tuittuli

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Moilasen murotaikina-lopetettu,onko tietoa? 10.9.2012 16:53

  Kiitos ohjeesta. Tosin asia ei ollut se , mitä lähdin kyselemään.
  Leipomisuraa on kertynyt itselleni yli puolet elämästäni ( reilu 20 vuotta) Lisäaineita on mm. leivontaan käytettävissä laktoosittomissa kasvisrasvoissa ja monissa gluteenittomissa jauhosekoituksissa. Pelkkää perunajauhoa ( tahi maissia) en yksistään sellaisena välitä käyttää. Onhan näitä monia vaihtoehtoja.

  Taikinan perään kaipailen sen takia, koska mainitsin se olevan aika toimiva. Se helpottaa kummasti yllätysvieraiden kohdalla ja silloin kun työpäivän ( matkoineen yli 10 tuntia) jälkeen tulet kotiin, siivoat, pyykkäät ja teet perheelle iltaruoan ja sitten sen pienen herkun (esim. saskatoon piirakan )jälkkäriksi. Se siitä.

  Laitoin lauantaina siis kyselyn Moilaselle. Eivät ole vielä vastanneet.

 • Moilasen murotaikina-lopetettu,onko tietoa? 8.9.2012 22:32

  Nyt kysyn täältä, jos joku vaikka jotain tietäisi.

  Kävin kaupassa (useassa) etsimässä tuota murotaikinaa. Ei oota- myytiin. Paikallisesta K-kaupasta osasivat kertoa, että sitä ei enään valmisteta ja Moilaselta ei voi siis tilata. Miten on, oletteko tästä jotain kuulleet? Koitin nopeasti selata foorumin aiheita, mutten löytänyt tästä mitään.

  Olen ihan näppärä leipuri, mutta tämä on vaan ollut niin toimiva taikina, että siitä on nopeasti väsännyt piirakan. Kaupoissa kun katselin niitä täysiä pakastealtaita ja kaappeja (joissa oli valtavat määrät normitaikinoita eri valmistajilta) otti aika rankasti päähän. Minulle ei ollut sitä yhtäkään.

 • Dapson 25.3.2010 22:15

  Kyllä Dapsonia löytyy (onneksi!)Oma purkkini tulee nyt Tanskasta,kun edellinen satsi oli Norjasta.

 • Valitusketju 1.10.2009 22:25

  Voi Nuutti.Olipa tuttua tekstiä tuo anoppi-juttu.En viitsi tässä omakohtaisia juttuja kertoa enempää,mutta tuo numeron tekeminen keliakiasta ottaa kyllä minuakin pattiin.Pitääkö aina suurella äänellä kaikille paikanpäällä oleville ihmisille tuoda esille ja korostaa sitä erikoista syötävää.Hoh hoijaa.

 • Mitä kaipaatte entisestä elämästä? 30.9.2009 19:55

  Näitä taidan kaivata eniten:

  -Pullin rieskaa (Etelä-Karjalasta )
  -omia muhkeita(äidin)reseptillä tehtyjä korvapuusteja
  -kunnon puuroa ja kaupan valmista vispipuuroa
  -Domino-keksejä ja muitakin ihania suussasulavia sellaisia
  -hapankorppuja
  -tuuttijäätelöä
  -valmiita salaatteja suoraan kaupan hyllyltä (pasta-ja caesar)
  -viljajugurtteja

  Yleisesti helpompaa kaupassakäyntiä.Ottaa aivoon jatkuva
  tuoteselosteiden yms. lukeminen ja sitä aikaa,kun ei tarvinut kysyä "onko tämä valmistettu puhtaassa rasvassa ? " ja " onko teillä gluteenitonta? "
  Ruoka-aineet oli halvempia ja tuoretta leipää oli pilvin pimein.Jauhojakin sai halvalla 2:n kg:n pusseissa.Nyt nekin on pieniä ja kalliita.

 • Ruokalistan paikkansapitämättömyys 30.9.2009 19:12

  Kävin hakemassa 2 vkoa sitten ensimmäistä kertaa pizzan.Siis gluteenittoman sellaisen ihan pizzeriasta.

  Odotin paikanpäällä,jotta näkisin miten siellä homma hoidetaan.En nähnyt muuta kuin sen foliopohjaisen läpyskän uuniin menon ja perheen muiden normipizzojen pohjien jauhopöllyttelyn.Oli aika mielenkiintoiset fiilikset.

  Siinä sitä sitten kotona syötiin ja vietettiin perjantai-iltaa.Aamulla iho oli rakkuloilla kyynärpäistä,kasvoista ja päänähasta.Sitten kaapille nappaamaan Dapsonia ja fiilikset aika ahterista.Mietin,että jauhopölyä oli pitkin poikin,työntekijä ei mielestäni edes missään vaiheessa pessyt käsiään(teki siis pohjia välillä)ja valmiit pizzalaatikot pinottiin päälekkäin.Autoni pelkääjän puolen penkki oli myös jauhossa ( en sitä silloin illalla pimeässä nähnyt).

