Toukokisu 31 messages – 03/21/2009 10:13 PM
Hei
Meillä tytöllä 3v todettiin äskettäin keliakia. Nyt ois lähiaikoina tulossa sisaruksen ja tytön itsensä synttärit. Mietinkin tässä, et miten tarjottavien kanssa. Leipoako kaikki gluteenittomina ( vieraita ainakin 20 ) vai sit tytölle omat gluteenittomat herkut ja muille tavalllisia? Kakku nyt ainakin gluteenittomana, mut sit kaikki muut keksit, pullat, piirakat?
Miten olette toimineet?
Suviih 629 messages – 03/21/2009 10:26 PM
Pulla varmaankin kannattaa tehdä tavallisena muille kuin tyttärellesi, sillä gluteeniton pulla on aika kaukana tavallisen pullan ominaisuuksista. Jos leivot pikkuleipiä, tee vain kaikki gluteenittomina, itsellä on ainakin tuo toiminut. Jos taas ostat keksit kaupasta, kannattaa ostaa erikseen gluteenittomat ja tavalliset, sillä kaikissa tuotteissa ei maku ole ihan samanlainen ja tarjoilulle voi kertyä kivasti hintaakin jos gluteenittomia keksejä kaikille tarjoat. Jos hankit keksit kaupasta, ota niitä kuitenkin sen verran, ettei haittaa vaikka ei-keliaakikkokin gluteenittoman keksin ottaisi (ja mieluiten samantyyppistä gluteenitonta kuin tavallista eli vaikka tavallisia ja gluteenittomia vohveleita).Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
higga 209 messages – 03/22/2009 11:48 AM
Meillä on vietetty kahdet synttärit gluteenittomalla pöydällä. Keliaakikko poika oli vasta reilun vuoden kun siskon synttäreitä juhlittiin, ja koska juttu oli suurimmalle osalle juhlijoista vielä uusi, päätin vetää varman päälle. Pelko oli et mummut syöttää pojalle kaikkee mitä pöydässä on! Ja toisaalta ei tarvinnut vahtia koko ajan et käy napsimassa itse herkkuja. Meidän synttäripöydässä gluteenittomia suolasia on ollut pitsaa ja kinkkupiirakkaa, makeina kakku, muffinsseja, keksejä, marenkia ja vaahtokarkkeja. Myös kuivakakut onnistuu gluteenittomina!
Toukokisu 31 messages – 03/22/2009 2:18 PM
Kiitokset tähänastisista vastauksista, lisääkin saa tulla.
Itse ajattelin, et ois kans kiva jos kaikki olis gluteenittomina, niin ei tarvis kieltää mitä ei saa syödä. Mut sit taas arveluttaa kuinka hintavaksi tulisi kaikki leipoa gluteenittomiksi. No täytyy viel miettiä.
Minkälaisia keksejä ootte leiponeet? Ajattelin, et kaurakeksit varmaan maistuisivat. Muita ehdotuksia?
KattiMatikka 271 messages – 03/22/2009 3:15 PM
Itse olen ihan periaatteesta tehnyt kaiken gluteenittomana. Periaatteen ihmisiä Kun ei niitä juhlia ole niin paljon niin olen tehnyt sitten kaikki gluteenittomaksi. Ja varsinkin pikkuväen kanssa on helpompi olo kun ei tarvitse vahtia niitä murusia...higga 209 messages – 03/22/2009 5:09 PM
Kaurakeksit on ollut jees meillä! Semperin vihkosesta otin ohjeen, mutta paistoin 225c niin tuli kauniin värisiä, siinä ohjeessa tais olla 175c.
Suolasiin ei tarvi kun pohjaan gluteenittomia jauhoja, eli eivät oo hirveästi kalliimpia. Varsinkin jos itse leipoo, ei tarjoilut kauheasti kalliimmaks tuu.
Toukokisu 31 messages – 03/22/2009 7:20 PM
Joo enköhän mä päädy siihen, et kaikki tarjottavat ovat gluteenittomia. Onhan se niin kivempi. Saavat sukulaisetkin sit maistella gluteenittomia herkkuja.
Kiitos tuosta suklaakeksi ohjeesta. Niitä vois kans tehdä.
