Keliapuodista ja vähän muutakin

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • nitraatti 6 messages01/13/2009 10:57 AM

    saa aivan mielettömän hyviä lihapiirakoita!!
    http://www.keliapuoti.fi tai käy pyörähtämässä hakaniemen kauppahallissa.
    Vaihtelua arkeen toi myös kotimainen näkkileipä, joka tosin oli pirskaleen kallista.
    Siitä sainkin innostuksen kokeilla tehdä ite näkkäriä!
    Onnistu todella hyvin ja isäntä innostu siitä ihan kuus nolla. Laitan reseptin tänne kunhan kerkiän.

  • Jezu  Admin01/13/2009 11:17 AM

    Harmi, että Keliapuoti menee arkisin tuntia aiemmin kiinni kuin Hakaniemen halli. Harvoin ehtii töistä klo 17 mennessä sinne, mutta ehkäpä joku viikonloppu.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Ad

  • nitraatti 6 messages01/13/2009 11:51 AM

    Mä kävin tutustumassa yks lauantai aamu siellä ja sitten puodin pitäjä postitti mulle piirakoita, koska ne oli loppunu, toimitus oli nopeaa ja tavara tuoretta
    muistaakseni toimituspäivät oli ti ja to ja ne on aina seuraavana päivänä postissa. Lähetystunnuksen kanssa oli helppo seurata lähetystä.

  • Ninsku 30 messages04/02/2009 11:25 PM

    Mä tilasin porin keliapisteestä lihapiirakoita tulivat matkahuollon kautta. En ennen ole syönytkään gluteenittomana niitä.
    Ne tekee itse lihapiirakat yms ja epäilempä että keliapuodissa myydään porin keliapisteen valmistamia lihapiirakoita.
    Näytti olevan tosi hyvä valikoima kaikkea siellä porissa kun katselin nettisivuja, vielä kun saisivat laitettua tuoteselosteet nettiin

  • Kari 364 messages04/02/2009 11:59 PM

    Maistuuko G-lihapiirakka lihapiirakalta?

    Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

  • Ansku71 8 messages04/03/2009 8:35 AM

    Ainakin itsetehty G-lihapiirakka maistuu aivan yhtä hyvältä kuin tavallinen, näin perheen normisyöjät todenneet. Gluteenittomien piirakoiden teko onnistuu ihan hyvin eikä itsellä ainakaan ollut mitään ongelmia öljyssä keittämisen kanssa. Viimeksi tein itselleni gluteenittomia ja muulle perheelle tavallisia, keitin vain omani ensin. Montahan niitä tuli kerralla mutta eivät kärsineet yhtään pakastuksesta, ja huomattavasti halvempia kuin kaupasta ostetut!

  • meukki 16 messages04/03/2009 10:16 AM

    Ainakin Mikkelin seudulla myytävät Herkkutalo Monzakkan valmistamat G-lihapiirakat maistuvat ihan lihapiirakalta

  • Ad

  • Ninsku 30 messages04/03/2009 10:42 AM

    Kari: kyllä se lihapiirakka maistui ja tuoksui lihapiirakalle, suosittelen

  • Jezu  Admin04/03/2009 12:14 PM

    Nyt tuli nälkä. Pitääkin käydä Keliakiapuodista hakemassa lihiksiä, kun ei ole moisia tullut kahteen vuoteen syötyä

    Pari nakkia, paahdettua sipulia, vähän kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia väliin... mmm...

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • MariJo 77 messages04/03/2009 4:52 PM

    Ansku71 kirjoitti:
    Gluteenittomien piirakoiden teko onnistuu ihan hyvin eikä itsellä ainakaan ollut mitään ongelmia öljyssä keittämisen kanssa.

    Millaisen taikinan teet? Onko helppoa leipoa?

  • Ninsku 30 messages04/05/2009 12:43 PM

    Ansku71: Voisitko antaa ohjeesi gluteenittomille lihapiirakoille ?

  • Suviih  629 messages04/05/2009 1:03 PM

    Tein itsekin lihapiirakoita tuossa viikonloppuna ja hyvin onnistui. Taikina on oma sovellukseni, kehittynyt kokeilujen kautta. Tarkkaa jauhomäärää en ottanut ylös, sillä leivon usein "käsituntumalla", mutta näin se suunnilleen meni:

    4dl vettä
    n. 1/3 pala hiivaa
    1tl psylliumia
    1 kananmuna
    n. 1tl suolaa
    1rkl öljyä
    1dl soijajauhoa
    n. 9dl Semperin hienoa jauhoseosta

    Anna psylliumin liota lämpimässä vedessä, lisää hiiva, kananmuna, suola ja öljy. Sekoita ja lisää lopuksi jauhot (kannattaa jauhoja lisätessä vaivata käsin). Soijajauho voi hieman paakkuuntua, se kannattaa lisätä ensin ja käyttää vaikka vispilää apuna tarvittaessa paakkujen hajottamiseksi.
    Huom. Taikina saa olla hieman löysähköä.
    Tee taikinasta pötky jauhotetulla pöydällä ja jaa se noin 10 samankokoiseen palaan. Pyöritä pala käsissäsi tiiviiksi palloksi ja taputtele se jauhotetulle pöydälle litteäksi ja pyöreän muotoiseksi (huom. käytä mahdollisimman vähän jauhoa pöydällä, sillä lihapiirakan pinnalle jäävä jauho palaa rasvassa). Käännä litteän taikinapalan reunaa noin 1cm verran kaksinkerroin joka puolelta (taikinasta syntyy tavallaan "allas", mikä helpottaa piirakan sulkemista)Laita taikinapalan toiselle puolelle täytettä (keitettyä riisiä ja paistettua jauhelihaa+sipulia maustettuna ainakin suolalla), kostuta kaksinkerroin oleva kohta reunasta hieman vedellä ja käännä toinen puoli kanneksi täytteen päälle, painele ulkoreunaa kevyesti. Sivele ulkoreunaa hieman kosteilla sormilla, että piirakka pysyy varmasti kiinni. Älä anna piirakoiden kohota kauaa vaan paista ne mahdollisimman nopeasti rasvassa (käytin itse kultamunkki-rasvaa).

