Tweety

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2
 • Gluteeniton mustamakkara? 8.10.2010 21:28

  Tähän mustamakkara keskusteluun pitää ottaa taas osaa Itse haen Kalevan prismasta Tampereella "pötköt". On hyvää ja mitä yli kahdenkymmenen vuoden taakke muistan, niin suht samalle maistuu kuin se alkuperäinen, puolukkahillon kera. Kalevan prismasta mustista saa aina maanantaisin ja torstaisin.

  ...Ja mitä Tampereelle ajamiseen tulee, niin kannattaa tänne ihan vaan tulla käymään, jos ei niin fiksu ole, että olisi jo muuttanut Manseen...

 • Wien 13.3.2009 08:55

  Kylläpä oli taas reissu!! En usko, että lähden enää ikinä Wieniin. Hotelliin oli järkätty aamupalalle gluteenittomat leivät, mikä oli tosi jees. Missään ei tunnistettu sanoja keliakia tai gluteeniton. Olin printannut mukaan saksaksi ja englanniksi keliakiamääritelmät, mutta silti oli hieman hankalaa. Toisissa ravintoloissa otettiin kyllä työn alle ja tuntuikin silti, että nappiin meni.
  Yksi ihana ravintola oli T.G.I. Fridays(ketju, löytyy muualtakin kuin Wienistä, esim. Tukholmasta). Ihania drinkkejä ja ystävällistä palvelua. Drinkit muuten kalliita, mutta arkisin klo 17-19 happyhour, jolloin kaikki drinkit puoleen hintaan. Nam nam!!!
  Kaupunki täynnä nähtävyyksiä, mutta ei ainakaan minulle mikään ihmeellinen paikka ja haastetta ruokaan...

 • Gluteenittomia leipäkrutonkeja? 25.2.2009 21:52

  Minä olen tehnyt niin, että olen paahtanut paahtimessa gluteenitonta paahtoleipää ja sen jälkeen laittanut näppärästi krutongeiksi Nopeaa, helppoa ja erityisen hyvää.

 • Keliakia suvussa 6.2.2009 10:56

  Meillä on tutkittu perheenjäseniä eikä kellään ole todettu samaa sairautta. Minulla on myös ykköstyypin diabetes eikä sitäkään ole muilla suvussa. Tosin aika usein keliakia kulkee yhtämatkaa diabeteksen kanssa.

 • Gluteenitonta Tampereella? 5.2.2009 17:14

  Paikkoja Tampereella: Pizzeria Napoli, Hämeenkadun ja Ideaparkin Coyote Ravintolat, Ravintola Coussicca (ihanaa ruokaa), Ideaparkin Captain Hook (Tampereen raflassa huonompi gluteenittomuus, paistetaan samassa rasvassa jne.), Vohvelikahvila, Ravintola Frankly. Näissä ainakin itse käyn syömässä ja aina olen ollut tyytyväinen gluteenivapaa ruokailija

 • Keliakia tulee kalliiksi 5.2.2009 17:06

  Eipä tuo 21e/kk juuri gluteenittoman ruoan hankkimisessa auta. Tokihan sillä pyritään kattamaan se erotus tavallisen ja gluteenittoman välillä. Veikkaan ettei muissa maissa tosin ole edes moista avustusta. Ja näin pitkään sairastaneena, voi vain olla iloinen siitä, että nykyään saa paljon hyviä gluteenittomia tuotteita.

  Jokainen voi toki itse kokeilla valmistaa gluteenittomia tuotteita ja olettaisin jokaisen tulevan samaan tulokseen, ettei se halvaksi tule silläkään tavalla.

 • Keliakia suvussa 5.2.2009 17:00

  No ei kulje ainakaan meillä. Minä olen ainoa suvussani, kummaltakin puolelta, jolla on keliakia. Ja arvatkaa vaan olenko siitä hieman katkera. Tasan ei käy onnen lahjat

 • Mukavia tilanteita 28.1.2009 22:14

  Kyllä kai noita hyviäkin juttuja tulee eteen, mutta toisaalta ne on niitä mitä muut pitää aivan itsestäänselvinä.

  Kyllä toki niitä positiivisiakin asioita, varsinkin kanssasairastajille, tulee mainittua. Kaverit ainakin ottaa tosi hyvin selvää asioista, jos ovat järjestämässä kekkereitä ja tarjolla on ruokaa(en ole ikinä jäänyt ruokailuissa paitsi, joskus olisi ehkä ihan hyvä olla vähän vähemmällä ravinnolla)

  Minulla on ainakin työpaikkaruokalassa tosi hyvä suhtautuminen kaikkiin eri ruoka-aineallergioihin ja ruokavalioihin. Kaikille kannattaa aina antaa ruusuja kuin myös risuja, näin saadaan annetulla palautteella muutettua ihmisten suhtautumista ja välitettyä oikeenlaista tietoa mm. keliakiasta.

 • Gastroskopia 28.1.2009 22:05

  No täytyyhän taas tännekin laittaa oma kommenttini Olen sairastanut jo yli 20 vuotta keliakiaa ja ensimmäinen gastroskopia tehtiin vuonna 88. Eipä ole juuri muuttunut tuo toimenpide Yhtä tuskallinen se on edelleen. Ei tuo kipeää mielestäni tee, mutta oma tuntemukseni on, että tukehdun. Tuntuu kuin joku idiootti laittaisi puutarhaletkun suusta, menemään kurkkua pitkin alas. Täytyy sanoa, että valitsen kyllä mielummin monia muita tutkimuksia. Paras (=pahin) kokemukseni on tuo päivä kun tehtiin sekä gastro- että colonskopiat samalla kerralla, ensin ylhäältä ja sitten heti perään alhaalta. Yök! colonskopia olisi valintani mikäli noista kahdesta täytyisi valita.

  Minulle ei ole ikinä edes tarjottu vaihtoehtoa nukutuksessa. Mutta nukka on kunnossa ainakin viimeisimmän tiedon mukaan

 • Gluteenittomat hampurilaiset 26.1.2009 17:54

  Oli pakko taas pistää viestiä keskusteluun Olen ainakin ruotsissa käynyt mäkkäreissä syömässä ja hyvin on gluteenittomat sapuskat tullut eteen. Hampurilaiset on ihan yhtä hyviä kuin Suomenkin mäkkäreissä. Ei kun bara tilaamaan på svenska.

  Ja pakko sanoa noista hesen jutuista, että kyllä on huono palvelu gluteenittoman ruokavalion noudattajille. Kallista ja erittäin kapea skaala. Kauan sitten kun vielä suosin suomalaista, tilasin gluteenittoman aterian kyseisessä ravintolaketjussa ja vasta kun ruoat tuotiin pöytään oli tarjottimella lappu "emme takaa tuotteen gluteenittomuutta". Siihen loppui asioimiseni hesessä.

  Ja vielä juuri viime viikonloppuna tapahtunut juttu pakko jakaa. Ajoimme lomareissulta takaisin kotiin ja matkalla pysähdyimme Vaajakosken abc -huoltamolla ja tilasin gluteenittoman kanahampurilaisen ja hyi helv....oli sitten niin pahaa, ettei toiste tarvitse erehtyä tilaamaan. Sämpylä oli niin paperia tai paperikin olisi maistunut paremmalta Seuraavalla kerralla jotain muuta.

<< Alkuun < Edelliset
1 2

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s