Mukavia tilanteita

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
Seuraavat > Loppuun >>
 • keliaiti 36 viestejä20.9.2009 20:31

  Särkänniemellä ollessamme huomasin, että jäätelökioskista sai gluteenittomia tötterövohveleita. Myyjä laittoin vohvelin ympärille paperin (ei siis laittanut muoviseen asettimeen) ja sitten itse pehmisjäätelön. Tyttäreni sai ensimmäinen pehmistötterön keliakina toteamisen jälkeen (siis 3:een vuoteen)

 • carietta 72 viestejä1.10.2009 17:39

  Kouluni ruokalassa saa nykyään niin hyvää palvelua gluteenittoman ruoan suhteen Tunnistavat aina ja tuovat heti omat kastikkeet. Tänään paistoivat lätynkin siinä samassa kun maksoin. Ja muille sitä kylmää pannaria

 • Mainos

 • tiinuleenu 3 viestejä12.10.2009 03:30

  Meillä työpaikalla on yksi ihana ihminen joka aina muistaa hankkia myös minulle kakkua tms jos talo tarjoaa muillekkin!
  Harvinaista herkkua, eka työpaikka jossa mun keliakia huomioidaan.

  ABC asemilla olen saanut aina hyvä palvelua, kaikissa niissä joissa olen käynyt. Mieliinpainuvin on Iisalmen Marjahaka. Yömyöhään kotimatkalla kohti pohjoista pysähdyttiin syömään. Kaverit osti sämpylät ja kahvin. Kyselin myyjä pojalta, että: "Oliskos mitään gluteenitonta?" Poika vastas, että: "Ihan mitä vaan haluat, tehdään kyllä!" Pyysin tekemään sämpylän juustolla ja kasviksilla. Poika toi pöytään hetken kuluttua 2 sämpylää ja totesi että: "Tein sitten 2 kun nää on niin pieniä!" Ihanaa palvelua, eikä maksanut kuin saman verran mitä tavallinenkin sämpylä.

  Tornion ABC:llä olen saanut myös hienoa palvelua. Ruokaa on aina löytynyt, leivät on tuotu pöytään yms. Ikinä ei ole ollut mitään ongelmaa.

  Parasta mitä minulle on sattunut gluteenittomuuden kanssa on Ranuan Hakuna Matata pizzeria! Olin siellä käymässä ja valmistauduin jo hakemaan kaupasta jotain valmis keittoa tms. Onneksi avasin suuni ja kysyin äidin naapurilta gluteenittomista ruokapaikaoista. Hän kertoi että kyseisestä pizzeriasta saa gluteenitonta pizzaa. Olin ihan ihmeissäni, koska kyseinen paikkakunta on todellakin pieni tuppukylä!
  Painelin pizzeriaan ja kyllä, sieltä todellakin saa gluteenitonta pizzaa. Paistavat sen erillisellä pohjalla puhdistetussa uunissa. Ja oli muuten hyvää!

 • mankeli 14 viestejä12.10.2009 13:24

  tiinuleenu kirjoitti:

  Parasta mitä minulle on sattunut gluteenittomuuden kanssa on Ranuan Hakuna Matata pizzeria! Olin siellä käymässä ja valmistauduin jo hakemaan kaupasta jotain valmis keittoa tms. Onneksi avasin suuni ja kysyin äidin naapurilta gluteenittomista ruokapaikaoista. Hän kertoi että kyseisestä pizzeriasta saa gluteenitonta pizzaa. Olin ihan ihmeissäni, koska kyseinen paikkakunta on todellakin pieni tuppukylä!
  Painelin pizzeriaan ja kyllä, sieltä todellakin saa gluteenitonta pizzaa. Paistavat sen erillisellä pohjalla puhdistetussa uunissa. Ja oli muuten hyvää!

  Ranualla on jostakin syystä suhteellisen runsaasti keliaakikkoja. Kysyntä näkyy paitsi ravintoloiden, niin myös kauppojen valikoimissa, vaikka pieni tuppukylä onkin!

 • LG1982  164 viestejä18.10.2009 12:30

  Työpaikkaruokaloita tulee aina mollattua, joten kirjoitetaan muutama positiivinenkin kokemus niistä aloittaen uusimmista:

  kävin ensi kertaa uudessa työpaikkaruokalassa ja pyysin gluttileipää (oli itse leivottua, ihan hyvää) ja osasivat heti suoraan tarjota erillistä levitettä. Seuraavan päivän listalla oli muun muassa lohipastaa ja he olivat tehneet siitä erikseen myös gluttiversion (oli kyllä aika kamalaa, mutta hyvä yritys). Joten aika hyvin olivat mut huomioineet.

