Ichibanissa ei homma toimi

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Katselimme Ichiban Sushin kotisivuja, jotka näyttivät oikein hyviltä. Lähetin sähköpostia ja tiedustelin onnistuvatko annokset gluteenittomina. Mitään vastausta ei kuulunut, mutta päätimme kuitenkin mennä kysymään paikan päälle.

Kysyin ensimmäiseltä tarjoilijalta, onnistuuko annokset gluteenittomina. Nainen pyöritteli silmiä ja totesi, ettei ymmärrä mitä tarkoitan. En selittänyt sen enempää vaan tiedustelin, josko joku kokeista tietäisi mitä gluteeniton tarkoittaa. Hetken päästä tiskille ilmaantui toinen nainen ja esitimme hänelle kysymyksen uudelleen. Vastaus oli, että "ei onnistu, koska riisissämme on etikkaa." Mistä lähtien etikka on ollut gluteenipitoista ja miksi sitä olisi sushissa? Yritin vielä tivata asiaa, mutta vastaus oli sama; kaikissa annoksissamme on etikkaa.

Keliakiatietoisuus tuntui olevan sillä tasolla, että poistuimme takavasemmalle ja tilasimme gluteenittomat takeaway-sushimme Kotosta.

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kommentit (2)

 • Carsu 8.12.2009 14:27

  Kävin viime perjantaina Ichibanissa, ja ei tullut kyllä edes mieleen että sushi voisi olla muuta kuin gluteenitonta.. En kyllä saa mitään oireita jos söisin gluteenia vahingossa, joten en osaa sanoa oliko se gluteenitonta vai ei. Sen verran voin sanoa ettei sieltä kannata hakea, koska sushi ei ollut kovin hyvää.. Riisi oli osittain raakaa, ja vaalea kala (siika?) oli sitkeää.. Esim Sushi Togo Unioninkadulla on ihan loistava paikka, vaikkakin on auki vain arkisin klo 15 asti.

 • KattiMatikka 18.10.2009 21:57

  Liittyisiköhän toi etikkakommentti siihen, kun etikka tehdään alkoholista ja alkoholi voi olla lähtöisin esim. ohrasta. Muistaakseni Wagamamassakin glut. annoksista oli poistettu ne etikkavihannekset.
  Sushiriisiin lisätään keiton aikana riisiviinietikkaa.
  Mutta siis oli aika hakusessa tuolla homma ja puurot ja vellit oli niin iloisesti sekaisin... Tod.näk. ruoka olisi ollut GL mutta eipä tee mieli kokeilla :/

Kommentoi

Vinkkejä samasta aihepiiristä

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.

Lisätiedot

 • Sijainti
  Aikatalo Helsinki
 • Ajankohta
  10/2009
 • Lisääjä
  Jezu 
 • Lisätty
  18.10.2009 13:38
 • Muokkasi
  2.1.2010 01:32

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,021s