gluteenimattomasta dieetistä!
Lianna 55 messages – 12/10/2012 8:11 PM
Hei Honda! En tarkoita "gluteenitonta" dieettiä, joka on Suomessa käytössä, sillä lain mukaan se saa sisältää gluteenia! Tarkoitan dieettiä, joka on oikeasti gluteenivapaa: siis luontaisesti gluteenittomat jauhot käyttöön, pois kaikki teollinen ruoka: majoneesi, sinappi, ketsuppi, makkarat, jäätelö, omenaviinietikka, tavallinen etikka, silli, etikkapunajuuret, jne. Ja vaikka päällä lukee "gluteeniton", niin nämä kaikki tuotteet sisältää gluteenia!
Juulin 187 messages – 01/03/2013 4:31 PM
Keliakialiiton sivujen mukaan etikkaa voi käyttää. Sitä valmistetaan monista eri tuotteista ja jos se on tehty ohrasta, niin siitä täytyy lakien mukaan olla maininta.
Ja onhan soijassakin vehnää, mutta gluteeni katoaa valmistusprosessissa.
donna 57 messages – 01/03/2013 8:37 PM
Hei Lianna
Minua ainakin kiinnostaa todella paljon saada lisäohjeita oikeasti luontaisestagluteenittomasta dieetistä jos siitä olisi apua ainaisiin vatsavaivoihin.
Etkö käytä ollenkaan vehnätärkkelystä sisältäviä leipiä esimerkiksi?
Minkä valmistajan leipää käytät vai teetkö itse?
Entä minkä nimistä luontaisesti gluteenitonta jauhoa käytät eli sunnuntain gluteenittomat jauhot pannassa?
Kiitos paljon jos jaksat selventää tätä mielenkiintoista asiaa.
Tallulah 476 messages – 01/04/2013 10:06 AM
Juulin kirjoitti:
glutfree 90 messages – 01/06/2013 1:46 PM
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.