  Aiemmasta ruokalassa tilattiin kokouskahvit ja heidän ainoa mulle sopiva vaihtoehto oli herkullinen ja tosi iso mansikkaleivos. Jotta mun leivos ei erottuisi, niin muille oli erikseen leivottu listan ulkopuolelta mansikkakakku. Tosin ei erottuminen aina niin pahasta, kerran muilla oli tavallisia peruspullia kokouksessa ja mulle tuotiin yrttimarinoituja mansikkaviipaleita ja taisi siinä marinadissa olla jotain likööriäkin. Aika moni olis halunnut vaihtaa pullansa niihin. Samasta ruokalasta on myös lähdetty erikseen hakeen mulle sopivaa vaihtoehtoa parin minuutin aikataululla vaikka sitä ei ollut kokoustilauksessa mainittu (yritin kyllä kieltää) ja sain varmaan jonkun työntekijän eväsbanaanin tilaisuuden jo alettua.

  Toisaalta ei ne tilaukset muutenkaan aina ihan putkeen mene. Sihteerimme kertoi, että meinasi unohtaa tilata mulle erityisruokavaliovaihtoehdon, mutta oli sitten kuitenkin muistanut lisätä lomakkeeseen, että mulle tulee olla kolerapulla. Hyvin olivat kuitenkin ravintolassa osanneet koleran keliakiaksi tulkita. Tälle kolerapullalle on kyllä naurettu sen jälkeen monet kerrat.

 • Tallulah 476 viestejä21.10.2009 13:23

  29 vuotta keliakiaa eikä mulla ole kuin mukavia tilanteita.
  Niiden jokaisen kirjaaminen tähän olisi jo melkoisen paksu opus... Ainoa idiootti oli aina välillä veljeni ex-vaimo jolle ei mennyt jakeluun etten syö lihaa. Hän teki ruuaksi kinkkukiusausta jne. Tampereen yliopistolla Linnassa on loistavat ruuat, ja kasvisvaihtoehto on lähes aina gluteeniton! Siellä en ole koskaan jäänyt ilman ruokaa.

 • Jezu  Ylläpitäjä27.3.2010 23:15

  Koin erittäin mukavan yllätyksen, kun käytin autoni jarrupäivityksessä takaisinkutsukampanjan johdosta. Homma hoitui sujuvasti Toyota Kaivokselassa. Kun vein auton huoltoon, sain pullakahvi-kupongin, jolla liikkeen lounasravintolasta saisi evästä huollon valmistumista odotellessa. Olin varma, että joudun tyytymään pelkkään kahviin.

  Mutta kuinkas kävikään, japanilaishenkisestä ruokapaikasta löytyi lounaslistasta hyvät gluttimerkinnät ja hetken ihmettelyn jälkeen ystävällinen keittiötäti kaivoi pakastimesta muhkean kokoisen, yksittäispakatun korvapuustin ja esitti pakkauksen minulle - takana näkyi iso gluteeniton-merkki. Päätin syödä samalla savuhärkäsalaatin lounaaksi, jolloin täti tiedusteli haluanko myös gluteenitonta leipää ja kuinka monta viipaletta. Hän haki takahuoneesta hyvin pakatun, limpun näköisen tumman leivän, jonka pakkauksesta löytyi myös iso gluteeniton-merkki.

  Salaatti oli mainio, leipä todella hyvää (en ollut koskaan aiemmin maistanut vastaavaa) ja pulla paras gluteeniton korvapuusti, jonka olen syönyt. Pitänee laittaa viestiä ja kysellä mitä gluteenittomia pullia tarjosivat siellä, jotta voisi ostaa kotiinkin

  Kaiken lisäksi auton huolto valmistui alle 20 minuutissa.

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Mainos

 • immu1 3 viestejä7.5.2010 18:14

  Olen huomannut kursseilla ja kokouksissa käydesäni Helsingin seudun hotelleissa ja kyllä muuallakin Suomessa, että ei tarvitse enää mainita mitään keliakiasta etukäteen. Kaikki ruuat ovat hyvin merkitty aamupalaa myöten, joten numeroa ei tarvitse tehdä asiasta. Se jotenkin kummasti helpottaa psyykkisesti.
  Tilausravintolat ovat sitten tietenkin asia erikseen, mutta isoissa hotelliketjuissa sekin asia hoituu silmää räpäyttämättä.
  On tosiaan paljon positiivista tapahtunut 34 vuodessa, jonka ajan olen ollut gluteenittomalla ruokavaliolla. Viimeksi mahani reagoi varmaankin n. 10 v. sitten (ennen tätä 3 viikon episodia).

