Suviih 629 messages – 03/12/2010 3:05 PM
Anni kirjoitti:
Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
marke 71 messages – 03/15/2010 10:55 AM
Auttaisivatkohan maitohappobakteerit tai vastaavat? Bioteekin "Probiootti"-kapselit? Ei niistä haitaakaan ole.
Kiipuli 90 messages – 03/15/2010 10:10 PM
Mua surettaa keliaakikot, joiden pipo on löysällä. Tuntuu, että sellanen asenne kaivaa maata meidän jalkojen alta, jotka haluavat pysyä terveinä pitkään.
Matkustan paljon Euroopassa (enemmän kuin kerran kuussa) ja nipotan joka paikassa. Usein syön vain vihreää salaattia, ja toivon ettei sitä ole leikattu samalla tasolla kuin leipää. Joskus ruokailu onnistuu paremmin, joskus ei ollenkaan. Mutta pipoani en löysytä, koska mä haluan pysyä terveenä. Tää ruokavalio nyt on vaan niin tiukka juuri pitkäaikaisvaikutusten takia, jota ei jollain laktoosi-intorelantikolla ole.
Toivoisin vähän solidaarisuutta kaverit.
Nipotetaan yhdessä!
rronn 19 messages – 03/15/2010 10:15 PM
itse en ainakaan halua nipottaa.Vaan kertoa henkilökunnalle faktat ja toivoa parasta.
Kiipuli 90 messages – 03/15/2010 10:33 PM
Et edes vaikka sun terveys on siitä kiinni?!?
Jezu Admin – 03/15/2010 10:59 PM
Mulla ainakin vähän vaihtelee. Välillä olen lähes naurettavan yli-tarkka foobikko ja kyselen seitsemään kertaan joka asiasta. Joskus ei vaan jaksa olla ihan niin tarkka. Ehdoin tahdoin en tietenkään syö mitään gluteenipitoista, mutta joskus ne muutamat extra-varmistukset jää vaan välistä.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Anni 35 messages – 03/16/2010 1:09 PM
Omasta mielestäni "nipotusta" on sellainen oman navan ympärillä pyöriminen tässä asiassa. Kun joka paikassa ei kerta kaikkiaan ole mahdollista olla huomioituna kaikkia mahdollisia ruokavalioita, niin se nyt vaan on siinä tilanteessa hyväksyttävä ja luovittava sen mukaan.
Se on nipotusta jos siinä alkaa rähistä miksi ei ole sitä ja tätä ja tuota.
Pipon voi pitää löysällä ja silti noudattaa tarkasti ruokavaliota. Itse ymmärrän "pipon löysyyden" nimenomaan asenteena. Ei siis missään tapauksessa löysyytenä ruokavalion noudattamisessa, vaan omassa asenteessa siihen.
Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun reissussa asiat ovat järjestyneet ja hoituneet kun ne on tuonut ystävällisesti ja asiallisesti esille. Oli sitten kyse mistä tahansa, ei pelkästään ruokavaliosta.
Maailmaa voi katsella myös mustan ja valkoisen eri sävyissä, ei pelkästään joko-tai.
Tallulah 476 messages – 03/16/2010 4:10 PM
Kiipuli kirjoitti:
Kiipuli 90 messages – 03/16/2010 7:58 PM
Me ehkä ymmärretään nipottaminen eri tavoin. Mun mielestä nipottamista on se, että kysyy samaa asiaa kolme kertaa ja varmista vielä kerran kun ruoka tulee pöytään.
Sun mielestä se on varmaan jotain muuta, mitä mä en ymmärrä?
Kyllähän se asenteihin vaikuttaa, jos joku sanoo "nii oliko tää varmasti gluteeniton" ja siihen vastataan "kyllä ehkä varmaan joo tai saattaa olla että vähän lipsahti" ja löysäpipoinen keliaakikko siihen "no ei se vähä haittaa".
Tämä ärsyttää, koska se vähä todellakin haittaa.
Jos ei usko niin ei voi mitään.
Ja sitten tää tarjoilija tulee ja väittää mulle, tiukkapipolle, että keliaakikko voi syödä ranskalaisia jotka on samassa öljyssä paistettu kuin jotkut vehnällä kuorutetut nugetit, kun kyllähän se eilinenkin asiakas söi.
rronn 19 messages – 03/16/2010 8:07 PM
"Mun mielestä nipottamista on se, että kysyy samaa asiaa kolme kertaa ja varmista vielä kerran kun ruoka tulee pöytään."
No sitten olen itsekin nipottaja.
Ehkä vähän punainen lanka hukkunut tästä ketjusta, joten alkuperäiseen aiheeseen palatakseni sain vihdoin litalginit hankittua. Jotenkin tuli mahtifiilis kun se purkki oli kädessä ja tiesi ettei ensi kerralla kärsi (niin paljoa)
Semmoinen kysymys vielä kun unohdin sitä lääkäriltä kysyä, niin koliseeko hyvin jos vedät litalginia ja alkoholia? vai vaikuttaako mitenkään? kuitenkin ilmeisen vahva lääke on. kai siitä mainittu olisi jos alkoholia ei samanaikaisesti saa käyttää?
Suviih 629 messages – 03/16/2010 9:05 PM
rronn kirjoitti:
Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Tallulah 476 messages – 03/16/2010 9:35 PM
Kiipuli, tarkoitin sitä että jos esimerkiksi minä tilaan salaatin enkä kysy millaisella alustalla sitä leikataan, niin miten se vaikuttaa kehenkään muuhun? Se että ei "tivaa" keliakiasta ja gluteenittomuudesta ei tarkoita että kertoisi tarjoilijalle että ei se keliaakikoita haittaa jos on vähän sinnepäin.
