Jezu 

Forum messages

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Gluteeniton hatsapuri 01/27/2022 11:04 AM

  Tietääkö kukaan onko gluteenittomia hatsapureja myynnissä? Jos ei vielä ole, Ville Haapasalo voisi pyöräyttää sellaiset. Spasibo!

 • #Gluteeniton Tammikuu 2022 01/03/2022 10:34 PM

  #GluteenitonTammikuu on viettänyt hiljaiseloa korona-aikana, mutta nyt mennään taas. Gluteenittomien tuotteiden suosio on jatkanut kasvuaan edelleen: esimerkiksi Fazer kertoo gluteenittomien tuoreiden leipomotuotteiden markkinan 17% kasvusta vuoden 2021 aikana. Kasvuun on vaikuttaneet gluteenittoman valikoiman monipuolistuminen sekä gluteenitonta ruokavaliota noudattavien määrän kasvu. Fazer onkin tuonut ja tuo myyntiin gluteenittomia versioita monista tutuista tuotteista: Marianne-kakkuset, Dumle-kaakao ja viimeisimpänä Dumle- sekä Pätkis-keksit. Suurista valmistajista myös Vaasan on lisännyt valikoimaa yhteistyössä gluteenittoman Moilas-leipomon kanssa.

  GluteenitonTammikuu -tempaus kannustaa sekaruokavaliota noudattavia kokeilemaan gluteenitonta dieettiä kuukauden ajan ja jakamaan kokemuksiaan kokeilusta tähän keskusteluun ja muualla sosiaalisessa mediassa hashtagilla #GluteenitonTammikuu

  Tempauksen tavoitteena on saada kaikkiruokaiset huomaamaan, kuinka haastavaa (ja kallista) ehdottoman gluteenittoman dieetin noudattaminen saattaa keliaakikoille ja muista syistä gluteenitonta dieettiä noudattaville olla. Toisaalta he näkevät samalla kuinka monipuolinen ja herkullinen gluteenittomien tuotteiden valikoima on nykyään. Valikoima on parantunut edelleen viime vuodenvaihteesta - tosin ruisleivästä jää edelleen paitsi (mutta Moilas Tumma Pyöreä -uutuus pääsee jo aika lähelle). Nykyään pelkästään Alkossa on myynnissä 40 gluteenitonta olutvaihtoehtoa!

  Tässä keskustelussa voi kommentoida tempausta tai kertoa omia kokemuksia gluteenittomuudesta. Sana on vapaa, anna palaa!

 • KL: Tescon tuotteet pois S-ryhmän valikoimasta 10/14/2021 10:12 PM

  Kauppalehti kertoo Tescon (gluteenittomien) tuotteiden poistuvan S-ryhmän valikoimasta, koska Brexit aiheuttaa merkittäviä ongelmia. Tämän vuoksi Tesco irtisanoi sopimuksen S-ryhmän kanssa.

  S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho kertoo Kauppalehdessä:

  "Tescon pääliiketoiminta on Brittein saarilla, ja kun Englannin kanaaliin syntyi tullivyöhyke, yhteistyötä on vaikea jatkaa. Me olimme tässä kuunteluoppilaina, päätös oli Tescon. Tuotteita on myynnissä ensi keväälle, syksyllä tulee vielä normaaleja täydennyskuormia Britanniasta."

  Tescon tuotteiden tilalle S-ryhmään tulee Carrefourin tuotteita.

  Olen itse törmännyt Ranskassa mainioihin Carrefourin gluteenittomiin croissanteihin. Toivottavasti ainakin ne löytävät tiensä myös Härmään

 • Kurssi gluteenitonta ruokavaliota noudattaville 09/14/2021 11:22 PM

  Keliakialiitto pyysi vinkkaamaan viikonlopputapahtumasta gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Kurssi on suunnattu ensisijaisesti heille, joilla ei ole keliakiadiagnoosia.

  Kolmepäiväinen kurssi tapahtuu Espoossa 19.-21.11.2021 ja se maksaa 45 euroa.

  Keliakialiitto kertoo tapahtumasta seuraavasti:

  Gluteenittomuus arjessa -viikonloppukurssilla käsitellään gluteenittoman ruokavaliohoidon periaatteita. Tiedon ohessa saat lisää voimavaroja tarkan ruokavalion kanssa elämiseen ja pääset jakamaan kokemuksia toisten gluteenitonta ruokavaliota tarvitsevien kanssa. Kurssilla on luvassa myös mukavaa virkistäytymistä.

  Kurssille kannattaa hakeutua, jos koet haasteita gluteenittoman ruokavalion noudattamisessa ja haluat kuulla muiden gluteenitonta tarvitsevien kokemuksia sekä jakaa omiasi. Tieto- ja vertaistukipitoinen kurssi on myös mukava irtiotto arjesta!


  Lue lisää kurssista ja katso ilmoittautumisohjeet täältä:

  Gluteenittomuus arjessa, viikonloppukurssi gluteenitonta ruokavaliota noudattaville

 • Siedätyshoito keliakiaan 03/01/2020 10:15 PM

  Yle kertoo Helsingin yliopiston tutkija Tobias Freitagista, joka on kehittänyt ja testannut siedätyshoito keliakiaan. Alustavat tulokset ovat olleet lupaavia:

  Siedätyshoidossa potilaan verenkiertoon ruiskutettaisiin nestettä, jossa on mukana imeytyviä pallomaisia nanohiukkasia. Nanohiukkaset ovat 500 nanometriä eli 0,0005 millimetriä halkaisijaltaan olevia proteiinipalloja. Niiden sisältämä gliadiini on eristetty vehnästä.

