Vehnätärkkelyksen valmistus
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
porajata 460 viestejä – 3.12.2014 09:55
VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
vuokaaviosta).
6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
tuottamiseksi.
7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
vehnägluteenirehuun.
porajata 460 viestejä – 3.12.2014 10:57
http://kauppa.ruohonjuuri.fi/gluteenijauho/VANTAS-124001/dp
Gluteenijauho syntyy tuossa prosessissa ja sitäkin myynnissä
Mainos
Jezu Ylläpitäjä – 4.12.2014 21:51
porajata kirjoitti:
VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
vuokaaviosta).
6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
tuottamiseksi.
7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
vehnägluteenirehuun.
Todella mielenkiintoista, tosin kuulostaa prosessilta, joka saa suosimaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita sekä puhdaskauraa 
Hyvä vielä tarkentaa, että gluteenijauho ei missään tapauksessa sovi keliaakikoille.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
porajata 460 viestejä – 5.12.2014 09:40
Jezu kirjoitti:
porajata kirjoitti:
VEHNÄTÄRKKELYKSEN VALMISTUS
1. Sisääntuleva vehnä puhdistetaan ja jauhetaan jauhoksi. Vehnäleseet ja
lopulta myös vehnäalkiot erotetaan jauhoista sihtaamalla.
2. Jauhot sekoitetaan veden kanssa taikinan muodostamiseksi ja tärkkelys ja
gluteeni erotetaan fyysisessä prosessissa.
3. Märkä gluteeni pestään vedellä jätetärkkelyksen erottamiseksi ja
kuivatetaan jauhogluteeniksi. Märkä gluteeni voidaan osittain hydrolysoida,
jotta voidaan tuottaa myös hydrolysoitua vehnägluteenia.
4. Tärkkelysliete voidaan pestä vedellä ja:
o kuivattaa luonnollisen vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
o fyysisesti ja/tai kemiallisesti modifioida ja kuivata modifioidun
vehnätärkkelyksen tuottamiseksi;
o hydrolysoida happohydrolyysilla ja/tai entsyymeillä, jotta voidaan
tuottaa erilaisia tärkkelyshydrolyysituotteita.
5. Osat tärkkelyksestä, joka erotettiin pesun aikana, voidaan käyttää
eläinrehuksi (nestemäinen vehnätärkkelys) tai etanolituotantoon (ei näy
vuokaaviosta).
6. Osa tärkkelyksen ja gluteiinin erotuksen aikana liuenneista aineista voidaan
käyttää alkoholin tuotantoon tai tiivistettynä käyttää sellaisenaan
eläinrehuna (liuennut vehnä) tai lisätä vehnäleseisiin vehnägluteenirehun
tuottamiseksi.
7. Etanolin tuotannossa tärkkelys hydrolysoidaan entsymaattisesti sokereihin
ja annetaan käydä etanoliksi hiivan kanssa. Etanoli erotetaan tislauksella ja
jäljelle jääneet liukenevat aineet tiivistetään ja käytetään joko sellaisinaan
eläinrehuksi (tislaamoleseet ja liukenevat aineet) tai lisätään
vehnägluteenirehuun.
Todella mielenkiintoista, tosin kuulostaa prosessilta, joka saa suosimaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita sekä puhdaskauraa 
Hyvä vielä tarkentaa, että gluteenijauho ei missään tapauksessa sovi keliaakikoille.
Ennen en ollut kuullut gluteenijauhosta,ilmeisesti sillekkin käyttäjiä löytyy...Jezu Ylläpitäjä – 6.12.2014 14:19
porajata kirjoitti:
Ennen en ollut kuullut gluteenijauhosta,ilmeisesti sillekkin käyttäjiä löytyy...
Sitä käytetään seitanin valmistukseen, joka on nykyään suurta herkkua, tosin keliaakikoille pahin painajainen 
HS: Seitanin tarjonta on räjähtänyt ravintoloissaKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
porajata 460 viestejä – 6.12.2014 16:51
Jezu kirjoitti:
porajata kirjoitti:
Ennen en ollut kuullut gluteenijauhosta,ilmeisesti sillekkin käyttäjiä löytyy...
Sitä käytetään seitanin valmistukseen, joka on nykyään suurta herkkua, tosin keliaakikoille pahin painajainen 
HS: Seitanin tarjonta on räjähtänyt ravintoloissa
Oho, kaikkea keksivät
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Osallistu keskusteluun
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Eniten luetut keskustelut alueella
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.