Soffiine 44 viestejä – 11.7.2014 19:13
Näin kesäkuumalla leipäkone on miellyttävä kun se ei kuumenna huoneilmaa.
Eniten olen ehkä innostunut siitä millaisen gluteenittoman pizzataikinan leipäkoneella saa aikaan, sillä tuloksena on aivan mahtava rakenne, lähellä perinteistä pohjaa ja sanoisin ehkäpä parempikin.
Mitat kannattaa vasta-alkajan pitää ensin täsmällisen tarkkoina, muuten menee metsään ja laite jää käyttämättä.
Aikaahan tuon "leivonnan" lopputuloksen eli leivän odottelussa saa menemään, mutta kun ne ainekset on vuokaan lykännyt voi unohtaa koko jutun ja keskittyä muihin asioihin kunnes laite piippaa.
Likaiset astiat ovat -niin halutessa erillinen kulho johon jauhoseos sekoitetaan, koneen leivontakulho taikinapyörineen, nestemitta sekä muovinuolija.
Vesiperhonen 20 viestejä – 20.3.2013 14:20
pete78 kirjoitti:
Ellu-72 4 viestejä – 1.12.2010 22:08
Onko kukaan tehnyt leipäkoneella luontaisesti glteenitonta leipää jossa suurin osa jauhoista olisi tattarijauhoja?
Niistä tulee NIIIN hyvää piimälimppua käsin, mutta tuntuu niin vaivalloiselka, että jospa jotain helpotusta saisi leipäkoneella vaivaamiseen?
Tallu 8 viestejä – 5.10.2010 09:18
Taas on Lidlissä leipäkone tarjouksessa. Onko tullut uusia mielipiteitä kyseisestä koneesta?
MrsBucket 92 viestejä – 24.3.2010 16:07
Vetäsen vielä tapetille tämän leipäkone-keskustelun, sillä huomasin uudessa Lidlin lehdessä mainoksen kyseisestä härvelistä. Kehuvat, että koneessa on erityinen gluteeniton erityisohjelma. Tulee myyntiin 29.3.2010. Mikäli sinulle ei tule lehteä, laitan tähän linkin, että voit tutustua, jos kiinnostaa:
http://www.lidl.fi/cps/rde/xchg/lidl_fi/hs.xsl/index_8260.htm
lena 15 viestejä – 16.3.2010 16:57
Laitoin leivän tulemaan ja huomasin, että tuohon ylläolevaan ohjeeseeni oli pujahtanut virhe :/ Saattaa tulla hyvää perunakuidullakin mutta ohjeessa pitäisi kuitenkin olla 1/2 dl perunakuitua sijaan 1/2 dl sokerijuurikaskuitua (fibrex).
kokki03 9 viestejä – 13.3.2010 20:05
Mielenkiintoisia kommentteja leipäkoneen puolesta ja vastaan, jollei olisi eriäviä mielipiteitä ei olisi keskusteluakaan. Itse olen kuitenkin käyttänyt molempia vaihtoehtoja ja saanut näin tervetullutta vaihtelua keliaakikon ruokavalioon. Siitä varmaan olemme kaikki samaa mieltä että kotitekoiset leivonnaiset maistuu, eikä kannata luovuttaa jos välillä tuleekin "korppuja".
lena 15 viestejä – 13.3.2010 13:39
Minä olen kyllä ihan hurahtanut leipäkoneleipään Näin tulee mielestäni tosi herkullista:
4dl vettä + kukkura tl psylliumia, annetaan turvota 10 min
2 tl suolaa
1 tl sokeria
2 munaa
2,5 rkl öljyä
3/4 dl kaurahiutaleita
1/2 dl perunakuitua
1 1/4 dl maissijauhoa
1/2 dl tummia jauhoja
teelusikan kärjellinen ksantaania
4 dl vaaleita jauhoja
1/2 dl soijajauhoa
3 tl kuivahiivaa (=Lidlin 7g pussi kokonaan)
Kaikki aineet kippaan järjestyksessä koneen kulhoon. Koneen asetuksiin gluteeniton ohjelma, 1000g leipä ja tummin paisto 2h20min ja ihana leipä on valmis!
ponipimu 239 viestejä – 13.3.2010 01:14
anteeksi nyt valmiiksi kaikille leipäkonen käytäjille, mutta minä olen kyllä todennut turhaksi koko kapistuksen.
minä teen leipää pienellä vaivalla, sotkeentuu tasan kaks kippoa ja sähkövatkain.
