Uusi leipä

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • MariJo 77 messages12/01/2014 6:54 PM

    Tässäpä uutta leipää kehitteillä. Milloinkahan markkinoilla ja mihin hintaan?!?
    http://www.makuja.fi/artikkelit/4573520/ajankohtaista/huikea-korvike-leivalle-ja-pastalle-kotimaisessa-innovaatiossa-tuplamaara-proteiinia/

  • Jezu  Admin12/01/2014 9:11 PM

    Todella mielenkiintoinen tämä VTT:n hanke. Leivästä sanotaan muun muassa seuraavaa:

    Härkäpapuleipä on aistittavilta ominaisuuksiltaan, rakenteeltaan ja väriltään parempaa kuin esimerkiksi maissi-, riisi- ja soijajauhoista valmistetut tuotteet.

    ...

    Härkäpapu on erinomainen proteiinin lähde ja on siksi hyvä korvike lihalle. Sen proteiinipitoisuus on jopa 25 - 35 prosenttia, mikä on kaksi kertaa suurempi kuin vehnällä. Härkäpapu sisältää runsaasti terveyden kannalta tärkeitä vitamiineja, mineraaleja, ravintokuitua sekä bioaktiivisia yhdisteitä.


    Samaa härkäpapuainesta on käytetty myös pastan valmistamiseen:

    VTT kehitti myös gluteenittoman pastan 100-prosenttisesta härkäpapujauhosta. Tuotteet ovat aistinvaraisilta ominaisuuksiltaan tavallisen durum-vehnästä valmistetun pastan kaltaisia.

    Todella mielenkiinnolla odotan milloin ensimmäiset tuotteet löytyvät kaupan hyllystä

    Tässä VTT:n tiedote aiheesta: VTT: Gluteenittomasta härkäpavusta leipää ja pastaa

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,03s