Isabella 42 messages – 06/14/2011 6:01 PM
Silja Symphony Helsinki-Tukholma, Maxims Bistro: alkuruokapöydässä oli salaatti, joka oli merkitty gluteenittomaksi mutta joka osoittautuikin varsinaiseksi vehnäpommiksi (täynnä vehnäsuurimoita)!!! Mitähän siellä keskellä merta olisi tehty, jos asiakas menee shokkiin tai oksentelee verta...Onkohan siellä tiputuslaitteet valmiudessa...
Suviih 629 messages – 06/14/2011 8:25 PM
Tämä osoittaa taas sen, että merkinnöistä huolimatta saa olla tarkkana ulkona syödessään.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Reetta 719 messages – 06/14/2011 10:16 PM
Vilja-allergiaan saattaa liittyä anafylaktinen shokki, mutta keliakiaan.
Verioksentelu liittyy esim. (vuotavaan) mahahaavaan, mutta ei sekään keliakiaan.
Eli oikeassa olet, Suviih.
Isabella 42 messages – 06/15/2011 9:11 AM
Mediassa on ollut esillä tuollaisia oireita kun on uutisoitu vastaavista ruokapalvelunjärjestäjän kömmähdyksistä. Mutta esim. tuosta pikkupojan shokkiin menosta Helsingin Mäkkärillä kun söi normaalin hampurilaisen gluteenittoman sijaan on jo monta vuotta aikaa, joten monet ei varmaan enää muista tapausta. Ja mäkkäri ei varmasti toista tuota virhettä.
Verta taas oksensi espanjalainen tyttö Euroopan keliakianuorten matkalla, kun saivat Ruotsin suurlähetystössä Saksassa gluteenipitoista makaronia. Joutui sairaalaan ainakin tuo tyttö. Tästä uutisoi silloin "The Local - Sweden's news in English".
Jos jokin keliakiayhteisö katsoo, että uutisointi keliakian yhteydessä on harhaanjohtavaa esim. oireiden osalta, niin siihen pitäisi puuttua esim. keliakialiiton toimesta. Toisaalta voi olla hankala mennä sanomaan, että tuo ja tuo oire ei kuulu keliakiaan, koska viime vuosina on paljon tuotu esiin esim. naisten sydänkohtausten oireiden valtava kirjo, joita ei monet lääkäritkään heti tunnista potilaastaan. Tieto lisääntyy koko ajan eri sairauksista.
Suviih 629 messages – 06/15/2011 1:01 PM
Tuosta keliakianuorten leirillä sattuneesta onkin muuten ollut keskustelua tälläkin sivustolla Katastrofi leirilläGluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Susa 61 messages – 06/16/2011 2:13 PM
Siljalla matkalle lähdössä ja juuri pari päivää sitten myyntipalvelusta varmistelin gluteenittoman ruoan tarjontaa Siljan laivoilla. Vakuuttelivat kovasti, että buffetissa voi turvallisin mielin syödä ja on hyvin merkitty ja muissakin ravintoloissa saa pyydettäessä gluteenitonta. Kuinkahan tarkkaan ja monta kertaa sitä pitää aina kysyä ja varmistaa ja käydä keittiössä asti tarkistamassa, että saa varmasti puhdasta ruokaa? Niille, jotka eivät oireile ei tietysti reissu mene pilalle, vaikka gluteenia saisikin, mutta suuri terveysriskihän on joka tapauksessa. Ja oireileville taas todella ikävä juttu, jos reissu menee ruokailun takia heti alkuunsa pilalle! Oletko laittanut viestiä Keliakialiittoon asiasta, jotta voivat olla yhteydessä Siljaan??
Isabella 42 messages – 06/16/2011 4:09 PM
Puhuin paikan päällä keittiöpäällikön kanssa ja he ilmeisesti ottivat asian esille keittiöhenkilökunnan seuraavan päivän tiimipalaverissa, jotta asian vakavuus ymmärrettäisiin.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.