Velona

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Keliakia ja koliikki 28.4.2009 08:28

  Tuskin noilla mitään tutkittua yhteyttä on, mutta aika hauska saattuma, että kuopukseni, jolla todettiin keliakia vuoden iässä itki mahavaivojansa kaikki illat ensimmäiset kolme kuukautta! Ihan koliikin kriteerejä nuo itkut ei täyttäneet, mutta selkeästi maha oli kipeä. Varsinainen koliikkihan on aika harvinainen, esiintyy n. yhdellä sadasta vastasyntyneestä.

 • Verikokeista 26.4.2009 14:11

  Kari kirjoitti:
  Velona, mitenköhän on hemoglobiini tyttärelläsi? Mulla oli alhaalla monta vuotta. Eräs lääkäri epäili sen johdattavan keliakiaan, ja niinpä sit olikin.

  Hemoglobiini on ollut hieman alakanttiin (100-110 nurkilla), noususuunta siinäkin kun rauta vihdoin pääsi imeytymään.

 • Lapsikeliaakikkoja? 26.4.2009 13:35

  Meillä tytön kasvukäyrät palautuivat normaaleiksi muistaakseni jo puolen vuoden sisällä gluteenittoman dieetin aloittamisesta. Ensimmäisen vuoden aikana paino nousi liki 5kg ja pituuttakin tuli 14cm ja normaalikäyrillä mennään. Sirorakenteinen tuo neiti on muutenkin verrattuna esim. siskoonsa joka vuoden vanhana painoi sen 13kg mihin pikkuinen pääsi vasta 2-vuotiaana...
  Ravitsemusterapeutti sanoi, ettei hän tiedä yhtään "lihavaa" keliaakikkoa!

 • Kummallisin gluteenituote 25.4.2009 22:01

  Paahdetut, kuivatut sipulilastut sisälsivät vehnäjauhoa. =(

 • Verikokeista 25.4.2009 21:51

  Tyttärelläni todettiin pari vuotta sitten vuoden ikäisenä keliakia. Tuolloin transglutaminaasi oli muistaakseni 95 ja gastroskopiassa täydellinen suolinukkakato, vatsaoireet hurjat.
  Kolmen kuukauden kuluttua oireet olivat helpottaneet, kasvu lähtenyt vauhtiin, mutta yllätykseksi vasta-aineet nousseet päälle sadan.
  Siirryttiin luontaisesti gluteenittomaan ja kaurattomaan ruokavalioon, pidettiin ruokapäiväkirjaa, jota ihmeteltiin yhdessä rav.terapeutin kanssa eikä suurempia virheitä löydetty.
  Taas kolmen kk:n kuluttua kontrolli ja arvot nousseet entisestään, tyttö täysin oireeton. Tähystettiin uudelleen ja edelleen suolinukat hukassa. Lääkäri totesi, että paranee hitaasti koska tilanne oli päässyt aika pahaksi. sovittiin kontrolli puolen vuoden päähän ja sitten pohdittaisiin tarvitaanko kortisonilääkitystä suolen tulehduksen rauhoittamiseksi.
  No, 6kk:n kuluttua nousua ei enää ollut tapahtunut, mutta arvo oli silti yli 120. Sovittiin kontrolli taas puolen vuoden päähän ja lääkärikin alkoi jo uskoa kasvukäyriä katsoessaan, ettei näin hienosti kasvava lapsi voi saada gluteenia.
  Viimeisin kontrolli oli joulukuussa, tyttö voi hyvin, on täysin oireeton ja kasvaa moitteettomasti, mutta taas olivat vasta-aineet mittaamattoman korkeat, eli yli 126 tai 128. Nyt heitti gastroenterologikin hanskat tiskiin ja sanoi, että hän ei ymmärrä tätä. Konsultoitiin kaikki gurut Markku Mäkeä myöten ja tuloksena se, että jätettiin pois tattari- ja muut Myllyn Parhaan puurohiutaleet, kontrolloidaan taas kesäkuussa ja katsotaan mitä tuleman pitää.
  Alkaa välillä usko horjua, mutta täytynee kuitenkin luottaa enemmän omiin silmiin ja siihen, että lapsi voi hyvin ja on oireeton kuin tuijottaa labra-arvoja...

 • Lapsen synttäritarjoilut 25.4.2009 21:30

  Meillä on 3-vuotias keliaakikko ja teen kotona kaikki tarjottavat - arkena tai juhlana - gluteenittomana. Periaate on se, että kotona tytön pitää saada syödä kaikkea kun kylässä kuitenkin rajoitetaan. Ja lisäksi saa itse olla rauhallisin mielin ettei koko aikaa tarvi vahtia syökö tyttö jotain luvatonta.
  Juhlia on kuitenkin sen verran harvoin, ettei se hinta pääse pahasti kirpaisemaan. Lasten syntymäpäivillä suolaisena tarjoan sipsejä ja popcornia, kakku ja kääretorttu tulee helposti gluteenittomana sekä joku peruspiirakka, jossa ei tarvitse taikinaa sen kummemmin pyöritellä. Keksitkin saa aina näppärästi tehtyä ja karkeista löytyy gluteenitonta tarjolle pantavaa. Pullaa alan harvemmin leipomaan, mitä nyt munkkeja näin vapun alla.

 • Lapsikeliaakikkoja? 25.4.2009 21:21

  Jopas löytyi mukava foorumi! Olen kesällä 3 vuotta täyttävän keliaakikkoneidin äiti, diagnoosi tehtiin 1v-syntymäpäivän korvilla. se vahvisti päätökseni jäädä kotiin hoitamaan tyttöä ja nyt 5 vuotiasta isosiskoa.

  Kesällä olisi siis tarkoitus palata töihin ja tämä tarkoittaa tietysti lasten päiväkodin aloittamista. perhepäivähoitajan suljin heti pois vaihtoehdoista koska olisin luottanut varmaankin vain hoitajaan, jolla itsellään olisi keliakia. Ruokapuoli päiväkodissa jännittää ja kuten joku muukin aiemmin sanoi, myös minä tulen olemaan varsinainen kauhuäiti kun kierrän keittiöt ja ruokailutilat.

  Meillä on ainoana ongelmana se, että vaikka tyttö on liki 2 vuotta ollut täysin oireeton, kasvu ja kehitys on normaalia, niin vasta-aineet ovat korkeammalla kuin koskaan. Lääkärit pyörittelevät päätään, mutta ovat jo vihdoin kasvukäyriä katsoessaan uskoneet, ettei tyttö saa gluteenia mistään. Luontaisesti gluteenittomana ja kaurattomana mennään, viimeisten vasta-ainekontrollien jälkeen jätettiin Myllyn parhaan puurohiutaleetkin pois. Kesällä taas jännitetään onko vasta-aineet kääntyneet laskuun vai tehdäänkö jo kolmas gastroskopia. =(

  Mukava kuulla muistakin pikkukeliaakikoista ja vanhempien kokemuksista esim. päiväkodista. Itse varmaan pyrin laittamaan erikoisherkkuja mukaan koska nyt kotona ollessakin olen yrittänyt aina järjestää niin, että tyttö saa syödä samanlaisia herkkuja kuin muutkin kuten lettuja, munkkeja jne. Karjalanpiirakoita taidan viedä päiväkodin pakkaseen valmiiksi...

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s