Tartto

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • MariJo 77 viestejä24.5.2009 13:53

    Tulipahan tehtyä parin yön reissu Tartoon. Söin ruuan Suomessa huoltoasemalla ennen laivamatkaa, laivan (TallinkSilja) kahviosta kyselin gluteenitonta leipää iltapalaksi.Kuulemma vain lämmin ruoka oli gluteenitonta, valmiita voileipiä ei tarjoilijan mukaan laivalta saanut. Perillä Tartossa muu porukka söi perinteisen pubiruuan, minä uskaltauduin syömään vihersalaatin. Venäläiskielinen tarjoilija ei kyllä tiennyt mistään keliakiasta mitään, joten tyydyin varmistamaan, ettei salaatin mukaan tungeta leivän paloja.
    Hotellin aamiaisella ei tietenkään ollut mitään merkintöjä ruokavalioista, otin oman leivän kaveriksi leikkeleitä ja salaatteja ym. Päivällä ostin paikallisesta kaupasta grillattua kanaa ja valmissalaatteja. Näytin lihatiskin myyjälle kielikäännöstä, muttei hänkään ymmärtänyt keliakian päälle mitään. Onneksi salaattien mukana tuli tuoteseloste, mistä asian pystyi tarkistamaan. Muu porukka söi pizzaa terassilla... Kävin esitteissä kehutussa kahviossa katsomassa josko olisi herkkuja löytynyt, tuloksena "ei oota".
    Ennen kotimatkaa kävimme Tallinnan Prismalla Rossossa syömässä. Tarjoilu oli hyvää ja ruokalista sama kuin Suomessa. Gluteeniton pizza näytti ja maistui hyvältä, mutta muutaman tunnin päästä mahassa jo nipistelikin. Joten varmaan pyörittivät pizzan samalla pöydällä kuin muutkin, ken tietää.
    Että sillä lailla. Reissaaminen olisi mukavaa, mutta kyllä alkaa ahdistaa, kun ruokailu on aina niin vaikeaa. Suolinukka kiittää ja kumartaa...

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s