LG1982 

Kommentit

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Seuraavat > Loppuun >>
 • Ruokakesko Pirkka gluteeniton hedelmämysli

  "Tämä Pirkan marjamysliä myslimäisempää. Ero konkretisoituu jo pakkauksessa, samankokoinen pakkaus, mutta lähes sata grammaa painavampi eli vähemmän corn flakesejä. Tämäkin aika makeaa ja banaanilastut maistuu erittäin selvästi." 8.9.2009

 • Ruokakesko Pirkka gluteeniton marjamysli

  "Kiva, kun uusia tuotteita tulee ja vielä kohtuu hintaisia. Aika makeaa ja corn flakes-voittoista, mutta vaihtelevaa. Semperin vastaavassahan vain yhdenlaisia hiutaleita ja marjat aika erottuu kirpeämpinä." 5.9.2009

 • Gluteenitonta Turkissa

  "Kaupat ei pääosin kuulu mihinkään ketjuun ja monet keskustan supermarketeista kooltaan maksimissaan R-kioskin kokoisia. Niistä saa kuitenkin esim. hedelmiä, halvaa, jäätelöä, pähkinöitä, paikallisia karkkeja ym. luontaisesti gluteenitonta. Mitään erityisruokavaliovalmisteita ei kuitenkaan tarjolla ja ainoa riisikakkumerkkikin sisältää saksankielisen tuoteselosteen perusteella gluteenia. Keskustan isoin kauppa, Markomarket sijaitsee siinä pääkadun päässä itäisen Keykubat-rannan tuntumassa. Kuitenkin vastaavat tuotteet löytyy myös pienemmistä liikkeistä kuten A101-ketjun kaupoista, joita ympäri kaupunkia.

  Jos intoa riittää, niin paikallisbusseilla voi lähteä seikkaileen kaupungin ulkopuolellekin, jossa Alanyan ainoa ostoskeskus, Alanyum sekä Kipa ja Metro. Alanyumissa on Carrefourin suuri ruokakauppa. Kaikista kolmesta löysin muutamia gluteenittomaksi merkittyjä tuotteita, tosin vain muutamia lähinnä jauhoja ja mysliä. Myslistä Sussulla kuvakin, on ihan hyvää. Kuitenkaan pelkästään näiden takia ei kannata rannalta kauppaan vaivautua. Metrossa tulee lisäksi pyytää infosta erillinen ostolupa, jos ei satu omistamaan Metron tukkukorttia.

  Yhdyn Sussun loppuyhteenvetoon, että ihan hyvin Turkissakin keliaakikkona pärjää. Vaikka Turkin hintataso pääosin kohtuullinen, niin välillä ärsytti maksaa extraa esim. jotta sai jäätelön kuppiin. Mitään erikoisia ruokakokemuksia Alanyasta ei löydä, joten kannattaa keskittyä siihen matkan päätarkoitukseen, auringonottoon."
  17.8.2009

 • Gluteenitonta Turkissa

  "Kiitos kaikille vinkeistä. Tässä lisäkommentteja Alanyasta kesältä 2009 kahdessa osassa (tuli liian pitkä teksti):

  Keliakiaa ja gluteenitonta ruokavaliota ei varsinaisesti tunneta Turkissa, mutta monet ruuat jo luontaisesti gluteenittomia. Tosin käännöslapun kanssa tuli usein tunne, että ruoka on juuri sitä mitä asiakas sen haluaa olevan. Jos sen tarvitsee olla gluteenitonta, jotta asiakas ostaa sitä, niin se on gluteenitonta. Turkin ja englanninkielisten käännösten lisäksi mukaan kannattaa ottaa ehdottomasti myös saksankielinen versio. Siidereitä ym. hyvin tarjolla, mutta muslimimaana tuontialkoholi huomattavan kallista, paikallisista alkoholijuomista sopii anisviina, raki.

