Santiago de Compostela

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Hansu 3 viestejä20.8.2009 13:04

  Hei!

  Onko kellään keliaakikolla kokemuksia Santiago de Compostelan pyhiinvaellusreitin gluteenittomista ruokailumahdollisuuksista. Matkailulehdestä luin, että vaikeuksia voi olla erikoisruokavalioiden kanssa matkan aikana, mutta olisi kiva kuulla jonkun keliaakikon omia kokemuksia.

  Olen lähdössä vaellukselle syyskuussa ja rinkkaan varaan ainakin paripakettia näkkäriä ja pastaa sekä valmispuuropusseja.

 • Hansu 3 viestejä13.10.2009 09:09

  Hei!
  Olen tullut takaisin Santiago de Compostela reissulta ja keliakian suhteen meni ihan hienosti. Espanjankielinen lappu vain esiin ja ruokailu pelasi. Aamiaiseksi olin varannut mukaan glut. näkkäriä ja mysliä, joten aamiaiseksi tilasin vain kahvia ja voita ja marmeladia. Hyvin pelasi. Lisäksi kuivatut ja tuoreet hedelmät olivat hyviä välipaloja. Lounaspaikoissa söin yleensä salaatin tai munakkaan. Illallisilla menuissa oli aina jokin gluteeniton vaihtoehto, eli matka meni täysin oireettomana. Suosittelen, mahtava reissu.
  Reissulla oli mukana myös kaksi kasvisyöjää, joista toinen ei sietänyt laktoosia ollenkaan. Useimmiten heillä oli vaikeuksia ruuan suhteen kuin minulla.

 • Mopo 1 viesti15.10.2009 07:53

  Tulin kolme päivää sitten viisi viikkoa kestäneeltä "Caminolta". Ruokailin niin isoissa kaupungeissa kuin pienissä kylissäkin ja pääsääntöisesti voisin todeta, että keliakia on suhteellisen tuntematon käsite espanjassa. Esitin espanjankielisen lapun monessa ruokapaikassa ja sain osaksen ymmärtäviä, osaaottavia hymyjä. Aamiainen oli pääsääntöisesti "tortilla espana" joka on perunamunakas kahvin teen tai tuoremehun kera. Oikein ..tutti kun muut söivät hyvännäköisiä bocadilloja (täytettyä patonkia) yms. Varsinaiseksi ruuaksi muodostuivat "Menu Peregrinon" mukaan kala, liha ja kasvikset. Eturuuaksi useimmiten päätyi salaatti tai keitetyt vihannekset. Pääruuaksi kala, kana tai lihavaihtoehdot perunoiden kera. Jälkiruuaksi jäätelöä, tai säilykehedelmiä. Gluteenittomia tuotteita löyti muutamasta isommasta kaupasta mm. leipää ja yhdestä jopa Estrellan gluteenitonta olutta kuuden pullon setti 2,95e, ei varmaan saa suomesta tähän hintaan! Luontaistuotekaupatkaan eivät kaikki myy gluteenittomia tuotteita, sokerittomia kylläkin. Mukaan suomesta otin paketin näkkäriä ja yhden pötkön riisikakkuja suurimpaan hätään. Riisikakkuja saa yleisemmin, mutta nehän nyt ovat semmoista hätävararavintoa. Kannattaa ostaa vaikka hedelmiä ja tuoremehua aamuksi, että saa koneen käyntiin ensimmäiseen kahvipaikkaan asti, siihen saattaa mennä 1- 2h aikaa. Yhteenvetona sanoisin, että kyllä siellä pärjää ja ruuat ovat hyviä, mm kalaa saa muutakin kuin lohta.
  Hintahaitari ruuissa on 10 - 20 e sis. alkuruuan,pääruuan, jälkiruuan ja pullon viiniä, kalliimpi hinta on isossa kaupungissa.

 • Jezu  Ylläpitäjä15.10.2009 12:52

  Mopo kirjoitti:
  Estrellan gluteenitonta olutta kuuden pullon setti 2,95€, ei varmaan saa suomesta tähän hintaan!

  Joo ei! Tämä 4 Estrellan setti maksoi Alkossa lähemmäksi 12 euroa! Kunnon ryöstöä Suomessa!

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Mainos: Vähennä gluteenitonta ruokahävikkiä ja tilaa edulliset hävikkituotteet Matsmartilta. Nyt tarjolla Myllärin gluteenittomia jauhoja! Tilaa gluteenittomat hävikkituotteet tästä.

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s