  Suomessa tutkijaryhmä on testannut nanohiukkassiedätystä hiirillä. Kun nanopartikkeleita on ruiskutettu hiiriin kokeissa, ovat koe-eläinten tulehdukset ja kudosvauriot vähentyneet merkittävästi. Myös kehon puolustusreaktioon liittyvissä geeneissä näkyi muutoksia.

  – Havainnot tukevat ajatusta, että saattaa olla mahdollista uudelleenohjelmoida immuunijärjestelmä keliakiapotilailla ja ohjeistaa T-lymfosyyttejä sietämään gluteenia, Freitag toteaa.


  On kuitenkin hyvä huomioida se, että valmiin hoitomenetelmän kehittäminen voisi viedä vielä vuosikausia:

  Tampereen yliopiston Keliakiatutkimukseskuksen johtaja Katri Kaukinen pitää Helsingin yliopistossa tehdyn kokeellisen tutkimuksen tuloksia kiinnostavina. Tie ensimmäisistä tuloksista testattuihin toimintavarmoihin lääke- ja hoitomuotoihin kestää usein vuosia, jopa vuosikymmeniä.

  Kokeilisitko sinä tällaista lääkettä?

  Lue lisää

  Yle: Toimiiko siedätyshoito keliakiaan? Suomalaistutkimuksen mukaan uusi hoitomuoto on mahdollinen

  Helsingin Ylipisto: Sie­dä­tys­hoi­to ke­lia­ki­aan? Ko­keel­li­sen tut­ki­muk­sen mu­kaan sie­dä­tys veh­nän glu­tee­nil­le on mah­dol­lis­ta

 • Gluteenittomat veriletut 01/26/2020 12:38 AM

  Saarioinen, Atria, HK... keneltä tulee ensimmäisenä gluteeniton veriohukainen myyntiin? Verilätyt on yksi harvoista tuotteista, joista ei vielä kukaan ole vääntänyt gluteenitonta versiota eineshyllyyn. Toivottavasti tämä tapahtuu mahdollisimman pian. En malttaisi odottaa

 • Pandan gluteeniton lakritsi 01/26/2020 12:32 AM

  En usko, että olen ainoa, joka toivoisi Pandan valmistavan gluteenitonta lakritsia Siis juuri sellaista kuin ne tavalliset versiot. Ja täyteversiota myös (ainakin suklaaversiota). En usko, että vastaavan tuotteen valmistaminen gluteenittomana on mahdotonta. Jos olet samaa mieltä, kommentoi alle, jaa tätä postausta ja anna palautetta suoraan Pandalle:

  Panda Kuluttajapalaute

 • Jasmin Hamidin haastattelu Iltalehdessä 12/25/2019 10:59 PM

  Näyttelijä Jasmin Hamid on keliaakikko ja hän kertoo Iltalehden jutussa kokemuksiaan Keliakiasta:

  "Hamid kertoo, että nyt jo pitkään vallalla ollut gluteeniton ruokavaliotrendi haittaa jonkin verran keliaakikkojen elämää.

  Myyntiin on tullut entistä enemmän gluteenittomiksi kutsuttavia tuotteita, joiden valmistus tai säilytys on liian huolimatonta keliaakikolle.

  – Koska gluteenittomasti syöviä on enemmän, kauppojen valikoimat ovat kyllä lisääntyneet. Tämä on kuitenkin aiheuttanut sen, että jos kysyn ravintolassa ruoan gluteenista, minulta kysytään usein, että olenko sille kauhean herkkä.

  – Tuntuu, että nykyään tätä asiaa joutuu entistä enemmän varmistelemaan. Ennen tätä buumia ravintoloissa ja kahviloissa oltiin tosi tarkkoja kontaminaation riskistä."


  Lue koko juttu täältä:

  IL: Suolistosairaus on runnellut satojen tuhansien suomalaisten elimistön - näyttelijä Jasmin Hamid kärsi omituisista vatsakivuista, kunnes lääkärin diagnoosi muutti koko elämän

 • VAROITUS: Rebel WHOPPER sisältää gluteenia 11/27/2019 10:52 PM

  GlutExo kirjoitti:
  Erikoista kyllä kaikki parhaan makuiset kasvispihvit taitavat sisältää vehnää, samoin myös muutamat muut tuotteet joissa käytetään erilaisia lihankorvikkeita.
  Me ratkaisimme gluteenittomassa lihapiirakassa ongelman kehittämällä täytteen joka maistuu kevätkääryleeltä ja se onkin ollut kivan kysytty tuote.

  Onneksi Beyond Meatin hampparipihvit eivät sisällä gluteenia. Siinä on kyllä yksi parhaista lihan korvikkeista hampurilaiseen

 • VAROITUS: Rebel WHOPPER sisältää gluteenia 11/26/2019 11:09 PM

  Woltin kautta voi tilata Burger Kingin uuden Rebel WHOPPER -hampurilaisen gluteenittomalla sämpylällä. Tästä voi saada käsityksen, että koko annos olisi gluteeniton, mutta näin ei ole, koska uusi Rebel WHOPPER -kasvispihvi sisältää vehnää.

  Burger Kingissä on hyvä muistaa myös se, että ranskalaiset saatetaan paistaa samassa öljyssä gluteenia sisältävien tuotteiden kanssa.

<< Start < Previous
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Details

  Private message
  Send private message

  Tips
  368 tips

  Products
  552 products

  Images
  936 images

  Links
  189 links

  Forum
  2358 messages, 648 topics

  Comments
  639 comments

  Registration time
  04/28/2008 11:07 PM

©2022 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedback – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,041s