 • Dumle 17 viestejä18.6.2010 22:15

  Tamperelaisten perinteinen herkkuruoka on mustamakkara, joka tehdään rukiista ja verestä. Ja se on hyvää vakka näyttää pahalta.

  Niimpä olin onneni kukkuloila, kun kerran Prisman lämmintiskissä oli merkintä: gluteentonta mustaamakkaraa. Totta kai oli pakko saada sitä heti, glut. versio oli tehty riisistä, ja mieheni maistaessa sanoi että maistuu samalta kuin "oikea". Olin niin mielissäni!

  Mieleen on myös jäänyt lukuisilta reissuilta ne hetket, kun huoltoasemalle pysähdytty tauolle, ja sieltä on löytynyt muutakin sopivaa syötävää kun se iän ikuinen daim-kakku. Monta riemullista hetkeä tullu, kun löytäny jotain mitä ei oo ennen saanu

 • sandra 6 viestejä3.12.2010 20:22

  Mun (wanna be) anoppi pohti hartaasti mun keliakiadiagnoosin varmistuttua, saanko mä syödä VILJApossun suikaleita... Heh

  Kun tämä asia saatiin selvitettyä kaikki on sujunut ihan hyvin ja ihanasti hän ottaa mut aina huomioon. Viimeksi viikko sitten oli laittanut poikakaverini mukaan mulle gluteenittomia jouluruokia. Nam!

 • isomummis42 8 viestejä18.2.2011 19:32

  Mukavin kokemukseni tässä n. pari viikkoa sitten todetussa keliakiassa oli Rantasalmen S-Marketin asiantunteva myyja joka ihan henkilökohtaisesti opasti minua ostoksilla.

  Toiseksi mukavin tapahtuma oli Savonlinnan Keskussairaalan henkilökunnan kohtelu ja toiminta gastroskopiassa. Eihän se tutkimus ihan kiva ollut mutta turvallisen tuntuinen.

 • Narsku 1 viesti23.3.2011 12:49

  Itselläni oikein mukaisa tilanne paikallisen pikaruokapaikan kanssa (pizzeria amanda Järvenpäässä). Kysyin onko haluamani chilibroileri gluteeniton ja kun se ei ollut niin ehdottivat itse että voivat tehdä kastikkeen maissijauhoista. Muutenkin todella mukava paikka.

 • Mainos

 • Ninni 114 viestejä23.3.2011 14:46

  Mä ilahduin suuresti viime vuoden pikkujouluissa jälkiruoan kohdalla. Siellä oli buffet pöytä, jossa jälkkärinä charlotte russe ja lappu, että gluteenitonta ja/tai laktoositonta haluavat voivat ottaa yhteyttä henkilökuntaan. Pyytämällä gluteenitonta sain sitten aivan ihanaa creme bruleeta! Olen jo tottunut, että yleensä ei ole mitään gluteenitonta tai jos on, se on jotain kuivaa känttyä, jonka melkeen mieluummin jättää syömättä. Kerrankin gluteeniton oli jopa jotain parempaa kuin tavisruoka!

  Ravintola Vaelsassa ilahduin myös, kun bruschettaa sai gluteenittomana!

  Hiljattain ystävien luona kyläillessä ilahduin myös, kun kahvipöydässä oli minut huomioiden tarjolla Vuohelan Herkun tiikerikakkua. En ollut sitä aiemmin maistanut, mutta oli todella hyvää! Ostan sitä luultavasti itsekin joskus.

 • PencilNeck 4 viestejä26.4.2011 17:42

  Uskaltauduin ensimmäisen kerran kahteen ja puoleen vuoteen syömään Mäkkärissä muutakin kuin salaattia. BicMac-aterian sämpylät olivat vähän kumisia mutta koko setti oli muuten mainio eikä mitään oireita. Taidan syödä toistekin.

 • PencilNeck 4 viestejä26.4.2011 17:44

  Ninni kirjoitti:

  Hiljattain ystävien luona kyläillessä ilahduin myös, kun kahvipöydässä oli minut huomioiden tarjolla Vuohelan Herkun tiikerikakkua. En ollut sitä aiemmin maistanut, mutta oli todella hyvää! Ostan sitä luultavasti itsekin joskus.

