Vehnädekstriini

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Jezu  Ylläpitäjä28.1.2009 10:55

  Tietääkö kukaan mitä vehnädekstriini on? Sattumalta huomasin Hyvää Päivää -juomien tuoteluetteloissa olevan sellaista liukoisen kuidun muodossa. Hyvää Päivää juomat ovat kuitenkin gluteenittomia (tai ainakin väittävät niin).

  Hyvää päivää -juomasivu

  Hyvää päivää -ainesosat

  Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

 • Suviih  629 viestejä29.1.2009 11:26

  Dekstriini on netin mukaan polysakkaridi (monen sokerimolekyylin muodostama jättimolekyyli) ja se syntyy kun kuumennetään tärkkelystä. Eli periaatteessa tuo vehnädekstriini lienee jonkinlainen vehnätärkkelyksen johdannainen.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Mainos

 • Siukku13 60 viestejä26.4.2009 21:59

  Uskaltaisittekos syödä ulkomaisia maustettuja manteleita jotka sisältää vehnätärkkelystä ja vehnädekstriiniä? Sain tuliaisia ja sanakirjan kanssa yritän selvittää mitä niissä on. Periaatteessa kai nuo siis vois olla sallittuja.

 • kaija 38 viestejä27.4.2009 12:08

  Itse en syö mitään, missä sana venhä on mainittu. Kyllä sitä popsittavaa löytyy muutenkin

 • glenni 58 viestejä27.4.2009 12:31

  Gluteiinihan on proteiinia, joten vehnätärkkelys yms. ovat gluteenittomia, koska niissä ei ole proteiinia... Mutta jos epäilet itselläsi olevan VILJA-allergia , niin silloin kaikki mitkä sisältää vehnää pitää jättää pois.

  Eli siis voi olla sekä keliakia että vilja-allergia samalla ihmisellä.

 • Pulla 267 viestejä27.4.2009 13:03

  Mutta jotkut voivat olla herkempiä ja itse ihokeliaakikkona kanssa vältän kaikkea vehnäperäistä, koska noudatan luontaista linjaa. Tosiaan syötävää löytyy muutenkin.

  Kysyin Keliakialiitosta, onko eroa, jos on tuoteselosteessa mainittu "tärkkelyssiirappi" tai "tärkkelyssiirappi (vehnästä)". - Molemmat ovat gluteenittomia. Samaten karkkien "vehnätärkkelys" on gluteenitonta. (Tiedoksi niille, jotka niitä käyttävät eivätkä luontaista linjaa noudata.)

 • Paju 25 viestejä4.5.2009 16:55

  Ostin vapuksi herkuteltavaksi suolapähkinöitä, joissa makuna pekoni ja juusto. Siinä oli vehnätärkkelystä, joten söin huoletta. Pussia roskiin heittäessä huomasin kuitenkin että siinä lukee sisältää gluteenia! Ristiriitaista. Tosin suun limakalvolla on joku näppylä, mikä tulee aina jos syön gluteenia (siis vahingossa tietenkin).

 • Mainos

 • KattiMatikka 271 viestejä4.5.2009 21:05

  Ulkomaiset monesti lätkäisevät sen sisältää gluteenia läpyskän, kun ei välttämättä kaikilla firmoilla ole ihan tarkkaa tietoa, että venhätärkkelys on gluteeniton. Toki voi olla, että sisältää gluteenia tarkoitti noissa suolapähkinöissä sitä, että ne pähkinät pyörivät samalla linjalla vehnän kanssa ja saavat siitä gluteenia.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s