  Pizza sinäänsä oli varmaan tuotteen toimittajalta lähtiessään gluteeniton,mutta sitä se ei enään ollut pizzerian ympäristön jäljiltä.

  Tänään luin liiton lehdestä pizzavertailun.Kyllä nauratti.
  Kyseinen ketju sai arvostelun parhaat pisteet...

 • Korvaus 14.8.2009 09:32

  Kuka muistaa missä Keliakialiiton lehdessä oli tällaisesta isompi juttu ? On harmi,ettei kaikkea voi verkossa selata/lukea. Muistan,että siinä oli tosi paljon asiaa ja olisi voinut siitä jotain painettua sanaa tänne kirjoittaa.
  Omat lehteni on tuolla "jossain"

 • Marimint? 13.8.2009 14:07

  Tuo tieto löytyy www.fazermakeiset.fi sivuilta.Tuotetiedoissa sitä ei vielä ole.Tavallinen Marianne löytyy merkillä erittäin vähägluteeninen (100mg/kg)

  5.8.2009
  Syksyn makeat Fazer-uutuudet
  Syksyn myötä ja Mariannen 60-vuotispäivän kunniaksi Marianne Toffee palaa kauppoihin merkkipäivää juhlistamaan. Lue myös lisää muista upeista uutuuksistamme.

  Sinivalkoraidallinen Marianne-pussi palaa kuluttajien toiveesta
  Marianne saapui markkinoille jo 60 vuotta sitten. Mariannessa yhdistyy venäläinen konvehtiperinne ja ranskalainen maku ja sen loivat karamellimestarit Aimo Martikainen ja Antti Österman. Sinivalkoraidallinen Marianne, joka aikoinaan tunnettiin nimellä Marimint, löysi tiensä suomalaisten sydämiin 1970-luvulla.

  Nyt mintun ja toffeen makuinen sinivalkoraidallinen Marianne (220 g) lanseerataan rajoitetuksi ajaksi Mariannen merkkipäivää juhlistamaan. Sininen Marianne on yksi Fazerin kysytyimpiä tuotteita, joita toivotaan uudelleen kaupan hyllylle. Sinistä Mariannea on saatavana kaupoista syyskuusta ensi vuoden huhtikuuhun

 • Miten keliakiasi todettiin? 13.8.2009 12:20

  Keliakiani todettiin 15 vuotta sen arvioidusta alkamisesta.Siis pikkasen myöhään..

  90-luvun alussa ihoni oireili rankasti.Rakkuloita siellä sun täällä ja suurin osa kasvoissa.Painoni myös laski 45 kiloon.Kaikenlaisia kokeita tehtiin kahteen otteeseen silloisessa Iho-ja allergiasairaalassa.Toiset 90-luvulla ja toiset 2001 Kaikki muut testattiin,mutta keliakiaa ei epäilty missään vaiheessa.Asiassa tehtiin virheitä ja niistä on keskusteltu ja myönnetty näin käynneen.

  Tautini toteamisen viivästymiseen vaikutti se,että olin iholtani atooppinen ja muutenkin moniallerginen astmaatikko.Suolisto-oireita ei ollut ja noina vuosina työni oli stressaavaa ja mm.painon lasku meni sen piikkiin.Niiden normaaleiden verikokeiden mukaan olin siis muuten ihan terve.Iho-oireita ei ollut kokoajan.Oikeastaan kausiluonteisesti ja enimmäkseen kesällä (tämä ihmetytti silloisia lääkereitä)joten en ollut aina näkyvästi rakkuloilla.

  Vasta 2005 alkoi suolistoni oireilla ilmavaivoilla ja yölliset selkäsärkyni olivat kamalia.Ihoni oli kauttaaltaan päänahasta,kasvoista,polvista ja kyynärpäistä rakkuloilla.Silloinen työpaikkalääkärini epäili keliakiaa ja siitä se sitten lähti.2006 sain diagnoosin sekä suoliso-että ihokeliakiasta.Tässä kuuluu suuri kiitos lääkärilleni,jolla oli asiasta ihan omaakin kokemusta.Hän oli keliaakikko.

  Kaikenlaista sitä sattuu ja olen asian kanssa sinut.Olen ollut 7-vanhasta enemmän tai vähemmän sairas ja tuon diagnoosin jälkeen olen saanut kontolleni myös pari muutakin tautia.Aina ei voi voittaa,mutta silti elämä hymyilee

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Kuvia
  2 kuvaa

  Keskustelu
  9 viestiä, 1 aihe

  Kommentit
  1 kommentti

  Rekisteröitynyt
  12.8.2009 17:13

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s