Anna-kaisan vuokaleipä ja finaxin myslileipä on miedän perheessä parhaimmiksi todetut ohjeet.
siinä ajassa kun leipäkone vielä miettii niin olen jo työntänyt uuniin kohonneen leivän, ja vajan tunnin päästä sitä on jo koemaisteltu.
aikaa, vaivaa ja tiskiä puolta vähemmän, ja nopeammin valmista. leipäkin leivän näköinen eikä keskellä mitään koloja.
suosittelen tumpeloitakin leipojia rohkeasti kokeilemaan, anna-kaisan leipä onnistuu takuulla ja todella hyvää on.
tavisten leipomiseen verrattuna glutti leipä siinäkin mielessä helppoa että riittää vain yksi kohotus, sekin paistovuuassa valmiina ja kaikenlainen pöydällä veivaaminen ja "leipominen" jää pois. vie vähemmä aikaa ja siivoa.
kokki03 9 viestejä – 12.3.2010 12:43
Heippa koneenkäyttäjät! Olen tässä vuosien varrella käyttänyt loppuun jo kaksi leipäkonetta ja yhden varakulhon. Verraton laite varsinkin kesäkuumalla ja kiireiseen aikaan. Ensimmäiset leivät meni harjoittelun puolelle, mutta sitten alkoi "Lyyti kirjoittaan". Leipäkoneen mukana seurasi perusohje ja siitä näppituntumalla sain kehiteltyä hyvät ohjeet sekä leipään että pullaan.Minun koneeni ei ainakaan reagoinu mitenkään vaikka avasin kannen ja kokeilin taikinaa kädellä. Mukana seurasi hyvä mitta-astia jota käytin mitatessa aineet, sitten näppituntumalla löysin sopivan vahvuuden taikinoihin.Leipä ja pulla kannattaa pakastaa valmiina siivuina ja käyttää juuri sulaneena, onnistuu siten syöminen ilman että leipä murenee käsiin.Vinkkinä vielä:kannattaa aloittaa perusaineilla ja siitä kehitellä itselle mieluiset ohjeet. Monet valmiit ohjeet on turhan monimutkaisia ja kalliita.
Jezu Ylläpitäjä – 30.11.2009 23:38
Oli muuten Tekniikan Maailmassa leipäkoneiden vertailu. Voittaja oli Kenwood BM 450 pisteillä 8,4 (hinta 169e) ja toiseksi tuli Tefal XXL pisteillä 8,2 (129e). Tefal sai ainoana kehuja "resepteistä eri ruokavalioille."Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Carsu 43 viestejä – 9.9.2009 16:32
Itse ostin keliakiadiagnoosin jälkeen leipäkoneen, kun kattelin kaupassa pakasteleipien hintoja. Kenwood on merkki ja koneesta löytyy myös tämä kuuluisa gluteeniton (tai glutooni niinkuin myyjä asian ilmaisi) ohjelma Työkaverini löysi mulle reseptin jolla tuli TOSI hyvä leipä:
Aamupalaleipä:
3dl vettä
2 rkl öljyä (laitoin auringonkukka)
1dl juustoraastetta
1 rkl sokeria
1-1½tl suolaa
2½ dl tummaa gluteenitonta jauhoa
3 dl gluteenitonta jauhoa
1½ tl kuivahiivaa
Mittaa kaikki ainekset ohjeessa luetellussa järjestyksessä ja valitse pikaohjelma / gluteeniton ohjelma.
Mun käsittääkseni gluteeniton leipä vaatii just ton pikaohjelman tai sen gluteenittoman, eikä sitä sais seisottaa.. Tää leipä ainakin onnistui tosi hyvin, vaikkakaan se ei ollut kovin korkea
Jezu Ylläpitäjä – 3.9.2009 00:29
Näyttää uusimmassa Lidlin mainoksessa olevan SilverCrestin leipäkone kaupan hintaan 59,99e vieläpä 3 vuoden takuulla.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
KattiMatikka 271 viestejä – 14.8.2009 19:08
Ihan tuli huono omatunto, kun se leipäkone (Tefal jossa se gluteeniton ohjelma) nököttää siinä keittiön työtasolla... Mutta nyt näistä neuvoista viisastuneena ja innostuneena pistän leipäkoneen pyörimäänIra 57 viestejä – 14.8.2009 17:25
ja niin..näin kävi että unohdin tietenkin mainita ripauksen suolaa tietenkin! joskus on unohtunut leivästäkin muutaman kerran ja se ei maistu sitten kovin hyvälle!kiire ei ole hyväksi
Ira 57 viestejä – 14.8.2009 17:23
saako suomesta schär merkistä vaaleaa jauhoa? Tässä olis laiskan leipurin leivontaohje ja mulla on leipä pysynyt kasassa aina. eli Hiilihapollista vettä n 450 ml, jauhoja 430 g ( sori en osaa nyt sanoa dl:ssa kun käytän vaakaa).