  Maistoin pari viikkoa sitten tuota tiikerikakkua ja oli hyvää, suosittelen. Muut kahvittelijat ihmettelivät miten gluteeniton tuote voi olla niin maistuvaa.

 • ponipimu 239 viestejä26.4.2011 18:35

  tein viikonloppuna vanhanajan tiikerikakkua, tuli tosi hyvää!
  tässä ohje:

  250 g voita -vaahdota.
  4 dl sokeria ja 4 munaa -vaahdota
  3 dl perunajauhoja, 3 dl glut. venhätärkkelystä,
  1 tl leivinjauhetta -sekoita
  1/2 dl maitoa

  sekoita vaahdotetut ainekset, jaa taikina puoliksi ja lisää toiseen 2 rkl kaakaojauhetta, toiseen 2 tl vaniljasokeria.

  voitele ja jauhota vuoka, laita taikinaa vuokaan siten että kaakaokerros tulee väliin, tee haarukalla koukkauksia että tulee "marmorikuvio".

  paista 175 astetta 50-60 min.

 • Suviih  629 viestejä11.6.2011 16:02

  Tuli tehtyä pieni kesälomareissu Turkuun ja keskustan Denniksessä sain todella hyvää palvelua. Tarjoilija nimittäin pisti kokin tekemään gluteenittoman pizzan pari kertaa uudestaan, koska ensimmäinen pizza oli tehty liian lähellä vehnäjauhoa ja toinen pizza oli laitettu lautaselle, jossa oli jauhonpölyä. Kolmas pizza oli sitten lopulta valmistettu niin, että tarjoilija sen uskalsi minulle tuoda. Vähän aikaa saatiin pizzoja odotella, mutta tarjoilija selitti asian ja tarjosi ilmaiset jälkiruoat odottelun vuoksi! Hyvillä mielin uskalsi sen viimeisen pizzan syödä, ei tarvinnut epäillä, että onko gluteenitonta, kun tarjoilija oikeasti tuntui olevan asioista perillä.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Mainos

 • Reetta  719 viestejä23.6.2011 17:02

  Eilen oli työpaikan ruokalassa pitsaa. Jännityksellä odotin, mitä minulle on tarjolla ? Yleensä mulle on ollut jotain muuta kuin pitsaa. Yllätys, yllätys, olivat tehneet (ison pellillisen) gluteenitonta pitsaa. Piti ottaa kaksi kunnon palaa ja loppua saa joskus kuulemma iltapäiväkahvilla. Pitsa oli taivaallisen hyvää. Pohja oli ohut ja pehmeä, eikä sellainen kova koppura, joka gluteeniton pohja tuppaa yleensä olemaan. Ohje oli kuulemma säveltäen Semperin lehtisestä. Osa jauhoista oli korvattu tattarijauhoilla.

 • sahi 7 viestejä23.6.2011 21:19

  4 vuotta olen ollut nykyisessä työpaikassani.kahvitauoilla aamulla ja iltapvllä ollaan silloin tällöin työpaikan taukohuoneessa,porukkaa yleensä3-10hlöä yhtäaikaa koolla(työyhteisössä n.40 hlöä).kymmenkunta tietää minun keliakiasta ja laktoosi-intoleranssista.aamuisin joku aina tuo kahvipullat,mulle ei koskaan ole tuotu "omia", enkä ole tuonut muillekaan pullia.eräs työkaverini täytti pyöreitä ja oli tuonut täytekakun taukohuoneseen,kuten tapana on.olin sairaslomalla silloin.työkaveri oli teetänyt minulle oman kakun,mikä oli todella ihmeellistä!!ja toinen työkaveri soitti minulle kotiin,että täällä kakku odottaa.tosi kiva yllätys.kiittelin sit tätä syntymäpäiväsankaria erityisesti.

 • Reetta  719 viestejä20.7.2011 21:04

  Viikonloppuna "eksyttiin" Saustilan kartanon kesäkahvilaan Sauvossa. Kahvin kanssa löytyi aivan ihanaa tiramisukakkua gluteenittomana. Hintakin oli ihan sama kuin muilla kahvin lisukkeilla. Vei ihan kielen mennessään. Lisäksi aivan ihana kartanoympäristö.

  Kahvila on auki tänä vuonna vain heinäkuussa sunnuntaisin klo 13-17.

