tanssija

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Diagnosoimaton keliakia? 30.8.2010 22:50

  Mullakaan ei ole diagnoosia. Eikä varmaan ikinä tulekaan. Kela saa puolestani pitää 21 euroaan. Se että olisin kuukausikaupalla kipeänä, laihtuisin ja joutuisin tähystykseen ovat vähän turhan rankkoja juttuja paperilapun takia. Eniten iloitsen kun saan olla terve. Itse kun tietää mitä voi syödä se on tärkeintä.

 • Oireet kun on vahingossa syönyt gluteenia? 29.8.2010 23:15

  Mulla gluteeninsyönnistä ruuansulatus heikkenee radikaalisti eli kaikki mitä syö tulee suunnilleen samanlaisena uloskin. Tätä kestää aika tarkalleen neljä viikkoa kunnes suolisto on parantunut ja osaa taas hoitaa työnsä. Toisaalta mulla ei keliakiadiagnoosia olekaan.

 • Gastroskopia 21.8.2010 23:47

  Kerran olen letkun niellyt ja täytyy sanoa että 21 eurosta kuussa en kyllä niele toista kertaa. Mieluummin olen ilman niitä rahoja.

 • SAIN VÄÄRÄÄ RUOKAA 21.8.2010 23:35

  Itse söin kaksi pientä salmiakkimakeista joissa ei ollut gluteenitonmerkintää ja taas olen kipeänä monta viikkoa. Oma moka tietenkin mutta tappioita voi tulla vähästäkin.

 • Kasvissyönti ja keliakia 21.8.2010 23:08

  Itse olen lyhyesti gluteeniton maidoton kasvis. Sitten puolitutut kysyvät mitä mä syön. Olen siis maitoallergikko (en laktoosikko) enkä voi syödä punaista lihaa enkä lintuja. Kovia juustoja, munia ja kalaa onneksi kyllä.

  En koe ruokavaliotani vaikeaksi. Muut kyllä kokevat. Teen itse kaiken ruuan ja leivon leivät ja olen tyytyväinen. Syön todella monipuolisesti enkä enää itke sen perään mitä en voi syödä.

  Muiden laittaman ruuan suhteen olen aina epäluuloinen. Ulkona en enää oikeastaan syö ellei ole ihan pakko, kylässä on omat eväät. Itämaisiin ravintoloihin ei ole mitään asiaa koska olen erittäin allerginen aromivahventeille ja soijakastikkeelle. Valmisruokia ei myöskään tarvitse ostaa koska olen allerginen myös muutamille muille lisäaineille esim savuaromille (jota kalatiskissä ei muuten kerrota). Tuoteselosteet syynään ihan aina, yleensä E-koodiluettelon kanssa.

  Onhan se jossain sukujuhlissa vähän ahdistavaa olla se maissinaksulapsi joka ei voi syödä mitään.

  Riikz, vatsaoireet voivat johtua vielä jostakin muusta allergiasta. Turvotus ja kivut ovat ainakin yleisiä maitoon liittyvien allergioiden oireita. Maidon poisjättämistä voisi kokeilla.

 • Keliakin näkyminen 21.8.2010 22:45

  Itse kävin lääkärissä pahojen vatsaoireiden vuoksi 8 vuotta sitten. Otettiin verikoe josta todettiin että keliakiaa ei mitenkään voi olla. 8 vuotta maha kipeänä ja alipainoisena, lievällä anemialla ja erittäin huonolla ruuansulatuksella, ja lääkärit vain sanoivat että ehkä sun mahasi on kipeä muuten vain. Kokeilin kaikkea, viimeisenä siirryin gluteenittomalle ruokavaliolle, painoni nousi, ruoka alkoi sulaa ja vatsakivut hävisivät jäljettömiin. Kokeilin vehnänsyöntiä, oireet palasivat ja suoliston paraneminen kesti nelisen viikkoa. Enää en kokeile, en edes kelan rahojen toivossa.

  Ai että mikä on tarinan opetus? En tiedä. Ehkä se että älä ikinä usko lääkäriä. Testit eivät ole varmoja, vain kokeilemalla selviää. Ja kyllä, on vähän vaikea asia. Terveyteni oli todella todella huonossa kunnossa 8 vuotta sen takia, että terveyskeskuslääkäri sanoi että mikä ikinä sulla onkaan keliakia se ei voi olla. Ja juurihan lehdessäkin oli juttua siitä etteivät ne aina näy, ja että on olemassa muitakin gluteeniyliherkkyyksiä kuin keliakia. Ja ehkä asiat olivat toisin 8 vuotta sitten.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s