Kuivahiivaa n.ruokalusikallinen, muistaakseni 9g..
sitten loraus vaikka rypsiöljyä ja vaalean leivän leivonta ohjelma joka on mun koneessa yli kolmetuntia.
joskus olen laittanut tietenkin jotain sesamsiemeniä sekaan.
toivottavasti onnistuu! ja muistakaa tarkistaa hiivan gluteenittomuus.
hanne 7 viestejä – 10.8.2009 22:49
Minullakin on leipäkone, mutta se joutui muutossa varastoon, kun ei ole tullut käytettyä piiiiitkään aikaan. Opiskeluaikoina sitä tuli käytettyä säästömielessä, mutta nyt on leivän syönti jäänyt muutenkin vähälle, niin jos leivon, niin teen sämpylöitä uunissa. Alkuun oli kyllä koneen käyttö melkosta kokeilua ja aina jännitti että mitähän sieltä tänään tulee Mutta vähitellen opin tekemään hyvän mixin, käytin melko paljon kaurahiutaleita, mikä halventaa hintaa, antaa mun mielestä hyvää makua ja rakennekin paranee.
Eli ei siis muuta kun pitkää pinnaa kaikille uusille kokeilijoille, tarpeeks kun yrittää, niin hyvää tulee.
meukki 16 viestejä – 10.8.2009 18:16
Mulla on ollut joulusta saakka juuri tuo Tefalin kone ja hyvin on toiminut. Nyt kesällä on käyttö ollut aika vähäistä, mutta ehkä syksy tuo taas tullessaan aikaa leipomisellekin...
Tässä yksi varmasti toimiva ohje. Ja hyvää leipää tulee.
3 dl lämmintä vettä
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 muna
0,5 dl kaurahiutaleita
5 dl vaaleaa gluteenitonta jauheseosta
0,5 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
Aineet ohjeen järjestyksessä kulhoon. Olen leivän painoksi laittanut 750 g ja valinnut tummimman paiston. Jauhoina olen aina käyttänyt Sunnuntain jauhoja, mutta toimii varmaan muillakin jauhoilla.
Hanna 26 viestejä – 10.8.2009 11:47
Myös Keliakianuorten sivuilta löytyy tositarinaa Katrin edesottamuksista leipäkoneen kanssa. Ei ollut alku helppoa, vaan leipäkoneesta sai ulos kokonaisen leivän sijaan valmiita krutonkeja. Loppuviimeksi leivät kuitenkin onnistuivat.
Lue Katrin taistelut leipäkoneen kanssa kokonaisuudessaan Keliakianuorten sivuilta.
Jezu Ylläpitäjä – 9.8.2009 23:49
ioan kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
ioan 1 viesti – 7.8.2009 12:27
Hei! Olen Ioan Järvenpäästä. Tilasin tänään Tefal Home Bread XXL - leipäkoneen. Ystävällisesti pyydän teiltä joilla on jotain leipomisreseptejä tai osoitteita mistä niitä saa. Kiitän etukäteen. Hyvää viikonloppua!
Sathamoth 2 viestejä – 4.3.2009 20:14
Meillä on Tefalin Home Bread XXL -leipäkone, jossa on mukana myös oma paisto-ohjelma gluteenittomalle leivälle. Yleensä olemme tehneet kauraleipää, johon tulee pääosin gluteenittomia vaaleita jauhoja, 0,5dl tummia jauhoja ja 0,5dl kaurahiutaleita. Leipä on ollut kyllä parempaa kuin pakastealtaan vaaleat glut. leivät.
Vähän vaivannäköä leivän tekeminen kyllä vaatii, koska vuoka ja taikinakoukut pitää pestä. Ärsyttävintä leipäkoneella leipoessa kuitenkin se, että taikinakoukut jättävät leivän pohjaan kaksi isoa reikää. Kun niitä koukkuja repii liian innokkaasti pois, niin puolet leivästä saattaa hajota samalla. Maku on kuitenkin parempi, ja jokaisen leivän kohdalla säästää euron-pari.
Pulla 267 viestejä – 2.3.2009 23:23
En minäkään lähtisi enää leipäkonettä ostamaan. Helpompi olisi se leipä tehdä käsin ja heittää pellille uuniin.Ankka 11 viestejä – 2.3.2009 21:46
Ostettiin meille semmonen ihan perusleipäkone, tehtiin yks kokeilusatsi. Kieltämättä, tuoksu oli todella hyvä, ja maustakin odotukset korkealla, mutta ei se maku nyt niin hieno ollutkaan. Itse kääntyisin ihan pakasteleivän (ja tietty tuoreleiväkin, jos sitä löytyy) puoleen. Ei ehkä aina niin halpaa, mutta hyvää sulattamisenkin jälkeen ja maksaa vaivan.
Meni leipäkone palautukseen.
Bakku-shan 19 viestejä – 2.3.2009 11:10
Oletteko kokeilleet lisätä gluteenitonta kuitua (Semperin Pofiber) taikinaan?? Se antaa sitkoa taikinaan, ja luulen, että myös nostaa leivän hieman korkeammaksi. En itse ole mikään leipuri, ostan valmista, mutta tuon jauhon kanssa olen kuullut, että monet leivonnaiset vaativat vähemmän gluteenitonta jauhoa kuin normaalijauhoilla tehdyt, tulee maukkaampaa ja kuohkeampaa. Mulla oli aikanaan leipäkone, mutta siitä on jo vuosia aikaa, ja silloin ei tuota Pofiberiä ollut kaupoissa.
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.