Mulle nipottaminen on sitä että tivataan ja tivataan ja tivataan epäolennaisia asioita ja usein vielä asiattomalla käytöksellä. Kyllä minäkin tilatessa ravintolassa annosta jossa lukee G sanon että sitten gluteenittomana, joissakin kun se tarkoittaa automaattisesti gluteenitonta tai että se voidaan valmistaa gluteenittomana. Ei se ole nipottamista. Mutta jos vielä kysyy että tiedäthän mitä tarkoittaa gluteeniton, kutsuu tarjoilijan vielä uudestaan ja tivaa kertomaan miten se tehdään ja vaatii puhua kokin kanssa, ruuan tullessa tivaa miten se on tehty ja vielä kerran kutsuu tarjoilijan uudestaan, se on nipottamista.
Lääkkeistä rronille, jokaisen lääkkeen mukana tulee seloste, jossa lukee jos se ei sovi alkoholin kanssa. Kolmiolääkkeen kanssa alkoholi ei sovi.
rronn 19 messages – 03/16/2010 9:42 PM
Ei ole kolmiolääke, eli ei pitäisi vaikuttaa keskushermostoon. Pitäisi siis olla ihan okei. Hyvä että tuli tuokin tietoon
vuodesta2010 25 messages – 03/16/2010 11:20 PM
Mulla on vasta todettu keliakia ja oon syöny gluteenitonta jotain kuukauden verran. Oireita ei oo tullut ennen sairauden löytymistä eikä sen jälkeen.
Pelolla ootan että jos tulee kamalat vatsakivut jos vahingossa jotaki gluteenipitoista suuhuni laitan...
Eli tarkkana pitää kyllä olla, sen tajuan.
Mutta tosi hankalaa ku mistään ei tule oireita. Ei tiiä voiko syödä kauraa (syön) tai leipoa esim. tavallista pullaa tai muuta (vehnän pöly).
Suolessa ei nukkaa tosiaankaan ollut ja oli tulehtunut, samoin kuin mahalaukku eli aivan selvä keliakia.
seikku 36 messages – 03/17/2010 11:40 AM
Kyllä olen ottanut alkoholia Litalginin kanssa..
Tallulah 476 messages – 03/17/2010 11:53 AM
^^ Kaura on todettu turvalliseksi, eli ei tuhoa suolinukkaa, vaikka se jollekin aiheuttaisikin vatsaoireita. Eli jos kaura ei aiheuta sulle oireita, voit sitä syödä.
Oireeton keliakia voi olla tosiaan hankala siinä mielessä että ei koskaan tiedä syökö pitkäänkin jotain missä onkin gluteenia. Kyllä se kontrollissa sitten näkyy jos näin käy, itselläni onneksi ei ole käynyt!
Amarantti 35 messages – 03/17/2010 1:03 PM
Lukekaa kirja Vaaralliset viljat ja päättäkää sitten se kauran syönti. En syö enää ikinä kauraa.....
Linkki kirjaan: http://members.shaw.ca/ron_hoggan/
Sii suomennettu nimellä Vaaralliset viljat
rronn 19 messages – 03/17/2010 2:49 PM
en jaksa lukea. referoi?
Tallulah 476 messages – 03/17/2010 3:13 PM
^Kirjasta on jo keskustelu
http://www.glu.fi/keskustelu/aihe/Kirja/590/
Kirjan esittelyssä ei muuten mainita kauraa.
En ole kirjaa lukenut mutta uskon kyllä ennemmin Keliakialiittoa.
Mad 12 messages – 03/17/2010 7:47 PM
Uudelle keliaakikolle tiedoksi, jos vaikka on mennyt ohi kaiken keliakia-infon tullessa kerralla: Keliaakikot saavat käyttää vain puhdasta kauraa. Eli Elovenat, Myllyn Parhaat yms. EIVÄT ole keliaakikoille sallittuja.
Puhdas kaura tuotteita löytyy Semperiltä, Provenalta ja Puuppolan Aitokauralta.
Jezu Admin – 03/18/2010 11:50 AM
Tännekin tiedoksi, että osoitteista voi tehdä oikeita linkkejä kun ympärille laittaa osoite ja muistaa käyttää http:// -alkuaKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
rronn 19 messages – 03/18/2010 3:47 PM
hyvä tietää. ihmettelinkin kun kaikki linkit olivat kuolleita
Pilvinen 12 messages – 03/27/2010 9:31 PM
Itselläni on ollut Litalginia muusta syystä kun keliakiasta aiheutuneeseen kovaan suolistokipuun. Luin jonkun kirjoituksen jossa sanoi pureskelevansa lääkkeen että vaikuttaisi nopeammin. Tein itsekin näin koska kivut olivat tosi kovia, kannattaa kokeilla ainakin.
rronn 19 messages – 03/28/2010 6:45 PM
Kuulostaa järkevältä. Lääkkeen muoto on ainakin suhteellisen oudohko nielaistavaksi lääkkeeksi ja rakenteeltaankin se sopii hyvin pureskeltavaksi. Ja lukion kemiankursseilta on sen verran jäänyt mieleen että mitä suurempi pinta-ala reagoivalla aineella on sitä tehokkaampi reaktio on. Ja pienissä palasissahan on moninkertaisesti suurempi pinta-ala kuin yhdessä isossa tabletissa. En sitten tiedä käytännössä.. mutta pitää kokeilla Kiitos vinkistä!
KattiMatikka 271 messages – 03/28/2010 8:15 PM
rronille ihan sen verran tuosta lääkeaineen imeytymisestä, että noin yksinkertaista se lääkeaineilla ei oleOnly registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.