 • Reetta  719 viestejä27.11.2011 20:23

  Naapuriryhmän työkaveri tarjosi 65 v kakkua ja oli leiponut aivan ihanan gluteenittoman kakun (kaikille samaa), päällä suklaakuorrutus ja sisällä sitruunatäyte. Kertoi tehneensä ihan pelkästä perunajauhosta kakkupohjan. No, sai työkaveritkin huomata, että gluteenittomat leivonnaiset voi olla hyviä.

 • Ninni 114 viestejä8.12.2011 13:54

  Työpaikkaruokalassa oli jälkkärinä suklaakakkua. Jälkiruoan vaihtoehto on hedelmä, joten otin omenan. Olin jo poistunut tiskiltä, kun ruokalan työntekijä juoksi perääni ja toi minulle ihanan lämpimän gluteenittoman korvapuustin! Vakiasiakkaana siellä muistetaan jo naamasta jokaisen ruokavalio... Pienestä asiasta tulee tosi hyvälle tuulelle ja se korvapuusti maistui ihanalta kahvin kanssa.

 • Mainos

 • katjairene 57 viestejä18.12.2011 14:22

  Perjantaina oli firman pikkujouluruokailu, jossa oli seisova pöytä. Kaikki oli gluteenitonta ja laktoositonta. Tietty leipä oli erikseen, mutta siitä en tiedä mitään kun en sitä ottanut. 6 erilaista salaattia, lämpösiä ja kylmiä, montaa erilaista lihaa ja koko illan hehkutetuin; punajuurta aurajuustolla, eli ilmeisesti uunissa haudutettua, NAM!!! Ruokailu tapahtui Kotkassa Vausti nimisessä ravintolasssa.

 • Reetta  719 viestejä21.7.2012 21:18

  Puolitoista viikkoa sitten mentiin porukalla Vienan Karjalaan ja matkalla poikettiin Tiinan tuvassa Jyväskylän ja Kuopion puolivälissä. Kyselin, mitä löytyy gluteenittomana. Suolaisena saisi täytetyn sämpylän, joka täytetään asiakkaan odottaessa, kuten tavisten sämpylätkin. Ei siis mitään vitriinissä seisoneita muoviin käärittyjä sämpylöitä. Makea vaihtoehto oli kakkupala, joka vastasi kolmea kakkupalaa ja siihen lisukkeeksi tuoreita mansikoita. Oli oikein hyvä eikä ollut gluteeniton-lisää hinnassa.

  Takastullessa vajaan viikon päästä poikettiin taas kahville ja kun menin tiskille, niin tuo Tiina sanoi heti "niin, se oli sitä jauhotonta". Olin hämmästynyt, kuinka joku voi muistaa noin hyvin tuon gluteenittomuuden, kun paikassa käy taatusti satoja ihmisiä päivässä. Tuossa Tiinan tuvassa kannattaa poiketa, jos ajaa välillä Jyväskylä-Kuopio. Nettisivutkin löytyy.

  Vienan karjalassakin viljattomuus on jotenkin tunnettu. Eka kotimajoituksessa Vuokkiniemellä oli aamiaisella tarjolla riisipuuroa ja tuolla Rosalla, jossa majoituttiin, oli joku suomalainen sukulainen/tuttu, jolla on omat leivät mukana, joten mun leivät eivät herättäneet ihmetystä. Jyskyjärven majoituksen emäntä teki riisiletut ilman jauhoja minulle ja muille sitten jauhoilla lisättynä. Sielläkin kysyttiin, onko jotain, mitä ei voi syödä.

  Hengissä on selvitty siis neljän päivän Vienan karjalan reissustakin. Omat leivät meni kyllä aika tarkkan.

  Laitetaas vielä yksi mukava juttu. Eka kertaa leivoin töihin. Tein tuon "marjapiirakka tattarista" tosin raparperista. Työkaverit kehuivat kovasti maukkaaksi; enemmän makua kuin jossain vehnäjauhomössössä. Vähän nimittäin jännäsin, kun yleensä ihmiset vierastaa tattarin makua. Tosin lisukkeena oli vaniljakastiketta/vaniljajätskiä.

 • Rupert 74 viestejä30.9.2012 23:38

  Liekö sattumaa vai ei, mutta kirkossa pappi antoi gluteenittoman ehtoollisleivän eri kädellä kuin millä jakoi tavisten ehtoollisleivät. Ei kai tavisversiossakaan juuri gluteenia ole, mutta tuli kuitenkin hyvä mieli tuollaisesta kontaminaatioriskin minimoivasta toiminnasta.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,022s