Senza glutine ROOMA

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Gluteenitonta pizzaa Roomassa Voglia di Pizza -ravintolassa

Vietin Roomassa vajaan viikon ajan ja siellä gluteeniton ruokailu onnistui mainiosta. Lennot olivat Finnairilla ja ruoan olin tilannut etukäteen. Menomatkalla homma sujui ja sain ruoan kanssa todella hyvää gluteenitonta sämpylääkin. Roomasta Suomeen tultaessa oli kuitenkin gluteenittoman ruoka-annoksen mukaan laitettu tavallinen sämpylä! Huomasin onneksi ajoissa että tavis-annoksissa on tismalleen samanlainen sämpylä ja jätin syömättä. Mainitsin asiasta lentoemolle joka myös kehotti jättämään sämpylän väliin koska se selkeästi oli tavallinen. Itse ruoka kuitenkin oli gluteenitonta(grillattua lihaa ja kasviksia).

Hotellimme aamupala oli buffet-aamiainen. Otin aamiaiselle mukaan omat leivät, koska gluteenitonta leipää ei ollut saatavana. Aamiaispöydästä saikin sitten kaiken muun: leikkelettä, juustoa, keitettyjä kananmunia, jugurttia, pekonia, munakokkelia, hedelmiä… Aamiainen oli sen verran tuhti että sillä pärjäsi pitkälle päivään.

Kävimme syömässä ravintoloissa, joista sai gluteenitonta pizzaa ja pastaa. Näitä löytyikin Roomasta (keskustasta) aivan mukava määrä ja kaikkia ei tuon vajaan viikon aikana ennättänyt testaamaan. Tässä kuitenkin ravintolat joissa kävimme:

Osteria del Gallo (Vicolo di Montevecchio 27, lähellä Pantheonia ja Piazza Navonaa) http://www.osteriadelgalloroma.it/
Mukava pieni ravintola, josta sai kaikki pasta-annokset myös gluteenittomina, samoin bruschettat. Annos oli iso, eikä hinta todellakaan huimannut (kaksi brushettaa, kaksi annosta pastaa ja kaksi jälkiruokaa maksoi yhteensä 36e). Tarjoilija oli todella ystävällinen ja opasti hyvin mitkä jälkiruoat olivat gluteenittomia. Ravintolassa tuotiin pöytään myös automaattisesti gluteenitonta leipää lisukkeeksi.

Voglia di Pizza (Via dei Giubbonari 33)
Todella mahtava paikka keliaakikolle! Ravintolassa oli oma gluteeniton menu ja sieltä sai gluteenitonta pizzaa ja pastaa. Jälkiruoaksi oli tarjolla mm. gluteenitonta tiramisua ja ravintolassa myytiin myös gluteenitonta olutta (Estrella Daura ja Green’s). Täällä söimme kahdesti, joten pääsin maistelemaan niin pizzaa kuin pastaakin. Pasta-annos oli pienempi kuin Osteria del Gallossa, mutta pizza oli todella suuri ja hyvänmakuinen. Pohja oli ohut ja sopivan rapsakka. Myös tiramisu oli herkullinen. Todella kohtuuhintainen paikka, pizzat maksoivat 8-10e ja pasta-annokset myös vajaat 10e.

La Soffitta Renovatio (Piazza Risorigemento 46/A, aivan Vatikaanin rajalla) http://www.ristoranterenovatio.it
Myös täältä sai kaikki pizzat ja pastat gluteenittomana (tarjoilija taisi mainita että myös risotot ovat keliaakikoille sopivia). Pizza ei ollut niin suuri kuin Vogliassa, mutta siinä oli hieman paksumpi pohja, joten syötävää taisi loppujen lopuksi olla yhtä paljon. Herkullista pizzaa joka tapauksessa ja pohja oli selkeästi tehty ravintolassa eikä mikään pakastetuote. Gluteenittomasta pizzasta ja pastasta perittiin 2e lisämaksu. Tarjoilija tuli vielä erikseen kertomaan että heillä olisi myös gluteenitonta kakkua jälkiruoaksi joten täytyihän sitä maistaa ja hyvää oli. Hinta ei täälläkään päätä huimannut, tavallinen ja gluteeniton pizza, cappucinot ja gluteeniton jälkiruokakakku maksoi yhteensä 36e.