  Hotellin aamiaisella nuorehko mies panikoi hetken käännöksen parissa, mutta oivalsi sitten erinomaisesti mistä kyse. Vähän myöhemmin töihin tuli myös paikan varsinainen kokki, jonka veljenpojalla juuri sama sairaus. Tätäkään tarinaa ei ihan välttämättä kannata suoraan uskoa. Tosin osasi kertoa, ettei Turkista löydy sopivaa leipää (kuten ei löytynytkään). Aamiaisella kuitenkin matkan varmin olo gluteenittomuuden suhteen. Tarjolla esim. paikallisia hedelmiä ja vihanneksia, leikkeleitä, juustoa, kananmunia, oliiveja, hilloja... Oli jopa herttaista, kun ensimmäisenäkin aamuna tuotiin erillinen voinappi, vaikka gluttileipää ei tarjolla ollutkaan. Sain luvan tuoda omaa leipää ravintolaan muina aamuina. Joten jos haluat syödä leipää matkan aikana, niin se on syytä ottaa mukaan jo Suomesta. Tosin ruuat kannattaa pitää laukussa, koska hotellissa oli tiukka suhtautuminen ruokien huoneessa pitämiseen. Itse sain tosin vain jotain huomautuslappuja asiasta päivittäisen siivouksen yhteydessä. Hotellissa ei myöskään jääkaappia ja noin 35-45 asteen lämmössä leipä ei kauaa säily, joten suosittelen ihan näkkärityyppistä ratkaisua."
  17.8.2009

 • New York - keliakiapääkaupunki 2009

  "Tää on kyllä tosi hienosti tehty matkakertomus! Finskin ylibookkausvoucherit voiskin sitten käyttää New Yorkin matkaan ja päästä tutustuun noihin gluttimenuihin..." 16.8.2009

 • Gluteenitonta Turkissa

  "Vinkkejä Alanyan kaupoista tai ravintoloista, joissa homma toimi hyvin?" 14.7.2009

 • Vuohelan Herkku Oy Suklaamunkki, 55g

  "Onko näitä jossain Helsingin seudulla myynnissä? En muista koskaan aiemmin kuulleenikaan gluteenittomista suklaamunkeista..." 9.7.2009

 • Viking XPRS

  "Vikingin XPRS on selvästi parantanut palveluaan keliaakikon näkökulmasta. Aiemmin Blue Delin ainoa gluteeniton vaihtoehto oli jonkinlainen salaatin ja leivän välimuoto; käytännössä leivänpäälliset ilman leipää.

  Tänään testasin Bistro Bellan buffetin, koska sisältyi alennuslipun hintaan. Buffan ovella tosiaan iso kyltti, josta voi suunnitella syömisiään (G merkityt luontaisesti gluteenittomia). Sisällä ei kuitenkaan ollut mitään erillistä gluteenittomien tuotteiden pöytää, vaan ruuat oli samoilla tiskeillä muiden kanssa. Tuotteet oli erittäin hyvin merkitty, samoin erillisessä kopassa oli gluteenitonta leipää. Leipäviipaleet oli lisäksi erillisessä kelmussa. Leipä oli jotain tummaa ja makeaa limppumaista leipää, jota en muista Suomessa syöneeni. Lisäksi oli Vasan näkkileipää, mutta ei erillisiä voinappeja. Alkupaloissa oli muun muassa gluteenittomia toscanalaisia lihapullia ja pääruuat pastaa ja pihvejä lukuun ottamatta keliakiaruokavalioon sopivia.

  Jälkiruokamerkinnät oli tosiaan surkeat. G-merkinnällä ainoastaan sini- ja valkohomejuustot, brie-juusto ja hedelmäsalaatti. Erään työntekijän mukaan myös vadelmasorbetti ja mustikkapiirakka olisivat olleet gluteenittomia. Hedelmät, ananaslohkot sekä vanilja- ja suklaajäätelöt päättelin maalaisjärjellä gluteenittomiksi. Mustikkapiirakka jäi kyllä syömättä, mutta toisen työntekijän varmistuksella uskalsin ottaa päivän kakkua. Se oli jo ulkonäönkin ja maun perusteella Almondin uutta appelsiinilla maustettu Daim-kakkua. Tätä siis tarjottiin kaikille, valittavasti sitä ei kuitenkaan ollut g-merkitty.

  Juomapuolella oli viittä eri limsaa, kahta mehua, jäävettä, puna- ja valkoviiniä, Lapin kultaa sekä kahvia ja teetä. Eli oluena keliaakikolle sopimatonta merkkiä ja siiderivaihtoehtoa ei ollut.

  Kokonaisuudessaan buffasta jäi hyvinkin positiivinen kuva, petrattavaa jälkiruokien merkinnässä ja työntekijöiden keliakiatuntemuksessa."
  7.6.2009

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  39 vinkkiä

  Tuotteita
  443 tuotetta

  Kuvia
  4 kuvaa

  Linkkejä
  20 linkkiä

  Keskustelu
  164 viestiä, 12 aloitusta

  Kommentit
  118 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  27.5.2009 12:40

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,041s