Suviih 629 viestejä – 14.5.2009 15:01
Tuossa jokin aika sitten bongasin marketista tuollaisen puhdas kaura tuotteen, joka on hyvä kuitulisä leivonnassa. Voi käyttää samaan tapaan kuin pofiberiä, mutta muistaakseni oli hinnaltaan halvempaa. Kannattaa kokeilla jos kaura soveltuu ruokavalioon.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
meukki 16 viestejä – 14.5.2009 16:32
Mä olen syönyt tätä ihan jugurtin, kiisselin, viilin yms. päällä. Eikä paljon tarvi syödä kun saa päivän kuituannoksen!
Jezu Ylläpitäjä – 26.5.2009 15:37
Tuli ostettua tätä Ympyrätalon S-Marketista. Saas nähdä kuinka maistuuKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Hillevi 17 viestejä – 26.5.2009 16:16
Jezu --Älä odota liikoja, ei varmaan "maistu" eka kerralla. Sekoita vaan johonkin ja ajattele, että kuitua kuitua. Vanha kansa sanoo: kaikkeen tottuu kymmenennen kerran jälkeen.
Vaula 141 viestejä – 26.5.2009 17:41
Kaurakuitunen ei kyllä ole hyvällä maulla pilattu - menee kyllä esim. jugurtin joukossa.
Jezu Ylläpitäjä – 27.5.2009 12:01
No eihän tuo nyt niin kauheaa ollut Hyvin meni Ingmanin mustikkajugurtin kanssa.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
rautiaiska 6 viestejä – 13.10.2009 15:52
Talkkunahan on herkkua, ainakin tälläiselle keski-ikäiselle. Lapsena sitä syötiin piimän ja sokerin kanssa, nam. Kesällä löysin Hirvelän kauratalkkunan uudelleen ja olekin niitä syönyt jo pari pussillista. Tosi hyvä kuitupitoisuus, mahtaako missään muussa gluteenittomassa tuotteessa olla noin paljon kuituja?
Jezu Ylläpitäjä – 15.3.2010 20:40
Nyt tämä löytyy myös Glu.fi:stä:Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
maissipallo 8 viestejä – 28.3.2010 13:10
Olettekos huomanneet valmistajan kotisivut?
http://www.hirvelantalkkuna.fi/index2.html
Hirvittää vähän, että resepteissä on maininta "K = soveltuu useimmille keliaakikoille", kun resepteistä löytyy mm. tämä:
Omenakuituset (K)
(n.15 kpl muffineja)
100g margariinia
1.5dl sokeria
1 muna
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1 dl Hirvelän Uunitalkkunaa
1 dl KauraKuitusta
1 dl maitoa
Toivottavasti en ikinä saa kyläpaikassa näitä muffinsseja, joita isäntäväki olisi hyvässä uskossa tämän reseptin avulla leiponut!
Kiipuli 90 viestejä – 28.3.2010 14:46
VOI apua! Annoithan palautetta?
Tätä tämä "erittäin vähägluteeninen" -termi teettää, helvetti!
porajata 460 viestejä – 28.3.2010 15:00
Laitoin sähköpostin heille katsotaan mitä vastaavat
porajata 460 viestejä – 29.3.2010 09:35
porajata kirjoitti:
Kiipuli 90 viestejä – 29.3.2010 17:20
no toihan vasta sekaannusta aiheuttaakin!!
Miks ei voi olla vaan jompi kumpi ja sitten siellä alla "jauhot voi korvata myös jyttejauhoilla, jolloin tuote on gluteeniton mikäli leivonnassa on harjoitettu varovaisuutta kontaminaation suhteen"?
maissipallo 8 viestejä – 29.3.2010 17:36
Niinpä! Jyttejauho (tuotemerkki?) ei paljon sano tavallista ruokavaliota noudattavalle eikä tuosta reseptistä tajua, että pitää osata vaihtaa "gluteenittomiin jauhoihin" :0 Kuulostaa vähän samalta kuin "vehnäjauhoja (Pirkka)"... Siinä tapauksessa luulisi, että kyllähän ne Prismastakin ostetut jauhot käyvät...
porajata 460 viestejä – 30.3.2010 13:56
Noin esitetty Jytte-jauho mielestäni oikein, mutta talkkuna ?
Muffinssit mansikkasydämellä (K)/ G
15 kpl
(sopii myös useimmille keliaakikoille)
1 kpl kananmunia
1 dl sokeria
100 g sulatettua margariinia
1 dl perunajauhoja
1 dl hienoa talkkunajauhoa
1/2 dl gluteenitonta jauhoseosta
(Jytte-jauho)
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
15 kpl isoja mansikoita
Reetta 719 viestejä – 30.3.2010 20:52
Varmaan ohjetta pitäisi vielä täsmentää, että talkkuna oltava Hirvelän talkkunaa (tehty kaurasta) eikä mitä tahansa talkkunaa.
porajata 460 viestejä – 1.4.2010 10:27
Talkkunaa on monenlaista, katso alempaa...
En tiedä tuon Hirvelän talkkunan/kauran todellista puhtautta
mutta kaiketi on provenaa vastaavaa kun käy keliakiaan poteville ?
Talkkuna on perinteinen suomalainen jauhovalmiste, joka koostuu paahdetusta hienoksi jauhetusta viljasta ja pavuista. Viljana on yleensä ohra tai ruis, harvemmin vehnä. Valmistusaine vaihtelee myös paikan mukaan, Hämeessä käytetään kauraa, jonka lisänä ohraa, herneitä tai papuja. Karjalassa ja Savossa talkkuna on pääasiassa ohraa. Talkkuna keitetään padassa puolikypsäksi, valutetaan ja kuivataan riihessä tai nykyisin myös muussa sopivassa paikassa.
Suviih 629 viestejä – 1.4.2010 14:34
Muistaakseni Hirvelän talkkunapussin kyljessä sanotaan tuotteen olevan keliaakikoille sopiva, eli silloin pitäisi olla kyse puhtaasta (gluteenittomasta) kaurasta.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Reetta 719 viestejä – 1.4.2010 21:47
Hirvelän talkkuna löytyy Keliakialiiton tuoteluettelosta keliaakikoille sopivana tuotteena.
lorangil 82 viestejä – 10.1.2013 23:20
Reetta kirjoitti:
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.