Uusi leipä
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
MariJo 77 messages – 12/01/2014 6:54 PM
Tässäpä uutta leipää kehitteillä. Milloinkahan markkinoilla ja mihin hintaan?!?
http://www.makuja.fi/artikkelit/4573520/ajankohtaista/huikea-korvike-leivalle-ja-pastalle-kotimaisessa-innovaatiossa-tuplamaara-proteiinia/
Jezu Admin – 12/01/2014 9:11 PM
Todella mielenkiintoinen tämä VTT:n hanke. Leivästä sanotaan muun muassa seuraavaa:
Härkäpapuleipä on aistittavilta ominaisuuksiltaan, rakenteeltaan ja väriltään parempaa kuin esimerkiksi maissi-, riisi- ja soijajauhoista valmistetut tuotteet.
...
Härkäpapu on erinomainen proteiinin lähde ja on siksi hyvä korvike lihalle. Sen proteiinipitoisuus on jopa 25 - 35 prosenttia, mikä on kaksi kertaa suurempi kuin vehnällä. Härkäpapu sisältää runsaasti terveyden kannalta tärkeitä vitamiineja, mineraaleja, ravintokuitua sekä bioaktiivisia yhdisteitä.
Samaa härkäpapuainesta on käytetty myös pastan valmistamiseen:
VTT kehitti myös gluteenittoman pastan 100-prosenttisesta härkäpapujauhosta. Tuotteet ovat aistinvaraisilta ominaisuuksiltaan tavallisen durum-vehnästä valmistetun pastan kaltaisia.
Todella mielenkiinnolla odotan milloin ensimmäiset tuotteet löytyvät kaupan hyllystä 
Tässä VTT:n tiedote aiheesta: VTT: Gluteenittomasta härkäpavusta leipää ja pastaaKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Join the discussion
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
The most read discussions in category
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.