Oletko oleskellut/ajatellut oleskella ulkomailla?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • Hanna 26 viestejä20.8.2009 21:45

    Oletko oleskellut tai ajatellut oleskella keliaakikkona pidempään (n. 1kk -> ) ulkomailla esimerkiksi kielikurssilla, vaihto-opiskelijana tai töissä?

    Jos olet, toivoisin, että voisit kertoa kokemuksistasi lyhyesti esim. yksityisviestinä tai sähköpostitse cye.board@gmail.com, mielellään englanniksi.

    Voit kirjoittaa esimerkiksi miten etsit tietoa kohdemaan gluteenittomasta tarjonnasta, miten esimerkiksi kielikurssin järjestäjä/opiskelijavaihdon järjestäjä/työnantaja tiesi keliakiasta tai kohdemaan tilanteesta, millainen oli suhtautuminen erikoisruokavalioon jne. jne.

    Jos olet vasta aikeissa lähteä, voit kirjoittaa, mitä ajatuksia lähtö sinussa herättää, aiotko etsiä tietoa kohdemaasta (miten, mistä?), mikä lähtemisessä hirvittää jne.

    Tarkoitukseni on kerätä ihmisten kokemuksia kielikursseista, vaihto-opinnoista yms. pidempiaikaisista oleskeluista ulkomailla. CYE:n (Coeliac Youth of Europe) eli Euroopan keliakianuorten syyskuussa alkava vuoden mittainen projektiteema käsittelee nimenomaan tällaisia tyypillisiä lomareissuja pidempiä oleskeluja ulkomailla; kielikursseja, vaihto-opiskelua, työskentelyä.

    Tarkoituksemme on tässä vaiheessa kartoittaa keliaakikoiden kokemuksia tällaisista tilanteista, kerro siis oma tarinasi!

    Tarinat ja kokemukset tulevat tarpeeseen, jotta näemme, miten ihmiset toimivat, mistä tietoa etsitään, mistä sitä löytyy, missä järjestäjätahoissa mättää ja miten paljon. Syyskuussa pidettävässä CYE:n kansainvälisessä konferenssissa käytetään keräämiäni kokemuksia (nimettömänä) projektin sisällöstä päätettäessä, eli laita tarinasi 4.9.09 mennessä.

    Kiittää ja kumartaa!

  • Kari 364 viestejä20.8.2009 22:51

    Minäpä laitan omia kokemuksiani työmatkoilta yksityisviestiin englanniksi, josta lyhyesti fingliskaksi, että muutkin saa tietää:
    - aamiaiset on mulla hedelmää, kahvia, menuja. Noilla pääsee pitkään. Hedelmätarjonta välillä hyvinkin laajaa, riippuu kohteesta. Joskus kyllä paistettua pekonia ja munaakin..harvemmin.
    - lounas ja illallinen onkin mutkikkaampi. Paikallinen käännösteksti aina ens tarjoilijalle. Se on kyllä aika tehokas alku. Tilatessa maalaisjärki käteen - ota sellasta, minkä tiedät puhtaaksi; kana, kala, pihvi. Viini käy, olut ei. Ei se loppujen lopuksi niin hankalaa ole - "lasketellaan slalomia suoraan hiihtämisen sijasta"

    Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.

  • Hanna 26 viestejä2.10.2009 16:39

    Euroopan keliakianuorten (CYE:n) kuluvan toimintakauden projektiksi nimettiin syyskuun konferenssissa "Just go - gluten-free abroad". Käytännössä tämän kansainvälisen projektin tavoitteena on helpottaa keliaakikon lähtöä ulkomaille pidemmäksi aikaa eri keinoin.

    Kiitos Karille pitkästä vastauksesta !

    Lisätietoja projektista löytyy Keliakianuorten nettisivuilta.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,007s