Makuaisti "menetetty"

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • MariJo 77 messages10/25/2009 10:00 AM

    Itse ajattelen niin,että maun erilaisuus riippuu ihan leivonnaisen tyypistä. Esim hiivalla kohotetut leivät ja pullat maistuvat aivan erilaiselta kuin vehnäjauhoon tehdyt. Esim. pizzapohjasta mun mies aina sanoo, että enkö voisi joskus tehdä hänelle oman vehnäjauho-pizzan. Eli siinä hän erottaa maun ihan selvästi. Gluteenittomat lihapiirakat kuitenkin kelpasi, ilmeisesti rasvan maku peitti alleen erilaisen maun.
    Eri asia on muna-sokeri-kakut ym, joissa jauhon maku ei pääse korostumaan. Yleensäkin paljon rasvaa, sokeria ja esim. suklaata sisältävät leivonnaiset eivät juurikaan poikkea normaalista. Ja gluteenittomat itse tehdyt karjalanpiirakat sekä letut maistuvat myös miehelleni. Tässä viimeisen viiden vuoden aikana olen oppinut huomaamaan, mitkä jutut leivon vain itselleni, ja mitkä saattavat kadota toisen suuhun ihan huomaamatta..!

  • Tallulah 476 messages10/25/2009 11:46 AM

    ^Mulle taas pizzapohjasta on aina sanottu että se on parempi gluteenittomana. Mun mielestä keskustelu siitä onko gluteeniton vai vehnäinen parempaa kun jokaisella on se oma makuaistinsa, riippumatta siitä onko keliakia vai ei.

  • Ad

  • Tallulah 476 messages10/25/2009 5:53 PM

    Näitä viestejä ei näköjään pysty muokkaamaan. Siis mun mielestä keskustelu siitä onko gluteeniton vai vehnäinen parempaa ON TURHAA kun jokaisella....

  • Jezu  Admin10/25/2009 6:23 PM

    Tallulah kirjoitti:
    Näitä viestejä ei näköjään pysty muokkaamaan. Siis mun mielestä keskustelu siitä onko gluteeniton vai vehnäinen parempaa ON TURHAA kun jokaisella....

    Viestejä voi muokata 30 minuutin ajan niiden kirjoittamisesta, jos kukaan muu ei ole ehtinyt jatkaa keskustelua.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • KattiMatikka 271 messages10/26/2009 10:08 AM

    Minunkin mielestäni vehnäisen ja gl tuotteiden paremmuuden vertaaminen on turhaa.

    Mutta se on hauskaa/huvittavaa, että makuaisti todella tottuu gl-tuotteiden makuun eikä huomaa niissä mitään "erikoista". Tai siis erikoista ja erikoista, mutta you all know what I mean

    Ja minua henk.koht. huvittaa/naurattaa, kun itse ihan tosissaan on sitä mieltä, että joku gl-tuote maistuu vehnätuotteen kaltaiselta ja sitten vehnänsyöjä sanoo, että "ei nyt ihan"

  • Tallulah 476 messages11/01/2009 11:15 AM

    ^Jotkut gluteenittomat todella maistuu samalle kuin vehnästä tehdyt (ja tämä ei ole mun mielipiteeni). Mulle edelleen gluteenittomat maistuu gluteenittomilta, monet valmisleivät on käsittämättömän sitkeitä, pullat jää kitalakeen kiinni jne... Makuaisti yleensäkin tottuu, mihin tahansa, ja makuaisti muuttuu. En vain näe sitä yhteyttä gluteenittomuuteen.

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,015s