Leben (Via di Ponziano 19)
http://www.le-ben.it
Tämä paikka oli itse asiassa gluteenittomiin tuotteisiin erikoistunut leipomo, mutta sen myymälästä sai myös pizzaa lounaaksi. Pizza oli paksupohjainen ja myyjän mukaan muistaakseni napolilaiseen tyyliin tehty. Pizza muistutti hyvin paljon tavallista pannupizzaa ja sen valmistukseen oli kuulemma käytetty leipomon omaa gluteenitonta jauhoseosta. Minulle tuotiin alkupalaksi ja maistiaiseksi myös lämpimiä taikinanyyttejä, joiden sisällä oli juustoa. En muista mikä tämän herkun nimi oli, mutta ne olivat kyllä todella hyvän makuisia. Leipomo kuulemma tarjosi tämän maistiaisen turistille . Myymälästä sai ostettua myös gluteenitonta pastaa, leipomon omaa jauhoseosta, suolaisia keksejä, erilaisia minileivoksia... Tilauksesta tekevät varmasti gluteenittomia tuotteita laidasta laitaan. Ostin mukaan Sacher-leivoksen, mini Tiramisun ja sitruunatorttua, gluteenitonta ja hyvää.

Muita gluteenitonta ruokaa tarjoavia ravintoloita joissa en kuitenkaan ennättänyt käymään:

Il Viaggio (Via Isonzo, 14) http://www.ristoranteilviaggio.it

Alex Cafe (Via Vittorio Veneto, 20)
Tästä ravintolasta kävelimme ohi ja sen ulkopuolella olevassa menussa mainostettiin gluteenitonta. Tavallista pizzeriaa hienompi ravintola.

Ripa 12 (Via S. Francesco a Ripa 12)

Il Tulipano Nero (Via Roma Libera, 15)

La Mimosa Fiorita (Via Bari 11a)

La Creperie di Testaccio (Via Galvani, 11) http://www.lacreperieditestaccio.it

Roomassa gluteenittomia tuotteita sai ostettua apteekeista tai erityisista gluteenittomiin tuotteisiin erikoistuneista kaupoista. Myös Castroni-ketjun liikkeissä oli joitakin gluteenittomia tuotteita myytävänä. Tässä joitakin erityisen hyviä paikkoja hankkia gluteenittomia tuotteita:

Celiachiamo (Via Cipro 4/L) http://www.celiachiamo.com
Gluteenittomiin tuotteisiin erikoistunut liike, jossa oli todella hyvä valikoima. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja myyjä (ilmeisesti omistaja) antoi minulle jopa 4 leivonnaista kaupantekijäisinä. Valtaosa liikkeessä myytävistä tuotteista oli sellaisia, joita Suomesta ei saa. Pakastealtaassa näytti olevan gluteenitonta tuorepastaa, pizzaa, DS:n erilaisia tuotteita… Liike sijaitsi aivan Cipron metroaseman vieressä, jonne pääsee metrolinjalla A.

Celiachia Store (Via Camilla, 8) http://www.celiachiastore.it
Gluteenittomiin tuotteisiin erikoistunut liike. Liikkeen valikoima oli pienempi kuin Celiachiamolla, mutta liike myy tuotteita myös netin välityksellä joten tilaamalla saa varmasti myös sellaisia tuotteita joita itse liikkeessä ei välttämättä ole. Liike sijaitsee parinsadan metrin päässä Furio Camillo metroasemalta, jonne pääsee metrolinjalla A.

Farmacia Brocchieri (Via Orvieto, 35) http://www.farmaciabrocchieri.it
Koko apteekin alakerta on varattu vain ja ainoastaan gluteenittomille tuotteille. Suuri valikoima monenlaista gluteenitonta, myynnissä oli myös pakastetuotteita. Apteekki oli kävelymatkan päässä Re Di Roma –metroasemalta (linja A).

Yleisenä vinkkinä vielä Roomaan: jos kaupungissa meinaa viipyä pitempään kuin pari päivää, kannattaa metroasemalta ostaa viikon tai kolmen päivän lippu, jolla pääsee liikkumaan vapaasti metrolla ja bussilla. Viikon lippu maksoi 16e ja jalat tuli käveltyä kipeiksi vaikka julkisia kulkuvälineitä hyödyntikin välillä.

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kommentit (15)

 • Nina-H 18.8.2023 20:23

  Roomassa on helppo löytää gluteenitonta. Olemme käyneet 2 kertaa Roomassa, meitä on harvoin käännytetty ovelta koska gluteeniton on hyvin roomalaisilla hallussa, kiitos keliaatikoiden jotka osaavat jo vaatia turvallista ruokaa. Kakkuja ja leivoksia on vaikea löytää, mutta kyllä ilman niitä tiramisulla pärjää viikon. Kiitos Rooma aina palaamme sinne.

