Isabella 42 viestejä – 14.6.2011 18:01
Silja Symphony Helsinki-Tukholma, Maxims Bistro: alkuruokapöydässä oli salaatti, joka oli merkitty gluteenittomaksi mutta joka osoittautuikin varsinaiseksi vehnäpommiksi (täynnä vehnäsuurimoita)!!! Mitähän siellä keskellä merta olisi tehty, jos asiakas menee shokkiin tai oksentelee verta...Onkohan siellä tiputuslaitteet valmiudessa...
Suviih 629 viestejä – 14.6.2011 20:25
Tämä osoittaa taas sen, että merkinnöistä huolimatta saa olla tarkkana ulkona syödessään.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Reetta 719 viestejä – 14.6.2011 22:16
Vilja-allergiaan saattaa liittyä anafylaktinen shokki, mutta keliakiaan.
Verioksentelu liittyy esim. (vuotavaan) mahahaavaan, mutta ei sekään keliakiaan.
Eli oikeassa olet, Suviih.
Isabella 42 viestejä – 15.6.2011 09:11
Mediassa on ollut esillä tuollaisia oireita kun on uutisoitu vastaavista ruokapalvelunjärjestäjän kömmähdyksistä. Mutta esim. tuosta pikkupojan shokkiin menosta Helsingin Mäkkärillä kun söi normaalin hampurilaisen gluteenittoman sijaan on jo monta vuotta aikaa, joten monet ei varmaan enää muista tapausta. Ja mäkkäri ei varmasti toista tuota virhettä.
Verta taas oksensi espanjalainen tyttö Euroopan keliakianuorten matkalla, kun saivat Ruotsin suurlähetystössä Saksassa gluteenipitoista makaronia. Joutui sairaalaan ainakin tuo tyttö. Tästä uutisoi silloin "The Local - Sweden's news in English".
Jos jokin keliakiayhteisö katsoo, että uutisointi keliakian yhteydessä on harhaanjohtavaa esim. oireiden osalta, niin siihen pitäisi puuttua esim. keliakialiiton toimesta. Toisaalta voi olla hankala mennä sanomaan, että tuo ja tuo oire ei kuulu keliakiaan, koska viime vuosina on paljon tuotu esiin esim. naisten sydänkohtausten oireiden valtava kirjo, joita ei monet lääkäritkään heti tunnista potilaastaan. Tieto lisääntyy koko ajan eri sairauksista.
Suviih 629 viestejä – 15.6.2011 13:01
Tuosta keliakianuorten leirillä sattuneesta onkin muuten ollut keskustelua tälläkin sivustolla Katastrofi leirilläGluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Susa 61 viestejä – 16.6.2011 14:13
Siljalla matkalle lähdössä ja juuri pari päivää sitten myyntipalvelusta varmistelin gluteenittoman ruoan tarjontaa Siljan laivoilla. Vakuuttelivat kovasti, että buffetissa voi turvallisin mielin syödä ja on hyvin merkitty ja muissakin ravintoloissa saa pyydettäessä gluteenitonta. Kuinkahan tarkkaan ja monta kertaa sitä pitää aina kysyä ja varmistaa ja käydä keittiössä asti tarkistamassa, että saa varmasti puhdasta ruokaa? Niille, jotka eivät oireile ei tietysti reissu mene pilalle, vaikka gluteenia saisikin, mutta suuri terveysriskihän on joka tapauksessa. Ja oireileville taas todella ikävä juttu, jos reissu menee ruokailun takia heti alkuunsa pilalle! Oletko laittanut viestiä Keliakialiittoon asiasta, jotta voivat olla yhteydessä Siljaan??
Isabella 42 viestejä – 16.6.2011 16:09
Puhuin paikan päällä keittiöpäällikön kanssa ja he ilmeisesti ottivat asian esille keittiöhenkilökunnan seuraavan päivän tiimipalaverissa, jotta asian vakavuus ymmärrettäisiin.
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.