maissipallo

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • Ruokapaikat Ruotsissa??? 16.9.2010 12:04

    Bryggargatan 8:ssa on uusi ravintola nimeltä Bistro Bestick.

    Listan kaikki ruuat jälkkärikakkuja lukuunottamatta onnistuivat gluteenittomasti. Gluteenitonta leipää ei ollut.

    Sisustus oli kaunis ja ruoka oli hyvää, menu ja ainekset vaihtuvat ilmeisesti sesongin mukaan.

    Itse valitsin illallisella rucola-vuohenjuusto-punajuurisalaatin, pääruuaksi kalaa ja muusia parmesanvaahtolla ja jälkkäriksi marjapannacotan.

    Hintataso: pääruuat noin 20 euroa.

  • Hirvelän Kaurakuitunen 29.3.2010 17:36

    Niinpä! Jyttejauho (tuotemerkki?) ei paljon sano tavallista ruokavaliota noudattavalle eikä tuosta reseptistä tajua, että pitää osata vaihtaa "gluteenittomiin jauhoihin" :0 Kuulostaa vähän samalta kuin "vehnäjauhoja (Pirkka)"... Siinä tapauksessa luulisi, että kyllähän ne Prismastakin ostetut jauhot käyvät...

  • Hirvelän Kaurakuitunen 28.3.2010 13:10

    Olettekos huomanneet valmistajan kotisivut?

    http://www.hirvelantalkkuna.fi/index2.html

    Hirvittää vähän, että resepteissä on maininta "K = soveltuu useimmille keliaakikoille", kun resepteistä löytyy mm. tämä:

    Omenakuituset (K)
    (n.15 kpl muffineja)

    100g margariinia
    1.5dl sokeria
    1 muna
    1 tl kanelia
    1 tl leivinjauhetta
    1 dl vehnäjauhoja
    1 dl Hirvelän Uunitalkkunaa
    1 dl KauraKuitusta
    1 dl maitoa



    Toivottavasti en ikinä saa kyläpaikassa näitä muffinsseja, joita isäntäväki olisi hyvässä uskossa tämän reseptin avulla leiponut!

  • Mitä kaipaatte entisestä elämästä? 2.9.2009 00:01

    eniten kaipaan jäätelötuutteja! sellaisia rapealla vohvelilla tehtyjä, kaikenlaisia erilaisia makuja! Ostin Ruotsista gluteenittomia vohveleita, pitää yrittää tehdä itse herkkutuutti. Jos vaikka sulattaisi suklaata vohvelin sisään niinkuin niissä kaipaamissani suklaatuuteissa. Ja voi, niitä päärynätuutteja, lakkatuutteja jne... Tofu-tuutit tuntuvat kiusanteolta niihin verratessa!

  • Korvaus 14.8.2009 11:10

    Keliakia-lehdessä oli tosiaan tästä jossain vaiheessa juttua, olisiko ollut viime vuonna tai talvella. Muistan jutusta sen, että jos ravintola on tehnyt tällaisen virheen, heidän pitäisi itse ilmoittaa siitä terveysviranomaisille, mutta myös asiakas voi sen tehdä. Korvauksesta oli muistaakseni sellaista, että kohtuullinen korvaus voidaan antaa (esim. uusi ateria). Ehkäpä te muut muistatte vielä paremmin, miten juttu meni!

  • Oireet 6.8.2009 14:04

    http://www.aasiakas.net/index.php/2009/onko-oluessa-gluteenia/

    En toki väitä, että hanne olisi ollut asialla tuon oluensa kanssa

    Vastatakseni alkuperäiseen kysymykseen:

    - Keliakia todettu 6 vuotta sitten
    - Silloin olin ns. oireeton
    - Nyt ei-luontaisella ruokavaliolla eli tärkkelystä, kauraa ym. syön vapaasti
    - Jos nyt syön vahingossa vehnäjauhoja sisältävää ruokaa (esim. suurustetta pieni määrä), niin tunnin parin kuluttua tulen pahoinvoivaksi ja oksennan, kunnes mahalaukku on tyhjä. Olen siis muutaman kerran ollut "oudon ruokamyrkytyksen" kourissa matkalla tai työpaikkaruokalassa syömisen jälkeen, vaikka muut eivät ole sairastuneet.
    - Joskus maistan pari karkkia tai pähkinää "saattaa sisältää"-pussista, mutta en ikinä syö tarkoituksella gluteenia sisältävää ruokaa.

  • Gluteenittomat pizzapohjat 31.7.2009 14:46

    Paras itsetehty pizzapohja syntyy Raision Provenan ohjeella (www.provena.fi > reseptit > pikkupizzat). Olen tehnyt pellille koko ohjeella, en pikkupizzoja. Kaurajauho tekee pohjasta tosi maukasta, tämä pizza on uponnut aina tosi hyvin myös ei-keliaakikoille. Päälle olen laittanut tomaattikastiketta, hieman punasipulia, oliiveja, artisokkaa ja vuohenjuustoa.

    Tässä vielä pitkä linkki, en ole varma toimiiko tällaisessa muodossa:

    http://www.provena.fi/modules/system/stdreq.aspx?P=793&VID=default&SID=335141717466739&A=open%3aprovena%3aitem%3a455&S=2&C=34526

  • Raisiolta uusia sämpylöitä 27.7.2009 15:10

    Raision kotisivuilla (www.raisiogroup.com) kerrotaan, että 1.9.2009 valikoimaan tulee uusi gluteeniton sämpylä!

    "Sunnuntai Tummat Kaura-Tattarisämpylät ovat runsaskuituinen (kuitua 6 %) vaihtoehto gluteenittomaan ruokavalioon. Sämpylät ovat sulattamista vaille valmiita ja ne maistuvat koko perheelle. 400 gramman pussissa on neljä sämpylää. Tuotteen säilyvyysaika on 8 kk."

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    7 vinkkiä

    Keskustelu
    8 viestiä, 1 aihe

    Kommentit
    4 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    27.5.2009 14:31

©2025 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,024s