    Kun teen seuraavan kerran lihiksiä otan tarkemmin ylös nuo ainemäärät jotka on merkitty noin-määriksi ja laitan ohjeen tuonne vinkit-palstalle. Voi muuten tehdä ilman soijaakin, olen tehnyt joskus niinkin, mutta taikinassa oleva pieni soijamäärä saa valmiin lihapiirakan jollain tapaa vähemmän rasvaisen tuntuiseksi ja mukavammaksi syödä.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • Ad

  • Ansku71 8 messages04/06/2009 8:31 AM

    Tässä meikäläisen ohje, lisäsin sen myös vinkkeihin. Suht helppo leipoa kun muistaa jauhoittaa kädet!

    Gluteenittomat lihapiirakat
    n.10 kpl koosta riippuen

    4,5 dl vettä
    1 rkl psylliumia
    0,5 dl öljyä
    1 pss kuivahiivaa
    1 tl suolaa
    ripaus sokeria
    500 g karkeaa jauhoseosta esim. semper

    Tee taikina mieluiten yleiskoneella.
    Turvota psylliumia kädenlämpöisessä vedessä 10 min. Lisää suola, sokeri ja öljy sekä jauhot joihin hiiva on sekoitettu. Anna koneen vaivata taikinaa n. 5 min. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen verran taikinaa käsiin (muista jauhoittaa kädet hyvin!) ja taputtele littanaksi. Lisää sitten täyte ja ummista piiraaksi. Taikina on tarttuvaista, näin ollen et tarvitse vettä ummistamiseen. Tee kaikki piiraat valmiiksi ja laita nousemaan n. 30 minuutiksi. Keitä kuumassa öljyssä kypsiksi. Huom! Jostain syystä gluteenittomat piirakat jäävät vaaleammaksi kuin "normi"piirakat.

    Olen kokeillut eri jauhoilla, onnistuu niin noilla karkeilla jauhoilla kuin myös esim jytte+semperin hienojauho- seoksella.

    Täyte saa muuten olla hyvin maustettua, taikina "imaisee" mausteet joten jos täyte on just sopivaa niin lisääppä hieman mausteita, muuten valmis tuote on pliisun makuista.

  • Ninsku 30 messages04/06/2009 3:40 PM

    Ansku71 kirjoitti:
    Tässä meikäläisen ohje, lisäsin sen myös vinkkeihin.

    Kiitos ohjeesta ja kiitos myös Suviih:lle

  • Jontsa 67 messages04/15/2009 12:15 AM

    Jezu kirjoitti:
    Nyt tuli nälkä. Pitääkin käydä Keliakiapuodista hakemassa lihiksiä, kun ei ole moisia tullut kahteen vuoteen syötyä

    Pari nakkia, paahdettua sipulia, vähän kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia väliin... mmm...

    Älä sitten ainakaan laita Pirkan paahdettua sipulirouhetta, siinä kun on vehnäjauhoa

  • Jezu  Admin09/27/2009 9:56 PM

    Jezu kirjoitti:
    Nyt tuli nälkä. Pitääkin käydä Keliakiapuodista hakemassa lihiksiä, kun ei ole moisia tullut kahteen vuoteen syötyä

    Pari nakkia, paahdettua sipulia, vähän kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia väliin... mmm...

    "Pienellä" viiveellä vastaus. Näitä tuli ostettua vappuna ja olivat todella hyviä. Väri ei muistuttanut normaalia lihistä, mutta maku kylläkin. Kannattaa kokeilla, jos ei pelkää rasvaa

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • MariJo 77 messages03/16/2010 3:25 PM

    Nostan tämän lihapiirakka-keskustelun jälleen esille. Vapaapäiväni ratoksi leivoin juuri lihiksiä,onnistui oikein hyvin. Teen taikinan suurinpiirtein näin;

    6 dl vettä
    25 g hiivaa
    suolaa
    1-2 dl kaurajauhoa
    noin 1 pkt Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaa leipäjauhoseosta (aivan ehdoton suosikkini, psyllium valmiina)
    loraus öljyä

    Täytteeseen puuroriisiä, sipulia ja hyvin maustettua jauhelihaa. Täytettä jäi yli, melko pieniä lihiksiä tuli taikinamäärästä 18.

    Paistoin rypsiöljyssä, onnistuu yhtä hyvin kuin oikealla munkkirasvallakin. Ja eikun syömään!

  • Ad

  • marke 71 messages03/20/2010 7:36 AM

    Hei, ehtisitkö laittaa sen näkkäriohjeen? Kiitos kaikille lihapiirakkaohjeista. Eikun kokeilemaan, viimeistään munkinpaiston yhteydessä.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s