Kluteeniton

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Jezu  Ylläpitäjä8.10.2010 22:28

  Eksyin Vantaan Variston Kodin Ykköseen ja kuinka ollakaan sinne oli tullut tarjolle runsaasti Schärin ja Glutanon gluteenittomia tuotteita. Osa Schärin tuotteista oli alennuksessa (sori, vein kaikki loput Twinnyt hintaan 0.9e/kpl), mutta eniten ihmetystä aiheutti kyltti.

  Tutkin myös Glu.fi:n hakutilastoja ja monet etsivät kluteenittomia tuotteita. Miten sinä kirjoitat gluteenittoman?

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • MrsBucket 92 viestejä9.10.2010 10:11

  Jezu kirjoitti:
  Eksyin Vantaan Variston Kodin Ykköseen...(lyhennetty viesti)mutta eniten ihmetystä aiheutti kyltti.

  No kyllä minä ainakin puhun ja kirjoitan gluteenittomista tuotteista, enkä löytänyt edes google-haulla mitään kluteenitonta. Wikipediassa myös puhutaan gluteenittomasta ruokavaliosta, niettä varmaankin se on virallinen nimitys.

 • Mainos

 • Suviih  629 viestejä9.10.2010 11:16

  Itsellekin se on aina ollut gluteeniton, mutta nyt blogia pitäessä olen huomannut, että jonkun verran on blogiini tullut vierailijoita kluteeniton hakusanalla. Tosin vain murto-osa kävijöistä. Epäilisin että tuota kirjoitusmuotoa käyttävät ihmiset, jotka eivät itse ole keliaakikkoja ja ovat vain kuulleet gluteenittomasta, eivätkä aiemmin nähneet sanan oikeaa kirjoitusmuotoa.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Tallulah 476 viestejä9.10.2010 14:02

  Itse käytän gluteeniton, mutta käsittääkseni myös gluteiiniton on oikein. Kyllähän sitä keliakiasta ja keliaakikosta on monenlaista väännöstä kirjoitettu, ja ihan keliaakikot itse. Ihmisten oikeinkirjoitustaito kun nyt yleensäkin on heikentynyt huomattavasti ja sanoista tehdään ihmeellisiä väännöksiä ja lyhennöksiä. Mua esim. ärsyttää aivan suunnattomasti lyhenne glutti! ARGH!!

 • Jezu  Ylläpitäjä9.10.2010 14:07

  Vielä tuosta kuvan kyltistä pitää mainita, että melkoinen suoritus myyjältä, kun tuotepakkauksissa lukee kuitenkin gluteeniton selkeästi suomeksi

  Suviih on varmasti oikeassa tuossa, että niille, joilla ei ole keliakiaa, voi gluteeniton-termin kirjoitusasu tuottaa haasteita.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • carietta 72 viestejä9.10.2010 18:21

  Itse en ole kyllä koskaan törmännyt vastaavaan kirjoitusasuun

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s