Keliakia ja liitännäissairaudet

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • honda 89 viestejä10.12.2012 16:23

    keliakia ei ole pelkästää keliakiaa siihen liittyy monta liitännäis sairauksia itselläni on keliakia myötä tullut t-solu muutoksia ohutsuolessa ,maksanvajaa toiminta,b-vitamiinin puutos myös muidenkin vitamiinien vajautta ym ym kuinka monella muullakin on sama asia

  • Lianna 55 viestejä10.12.2012 18:15

    honda kirjoitti:
    keliakia ei ole pelkästää keliakiaa siihen liittyy monta liitännäis sairauksia itselläni on keliakia myötä tullut t-solu muutoksia ohutsuolessa ,maksanvajaa toiminta,b-vitamiinin puutos myös muidenkin vitamiinien vajautta ym ym kuinka monella muullakin on sama asia
    Hei Honda! Oletko varma, että syöt OIKEASTI GLUTEENITONTA ruokaa? Lain mukaan "gluteeniton" ruoka saa sisältää gluteenia. Itse kuuluun niihin herkkiin ihmisiin, jotka eivät siedä yhtään gluteenia. Minulla oli yllämainittuja oireita ja paljon muita niiden lisäksi, ja ne paranivat OIKEASTI GLUTEENITTOMALLA RUOKAVALIOLLA, jonka periaate on: kaikki teollisesti valmistettu ruoka sisältää Suomessa jonkin määrän gluteenia. Eli kaikki teollinen ruoka pois! Siis ruoka-aineet, jotka sisältävät valmiita maustesekoituksia, hiivauutetta, glukoosia, tärkkelyssiirappia, aromeja jne. Ne sekoitetaan usein vehnätärkkelykseen, olen pitänyt myös kädessä vanilja-aromi purkkia, joka sisälsi glukoosia (voidaan tehdä vehnästä). Tosin Keliakia-liitto tulee väittämään, että nämä aineet on tutkittu ja turvallisia, mikä varmasti pitää paikkansa. Mutta tutkimuksissa on unohdettu se, että tutkimus perustuu "vapaaehtoisjoukkoihin", eli vain terveimmät potilaat olivat testeissä. Tapaukset kuin sinä ei ole voinut olla mukana, muutenhan testitulokset eivät pitäisi paikkansa, ei nimittäin tiedettäsi, tuleeko oireen pienistä gluteenimäätistä vai ei. Lisäksi meillä on Suomessa joukko ihmisiä, joilla on niin paha keliakia, etti suolen nukkavaurio parane koskaan. Myöskään he eivät ole voineet olla testeissä mukana. Lisäksi yhtään lasta ei tutkittu. Suosittelen sinulle OIKEASTI GLUTEENITONTA RUOKAVALIOTA, toivon mukaan vapaudut vaivoistasi, minulle kävi näin. Muista, että ETIKKA poltetaan ohraan. Myös se pitäää jättää pois! Eli mm. silli ja punajuuret on Suomessa tehty etikkaliemeen! Mäkkäsin hampurilainen + juusto käy, mutta sekin pitäää ottaa "pleininä" eli ei sinappia, ketsuppia, kurkkusalaattia. Muista, että alkohoelista käy vain viini, konjakit ja brandyt ja rommi. Jos jaksat pitää dieettiä, joka on täysin epäsosiaalinen muutaman viikon, toivon mukaan olosi paranee huomattavasti! Jos dieetti tuntuu vaikealta, ajattele, että gluteeni on meidän "ammoniakki", joka syövyttää ohutsuolta. Jos meinaat syödä esim. tavallisen "gluteenittoman" makkaren, ajattele, että se sisältää hitusen ammoniakkia, söisitkö makkaran silloin? Toivon sinulle pikaista paranemista! Jos haluat, kirjoitan sinulle lisäohjeita oikeasti luontaisesti gluteenimattomasta dieetistä!

  • Mainos

  • Lianna 55 viestejä10.12.2012 20:11

    Hei Honda! En tarkoita "gluteenitonta" dieettiä, joka on Suomessa käytössä, sillä lain mukaan se saa sisältää gluteenia! Tarkoitan dieettiä, joka on oikeasti gluteenivapaa: siis luontaisesti gluteenittomat jauhot käyttöön, pois kaikki teollinen ruoka: majoneesi, sinappi, ketsuppi, makkarat, jäätelö, omenaviinietikka, tavallinen etikka, silli, etikkapunajuuret, jne. Ja vaikka päällä lukee "gluteeniton", niin nämä kaikki tuotteet sisältää gluteenia!

  • Juulin 187 viestejä3.1.2013 16:31

    Keliakialiiton sivujen mukaan etikkaa voi käyttää. Sitä valmistetaan monista eri tuotteista ja jos se on tehty ohrasta, niin siitä täytyy lakien mukaan olla maininta.

    Ja onhan soijassakin vehnää, mutta gluteeni katoaa valmistusprosessissa.

  • donna 57 viestejä3.1.2013 20:37

    Hei Lianna

    Minua ainakin kiinnostaa todella paljon saada lisäohjeita oikeasti luontaisestagluteenittomasta dieetistä jos siitä olisi apua ainaisiin vatsavaivoihin.

    Etkö käytä ollenkaan vehnätärkkelystä sisältäviä leipiä esimerkiksi?
    Minkä valmistajan leipää käytät vai teetkö itse?
    Entä minkä nimistä luontaisesti gluteenitonta jauhoa käytät eli sunnuntain gluteenittomat jauhot pannassa?

    Kiitos paljon jos jaksat selventää tätä mielenkiintoista asiaa.

  • Tallulah 476 viestejä4.1.2013 10:06

    Juulin kirjoitti:
    Ja onhan soijassakin vehnää, mutta gluteeni katoaa valmistusprosessissa.

    Soijassa ei ole vehnää, vaan soijakastikkeessa, jossa se gluteeni hajoaa valmistusprosessissa. Soijaa on monessa muussakin muodossa.

  • glutfree 90 viestejä6.1.2013 13:46



    Oheisessa video / luentopätkässä on mullistavaa tietoa keliakiasta, gluteenisensitiivisyydestä ja niiden yhteydestä noin 200 eri sairauteen. Eli jos sairastaa jotain listalla mainittua, kannattaa jättää kaikki viljat, siis myös maissi, riisi, hirssi ja tattari, ns. gluteeniviljojen lisäksi pois ruokavaliosta. Eli se mitä meillä lääkärit ja keliakialiito opettavat, että riittää kun jättää pois vehnän, rukiin ja ohran, on vain ns. jäävuoren huippu...myös kaura, maissi, riisi, hirssi ja tattari ovat enemmän tai vähemmän gluteenisia. Ja näin ollen herkimmille myrkkyä.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,017s