 • Kikitys 12.3.2018 17:25

  Voglia di pizza oli loistava! Ja tirsmisukin oli mainitsemisen arvoinen, hyviä vinkkejä. Osoitteella suuri merkitys, samoin kuvilla. Kiitos viitseliäisyydestä.

 • Suviih  17.1.2013 19:59

  Pieni päivitys tähän vinkkiin. Farmacia Brocchieri on avannut oman gluteenittomien tuotteiden myymälän pienen matkan päähän varsinaisesta apteekista. Osoite Via Terni 66. Semmoinen Siwan kokoinen kauppa varattu pelkästään gluteenittomille tuotteille, suosittelen käymään mikäli Roomassa liikkuu. Metrolla kaupan lähelle pääsee kätevästi ja kävelemään joutuu metroasemalta noin 500 metriä.

 • Maikku 10.1.2013 19:23

  Ai niin, tämä unohtui. Mahtavaa tiramisuuta saatavilla gluteenittomana täältä: PASTICCERIA GELATERIA POMPI
  Via cassia, 8/b-8/c - 00191 - Roma (RM)

 • Maikku 10.1.2013 19:21

  On totta muuten Italiassa keliaakikot saavat asunin sairaanhoitopiiriltä resepti muodossa olevan avustuksen kuukausittain ruokaostoksiin . Tuen määrän vaikuttaa asuin paikkakunta, sukupuoli ja ikä. Keksimääsin tuki on n. 90 euroa.
  Ottaen huomioon, gluteenittomien tuotteiden hinnat , tuki on todella tervetullut.
  Jotakin hyvää täällä Italiassa

 • katjairene 14.4.2012 16:48

  Suuren Suuri KIITOS!!!! Tämä kertomus oli niiin loistava, tämän innoittamana kuljettiin ja syötiin ilman huolen häivää Roomassa. Jäi sellainen olo että mistä vain saa itselleen ruokaa. Ja pizza oli niiiin hyvää, erityisesti Voglia di Pizza oli loistava

 • Jezu  11.8.2010 23:36

  Eli nyt on omakin tarina Roomasta valmis: Rooma sopii keliaakikolle

 • Jezu  15.4.2010 19:01

  Noniin, nyt on omakin Rooman retki takana. Kiitokset loistavista vinkeistä.

  Listalta tuli testattua myös Alex Cafe ja Il Tulipano Nero. Myös La Creperie di Testacci olisi tullut testattua, mutta siellä oli juuri siesta tms. meneillään.

  Oma tarina Roomasta tulee heti kun ehdin kirjoittaa

 • Suviih  28.1.2010 12:11

  Tuli muuten mieleen, että tuolla Celiachiamolla myyjä kertoi, että italialaiset keliaakikot saavat keliakiakorvausta ilmaisina tuotteina. Eli käytännössä apteekeista ja gluteenittomien tuotteiden myymälöistä saa joka kuukausi tietyn summan arvosta gluteenittomia tuotteita. Tämä on kuitenkin johtanut siihen, että valmistajat ovat nostaneet tuotteiden hintoja (siis tukkuhintoja)! Kuulemma esim. Schärin tuotteita saa tästä syystä Itävallasta paljon halvemmalla kuin Italiasta.

 • Pulde 14.1.2010 23:47

  Ohoh, jopas olet löytänyt kaikkea. Tuli vähän sellainen olo, että olisi itsekin voinut reissatessa ottaa enemmän selvää etukäteen paikoista... Mutta kiva että oli ruokienkin kannalta onnistunut loma ensi kerralla (?) kun menen Roomaan, metsästän kyllä nuo pitseriat ehdottomasti.

 • Suviih  11.1.2010 18:53

  Zlatan, paikan ulkopuolella ei gluteenitonta mainostettu, mutta DS pizzapointista löysin tuon paikan ennen reissua. Paikan ovessa kyllä saattoi lukea italiaksi jotain sen suuntaista että pizzaa kaikille tms. jos muutaman sanan italian taidoillani ymmärsin oikein.

 • Zlatan 11.1.2010 15:00

  pahus sentään,
  asuttiin (2,5v sitten) noin 100 metriä Campo de Fiorista ja käveltiin varmaan joka päivä Voglia di Pizza-paikan ohi ilman että huomasin paikan olemassaoloa ja että heillä olisi ollut gluteenitonta tarjolla.
  Kiitos hyvistä vinkeistä, nyt iski matkakuume, valitettavasti pitää vaan odottaa 3 vuotta (vaimo täyttää silloin tasalukuja ja hän haluaa takaisin) kunnes pääsen Roomaan uudestaan.