Velona 7 messages – 04/25/2009 9:30 PM
Meillä on 3-vuotias keliaakikko ja teen kotona kaikki tarjottavat - arkena tai juhlana - gluteenittomana. Periaate on se, että kotona tytön pitää saada syödä kaikkea kun kylässä kuitenkin rajoitetaan. Ja lisäksi saa itse olla rauhallisin mielin ettei koko aikaa tarvi vahtia syökö tyttö jotain luvatonta.
Juhlia on kuitenkin sen verran harvoin, ettei se hinta pääse pahasti kirpaisemaan. Lasten syntymäpäivillä suolaisena tarjoan sipsejä ja popcornia, kakku ja kääretorttu tulee helposti gluteenittomana sekä joku peruspiirakka, jossa ei tarvitse taikinaa sen kummemmin pyöritellä. Keksitkin saa aina näppärästi tehtyä ja karkeista löytyy gluteenitonta tarjolle pantavaa. Pullaa alan harvemmin leipomaan, mitä nyt munkkeja näin vapun alla.
Aries 5 messages – 03/19/2011 1:16 PM
oon 8 päivää vajaa 15v. tyttö, ja minulla sekä 13v. siskollani on keliakia.
äiti ei ole erityisen kiinnostunut leipomisesta, mikä on täysin sataprosenttisen ok, koska minä ja siskoni tykkäämme siitä. Mun osaksi näyttää tulleen vohveleiden, keksien ja pullan leipominen, kun taas sisko vääntää suklaakakut, kermakakut ja letut. Meiltä löytyy juhlapöydästa usein marenkia, muffineita, pullaa ja kakkua (sisko onkin luvannut tehdä kakun noille pian oleville synttäreille) sekä jäätelöä. Jos vähän jaksaa etsiä internetistä, löytää ihan uskomattomat määrät erilaisia (jopa erikoisia) gluteenittomia reseptejä, ja ollaan sitten ihan estottomasti kokeiltu aika monia. Tulos on aina ollut syötävää, vaikka ulkonäkö on pariin kertaan ollut kamala (esim. pullat: eivät kohonneet ja näyttivät popkornille, mutta joka tapauksessa maistuivat pullalle, sekä marenki joka jäi vahingossa hieman märäksi)
ponipimu 239 messages – 03/21/2011 11:38 PM
meidän perheen synttärijuhlatarjoilut oli loppiaisena:
-graavilohi, taviksille ruisleipä, glutit setsuurileipä.
-käpykakku, gluteeniton, laktoositon ja maidoton.
-täytekakku, gluteeniton ja laktoositon.
-mokkapalat, gluteeniton, laktoositon ja maidoton.
muumikeksit taviksille, pirkan keksejä gluteille.
kaikki kelpasi ja onnistui mainiosti, käpykakku on juhlijoiden suosikki, se kun on oikeesti ite tehtynä parempaa kuin kaupan. ja lopen helppo tehdä!
ainut mikä tässä mättää on maidottoman kerman gluteenittomuus, käytin soijakermaa jossa on kauraa, ja sehän ei ole puhdasta, mutta siinä on kauraa loppujen lopuksi niin vähän että otin riskin, itselleni ja tyttärelle, ja hengissä olemme edelleen, jos pari kertaa vuodessa soijakermaa popsii niin tuskin siitä on haittaa.
koululaisen synttäribileissä kavereille tarjoillaan ranskalaisia makkaralla, salaattia, jäätelöä ja karkkeja. synttäri yleensä heti koulun jälkeen ja kaikilla kova nälkä!
Vaula 141 messages – 03/22/2011 1:44 PM
^Ponipimu, tarkoititko siis soijakermaa vai kaurakermaa vai onko markkinoilla sellaista kermaa jossa on kumpaakin? Itse ainakin käytän Go Greenin kauravispiä, koska siinä on niin minimaalisen vähän kauraa (2,5 %), saman valmistajan kauraruokakermaa en sen sijaan käytä, koska siinä on kauraa enemmän (4,5 %). Tosin siinäkin kauraa on niin vähän että tuskin gluteenia tuotteessa on vaikka siihen käytetty kaura ei olisikaan puhdaskauraa.
ponipimu 239 messages – 04/18/2011 11:36 PM
huomasin vasta nyt kysymyksen. siis tarkoitin tuota go green-kermaa ja sunnuntain kaurakermaa.
on sitten kyllä olemassa puhdasta soijakermaakin, allermiinalla muistaakseni mutta en ole viitsinyt tilata.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.