Katjahei 34 viestejä – 30.7.2012 13:42
marielli 14 viestejä – 30.7.2012 13:59
Katjahei kirjoitti:
Suviih 629 viestejä – 30.7.2012 21:31
Valmiista taikinasta saa erinomaisen pohjan suolaiselle piirakalle. Taputtelee taikinan vain vuoan pohjalle ja täytteet päälle. Oma suosikki on kinkkupiirakka, jolle löytyy netistä monenlaisia täyteohjeita. Pasteijat on toinen hyvä vaihtoehto. Pasteijoiden täyte saa olla melko suolainen, sillä taikina tavallaan imee täytteen suolaa itseensä. Pasteijoiden täytteen perusraaka-aine on keitetty riisi (kannattaa käyttää vedessä keitettyä puuroriisiä) ja lisäksi voi laittaa jauhelihaa tai kinkkua, paprikaa, ruohosipulia, kananmunaa... Mausteiksi suolaa, valkopippuria, yrttejä, paprikajauhetta, ihan oman maun mukaan. Jotkut laittavat myös maustettuja tuorejuustoja pasteijoiden täytteeseen antamaan makua.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Ninni 114 viestejä – 31.7.2012 08:56
Minä olen myös tehnyt pasteijoita gluteenittomasta taikinasta ja moni ei.keliaakikko on sanonut, että niistä tulee jopa parempia kuin tavallisesta voitaikinasta tehtynä. Gluteeniton taikina sopii hyvin tähän tarkoitukseen.
Mun perustäyte on seuraava: savustettua lohta, riisiä, keitettyä munaa, tilliä, tarvittaessa suolaa, pippuria ja kostukkeeksi kunnon kermaa sen verran, että täyte ei ole kuiva.
Minni 54 viestejä – 31.7.2012 09:30
Minun suosikkini pasteijoista on aina ollut metsäsienipasteijat, jolloin täytteeksi tulee voissa paistettuja kantarelleja tai mustatorvisieniä, sipulia ja mausteeksi ehkä suolaa ja pippuria.
Voi myös kokeilla filee wellingtonia joka on siis voitaikinaan kääritty kokonainen filee, tai sitten taikinakannellista ruukkuruokaa esim. kalkkunasta tai sienistä.
Makeista suosittelen vaniljaviinereitä, vaniljakreemijauhetta saa kaupasta tai vaniljakastikejauhekin käy jos laittaa sekaan vähemmän maitoa. Paiston jälkeen voi vielä laittaa tomusokeri-vesiseoksella raitoja viinereiden päälle. Muita vaihtoehtoja ovat ranskalainen omenapiirakka tarte tatin jolloin runsas kasa omenalohkoja karamellisoidaan voi-sokeriseoksessa paistinpannussa, valmistaikinasta leikataan pannun kokoinen ympyrä ja se asetetaan pannun päälle, komeus kumotaan vuokaan ja paistetaan 200 asteessa uunissa.
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.