 • Jezu  11.1.2010 00:26

  Noniin, siinähän on hyvä reitti jokaiselle Roomassa käyvälle keliaakikolle

 • Suviih  10.1.2010 15:10

  Nyt on kartta-osiossa näkyvissä nuo paikat joissa tuli käytyä

 • Jezu  10.1.2010 11:12

  Mainio vinkki! Vielä kun saat osoitteet kartalle

Kommentoi

Vinkkejä samasta maasta

 • Keliakiakäännös 14

  Italia ‐ Lisääjä jo10vuotta ‐ 10.3.2009

  Tutustuin keliakiakäännöksiä "lompakkokoossa" olevalle sivustolle, jonka linkki löytyi tältä sivustolta. Aika pitkä...

 • Rooma sopii keliaakikolle 2

  Italia ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 7.8.2010

  Olin lukenut netistä paljon positiivisia kokemuksia Roomasta, joten kevään ex-tempore matka suuntautuikin Italian...

 • Roma - senza glutine 7

  Italia ‐ Lisääjä Annukka ‐ 10.8.2010

  Olin viikon Roomassa toukokuun alussa. Täällä keliakialiiton sivuilla on kattava esittely matkalta Roomassa tammikuussa...

 • Gluteenitonta Garda-järvellä 7

  Italia ‐ Lisääjä nissanmicra ‐ 15.2.2009

  Hei! Viettäessämme lomaa Rivassa, löysimme sattumalta apteekin, jonka ikkunassa oli runsaasti gluteenittomia tuotteita....

 • Milanossa 4

  Italia ‐ Lisääjä motusalem ‐ 22.5.2009

  Puolitoista vuotta keliakiaa takana - ravintolaruokailuja 9:ssä eri maassa Suomen lisäksi. Ehdoton huippukokemus oli...

 • Hyvää palvelua Italiassa

  Italia ‐ Lisääjä Suffeli ‐ 3.4.2009

  Olin viikon matkalla Sisiliassa. Puhun auttavasti italiaa minkä vuoksi sain joka paikassa itselleni sopivaa...

 • Pizzeria Be bop

  Italia ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 3.12.2011

  Niin hullulta kuin se kuulostaakin, pizzeria Be bop oli suurin syy pysähtyä yhdeksi yöksi Milanon kupeeseen. Kun...

 • Gluteeniton menu Cortina d'Ampezzossa

  Italia ‐ Lisääjä nissanmicra ‐ 21.2.2012

  Vietin viikon 7/2012 Italiassa, Cortina d'Ampezzossa laskien upeita rinteitä, upeissa maisemissa. Toiseksi viimeisenä...

 • Catullo Restaurant

  Italia ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 13.11.2011

  Vierailimme eurooppakierroksellamme myös Veronassa. Hotellimme Holiday Inn congress centre oli hieman syrjässä...

 • Infarma Parafarmacia

  Italia ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 27.11.2011

  Kun odottelimme Be Bobin avautumista, tuli käytyä tässä lähes naapurissa sijaitsevassa apteekissa, joka myi runsaasti...

 • Farma Store (Farmacia Brocchieri)

  Italia ‐ Lisääjä Suviih  ‐ 10.1.2010

  Farmacia Brocchierin pitämä kauppa, joka on varattu pelkästään gluteenittomille tuotteille. Kauppa on kooltaan noin...

 • Voglia Di Pizza

  Italia ‐ Lisääjä Suviih  ‐ 10.1.2010

  Pizzeria josta saa gluteenitonta pizzaa, pastaa, olutta, tiramisua... Gluteeniton ruokalista erikseen.

 • La Soffitta Renovatio

  Italia ‐ Lisääjä Suviih  ‐ 10.1.2010

  Ravintola tarjoaa gluteenitonta pizzaa ja pastaa. Jälkiruoaksi sai gluteenitonta kakkua. Lisähinta gluteenittomalle...

 • Hotell specialicerad på glutenfri mat 2

  Italia ‐ Lisääjä cmh ‐ 27.5.2009

  Jag har hittat och bott på ett alldeles underbart litet familjehotell i Rabland cirka 10 km från Merano i...

 • Alex Cafe

  Italia ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 15.8.2010

  Erittäin mainiota gluteenitonta ruokaa tarjoileva ravinteli. Paikka on moderni lasikuutio kadun varressa. Hinnat ehkä...

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Lisätiedot

 • Maa
  Italia
 • Sijainti
  Rooma
 • Ajankohta
  Tammikuu 2010
 • Lisääjä
  Suviih 
 • Lisätty
  9.1.2010 22:40
 • Muokkasi
  11.2.2010 20:31

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,031s