nitraatti 6 viestejä – 13.1.2009 10:57
saa aivan mielettömän hyviä lihapiirakoita!!
http://www.keliapuoti.fi tai käy pyörähtämässä hakaniemen kauppahallissa.
Vaihtelua arkeen toi myös kotimainen näkkileipä, joka tosin oli pirskaleen kallista.
Siitä sainkin innostuksen kokeilla tehdä ite näkkäriä!
Onnistu todella hyvin ja isäntä innostu siitä ihan kuus nolla. Laitan reseptin tänne kunhan kerkiän.
Jezu Ylläpitäjä – 13.1.2009 11:17
Harmi, että Keliapuoti menee arkisin tuntia aiemmin kiinni kuin Hakaniemen halli. Harvoin ehtii töistä klo 17 mennessä sinne, mutta ehkäpä joku viikonloppu.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
nitraatti 6 viestejä – 13.1.2009 11:51
Mä kävin tutustumassa yks lauantai aamu siellä ja sitten puodin pitäjä postitti mulle piirakoita, koska ne oli loppunu, toimitus oli nopeaa ja tavara tuoretta
muistaakseni toimituspäivät oli ti ja to ja ne on aina seuraavana päivänä postissa. Lähetystunnuksen kanssa oli helppo seurata lähetystä.
Ninsku 30 viestejä – 2.4.2009 23:25
Mä tilasin porin keliapisteestä lihapiirakoita tulivat matkahuollon kautta. En ennen ole syönytkään gluteenittomana niitä.
Ne tekee itse lihapiirakat yms ja epäilempä että keliapuodissa myydään porin keliapisteen valmistamia lihapiirakoita.
Näytti olevan tosi hyvä valikoima kaikkea siellä porissa kun katselin nettisivuja, vielä kun saisivat laitettua tuoteselosteet nettiin
Kari 364 viestejä – 2.4.2009 23:59
Maistuuko G-lihapiirakka lihapiirakalta?
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Ansku71 8 viestejä – 3.4.2009 08:35
Ainakin itsetehty G-lihapiirakka maistuu aivan yhtä hyvältä kuin tavallinen, näin perheen normisyöjät todenneet. Gluteenittomien piirakoiden teko onnistuu ihan hyvin eikä itsellä ainakaan ollut mitään ongelmia öljyssä keittämisen kanssa. Viimeksi tein itselleni gluteenittomia ja muulle perheelle tavallisia, keitin vain omani ensin. Montahan niitä tuli kerralla mutta eivät kärsineet yhtään pakastuksesta, ja huomattavasti halvempia kuin kaupasta ostetut!
meukki 16 viestejä – 3.4.2009 10:16
Ainakin Mikkelin seudulla myytävät Herkkutalo Monzakkan valmistamat G-lihapiirakat maistuvat ihan lihapiirakalta
Ninsku 30 viestejä – 3.4.2009 10:42
Kari: kyllä se lihapiirakka maistui ja tuoksui lihapiirakalle, suosittelen
Jezu Ylläpitäjä – 3.4.2009 12:14
Nyt tuli nälkä. Pitääkin käydä Keliakiapuodista hakemassa lihiksiä, kun ei ole moisia tullut kahteen vuoteen syötyäKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
MariJo 77 viestejä – 3.4.2009 16:52
Ansku71 kirjoitti:
Ninsku 30 viestejä – 5.4.2009 12:43
Ansku71: Voisitko antaa ohjeesi gluteenittomille lihapiirakoille ?
Suviih 629 viestejä – 5.4.2009 13:03
Tein itsekin lihapiirakoita tuossa viikonloppuna ja hyvin onnistui. Taikina on oma sovellukseni, kehittynyt kokeilujen kautta. Tarkkaa jauhomäärää en ottanut ylös, sillä leivon usein "käsituntumalla", mutta näin se suunnilleen meni:Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Ansku71 8 viestejä – 6.4.2009 08:31
Tässä meikäläisen ohje, lisäsin sen myös vinkkeihin. Suht helppo leipoa kun muistaa jauhoittaa kädet!
Gluteenittomat lihapiirakat
n.10 kpl koosta riippuen
4,5 dl vettä
1 rkl psylliumia
0,5 dl öljyä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
500 g karkeaa jauhoseosta esim. semper
Tee taikina mieluiten yleiskoneella.
Turvota psylliumia kädenlämpöisessä vedessä 10 min. Lisää suola, sokeri ja öljy sekä jauhot joihin hiiva on sekoitettu. Anna koneen vaivata taikinaa n. 5 min. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen verran taikinaa käsiin (muista jauhoittaa kädet hyvin!) ja taputtele littanaksi. Lisää sitten täyte ja ummista piiraaksi. Taikina on tarttuvaista, näin ollen et tarvitse vettä ummistamiseen. Tee kaikki piiraat valmiiksi ja laita nousemaan n. 30 minuutiksi. Keitä kuumassa öljyssä kypsiksi. Huom! Jostain syystä gluteenittomat piirakat jäävät vaaleammaksi kuin "normi"piirakat.
Olen kokeillut eri jauhoilla, onnistuu niin noilla karkeilla jauhoilla kuin myös esim jytte+semperin hienojauho- seoksella.
Täyte saa muuten olla hyvin maustettua, taikina "imaisee" mausteet joten jos täyte on just sopivaa niin lisääppä hieman mausteita, muuten valmis tuote on pliisun makuista.
Ninsku 30 viestejä – 6.4.2009 15:40
Ansku71 kirjoitti:
Jontsa 67 viestejä – 15.4.2009 00:15
Jezu kirjoitti:
Jezu Ylläpitäjä – 27.9.2009 21:56
Jezu kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
MariJo 77 viestejä – 16.3.2010 15:25
Nostan tämän lihapiirakka-keskustelun jälleen esille. Vapaapäiväni ratoksi leivoin juuri lihiksiä,onnistui oikein hyvin. Teen taikinan suurinpiirtein näin;
6 dl vettä
25 g hiivaa
suolaa
1-2 dl kaurajauhoa
noin 1 pkt Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa leipäjauhoseosta (aivan ehdoton suosikkini, psyllium valmiina)
loraus öljyä
Täytteeseen puuroriisiä, sipulia ja hyvin maustettua jauhelihaa. Täytettä jäi yli, melko pieniä lihiksiä tuli taikinamäärästä 18.
Paistoin rypsiöljyssä, onnistuu yhtä hyvin kuin oikealla munkkirasvallakin. Ja eikun syömään!
marke 71 viestejä – 20.3.2010 07:36
Hei, ehtisitkö laittaa sen näkkäriohjeen? Kiitos kaikille lihapiirakkaohjeista. Eikun kokeilemaan, viimeistään munkinpaiston yhteydessä.
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.