Tähkä 1 message – 06/28/2022 10:33 AM
Hei, onko muilla käynyt niin, että useiden vuosien gluteenittoman ruokavalion jälkeen on todettukin yhtäkkiä kokeissa, ettei keliakia enää pysy hoitotasapainossa pelkästään gluteenittomalla, vaan keliakia on ikäänkuin "pahentunut" ja vaatiikin jatkossa luontaista gluteenitonta ruokavaliota? Itselläni kävi (lääkärin mukaan) näin. 15+ vuotta söin gluteenitonta kauraa sekä vehnätärkkelystä ja hoitotasapaino (myös tähystyksissä ja verikokein todettuna) pysyi, kunnes keliakiaoireet yhtäkkiä palasivat ja tutkimuksissa löydettiin lamaantunut suolinukka ja verikokeissa yli 100 keliakiavasta-ainearvo (tai mikä se verikoe nyt onkaan). Näiden tuotteiden käytön lopettamisen jälkeen hoitotasapaino palautui. Onko muilla samalla tavalla "pahentunut" (glut. > luont.glut.) keliakia jo saavutetun hoitotasapainon jälkeen, näin pitkän ajan kuluttua?
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.