Jezu 

Keskusteluviestit

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 • Marusekista gluteeniton sushiburger 5.10.2016 19:58

  Aamulehti kertoi, että Maruseki-ravintolasta saa nykyään sushiburger-annoksia. Burgereita on tarjolla kahta eri versiota, joista toinen on gluteeniton. Juttu kertoo seuraavaa:

  Toisen vaihtoehdon riisi on soijavoissa paistettu ja täytteenä ovat tonnikala, majoneesi ja wakame-merilevä. Jälkimmäinen vaihtoehto on gluteeniton, joten se sopii erityisesti keliaakikoille.

  Oletko jo käynyt maistamassa tätä vähintäänkin erikoista tuotetta? Tosin sushiahan yhdistetään mihin tahansa, kuten Ravintola Soman sushiburritot todistavat.

 • Gluteenitonta 100 Montaditos -ketjusta 2.10.2016 22:09

  Espanjan keliakiayhdistys tiedottaa (teksti espanjaksi), että sämpyläpikaruokaketju 100 Montaditos alkaa tarjota gluteenittomia vaihtoehtoja vuonna 2017. Tämä nuorten suosima ketju on tarjonnut tähän asti ei-oota gluteenitonta noudattaville, mutta ketjun omistava Restalia Group kertoo haluavansa tarjota kaikille asiakasryhmille sopivia tuotteita.

  Marjolle kiitos vinkistä

 • Anna vinkkeja 21.9.2016 22:13

  Ulla kirjoitti:
  Olen tulossa Suomeen pitkasta aikaa jouluna ja koska viivyn siella vain reilun viikon olis kiva kuulla mitka gluteenittomat tuotteet ovat sinun suosikkejasi siella Suomessa?

  Eli etsimassa niita parhaita makuja leivissa, suklaissa ym ym.

  Pista vinkkeja tulemaan..

  Ainakin uutuuksia voi hyvin tsekata tuotelistauksesta.

 • VAROITUS: Vehnää Marabou Oreo -suklaapatukassa 10.9.2016 12:24

  Mondelez International suorittaa takaisinvedon Marabou Oreo 41 g -suklaapatukoille. Takaisinvetoilmoitus kertoo seuraavaa:

  Marabou Oreo 41 g -maitosuklaapatukka sisältää vehnäjauhoa, jota ei ole merkitty suomenkieliseen ainesosaluetteloon.

  Mondelez Finlnd vetää myynnistä Marabou Oreo 41 g -maitosuklaapatukat, koska suomenkielisestä ainesosaluettelosta puuttuu merkintä vehnäjauhosta. Ruotsin- ja tanskankieliset merkinnät ovat oikein. Tuotteet ovat turvallisia syötäväksi, mikäli henkilö ei ole allerginen vehnälle eikä ole keliaakikko.

  Vehnälle allergisia ja gluteenitonta ruokavaliota noudattavia tuotteen ostajia pydetään palauttamaan vireelliset tuotteet ostopaikkaan täyttä hyvitystä vastaan tai tyhjä pakkaus vastauslähetyksenä osoitteeseen: Mondelez Finland Oy, Asiakaspalautus (sopimustunnus 605023), PL 40, 00391 Helsinki

  Lisätietoja antaa Mondelez kuluttajapalvelu, p. 0800 411 410.


  Katso kuva tuotteesta.

  Sarille kiitos vinkistä

 • Gluteenitonta ruokaa vain lääkärintodistuksella 8.9.2016 21:40

  MTV kertoo irlantilaisen White Moose Cafesta, joka vaatii asiakkailtaan jatkossa lääkärintodistuksen, mikäli hän haluaa tilata gluteenittoman annoksen.

  Ravintolan omistaja Paul Stenson sai tarpeekseen asiakkaista, jotka haluavat gluteenittoman annoksen ilman, että heillä on diagnosoitu keliakiaa.

  – Tänä aamuna eräs tyttö tilasi gluteenittomia pannukakkuja ja kun tiedustelimme, onko hänellä keliakia, hän ei edes tiennyt, mitä se tarkoittaa. Lopulta hän tilasi tavallisia pannukakkuja, ravintoloitsija kirjoittaa Facebook-seinällään.

  Ravintoloitsijan mukaan asiakkaat, jotka haluavat gluteenittoman annoksen, vaikka eivät edes tiedä mitä se tarkoittaa, voivat "painua helvettiin ja syödä tavallista ruokaa kuten kaikki muutkin".

  Ravintoloitsija on tunnettu myös aiemmista tempauksistaan. Hän on antanut vegaaneille porttikiellon ravintolaansa ja totesi MTV:n mukaan, että kaikki vegaanit, jotka yrittävät astua ravintolaan, ammutaan kuoliaaksi.

  Vaikuttaa mukavalta mieheltä.

 • Kukko Helles ja IPA gluteenittomia 7.9.2016 22:36

  Ihan hyvä paikka kysyä. Tai voi avata ihan uuden ketjun aiheelle, jos ei jo löydä jostain vanhasta keskustelusta vastausta kysymykseen.

  Ja sitten itse vastaus: kaikki Kukot sisältävät ohramallasta eli niitä voi suosituksen mukaan juoda vain sen kaksi pikkupurkkia vuorokaudessa.

  Luontaisesti gluteenittomia oluitakin on, joiden raaka-aineissa ei ole mitään gluteenipitoista. Niitä voikin sitten vetää sen mitä pää kestää Täältä voi katsoa Suomessa tarjolla olevat G-oluet (Helles ja IPA vielä päivittämättä listaan):

  Suomen gluteeniton olutvalikoima

 • VAROITUS: Gluteenia Lidlin näkkärissä 7.9.2016 22:28

  Keliakialiitto varoittaa Facebookissa virheellisestä tiedosta Lidlin tarjouslehdessä:

  Lidin tarjouslehdessä (8.-14.9.) sivulla 7 on virheellisesti kerrottu Aito Suomalainen -näkkärien olevan gluteenittomia. Näkkärit sisältävät spelttiä, ohraa ja vehnää ja ne eivät ole gluteenittomia.

  Katso kuva mainoksesta täältä.

  Eli muistakaa AINA lukea tuoteselosteet mainoksista huolimatta

 • Kukko Helles ja IPA gluteenittomia 5.9.2016 18:38

  Jo aiemmin huhuttu asia sai tänään vahvistuksen. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas kertoi Facebook-päivityksessään seuraavasti:

  Ilouutisia gluteenittomien oluiden ystäville!

  Et ehkä vielä tiennyt tätä, mutta Kukko IPA ja Kukko Helles saivat kesän aikana Keliakialiiton hyväksynnän gluteenittomiksi tuotteiksi, joten gluteenittomien Kukkojen valikoimasta löytyy jatkossa yhä monipuolisempaa tarjottavaa!

  Tarkkasilmäisimmät teistä lienevät ehkä huomanneet, että IPA:n ja Hellesin pakkauksista puuttuu vielä gluteenittoman tuotteen merkki, mutta huoli pois, se on tulossa niihin ennen pitkää. Kaikki kaupoissa myytävät Kukko IPA:ta ja Kukko Hellesit ovat siis aivan yhtä gluteenittomia, oli pakkauksissa merkki tai ei!


  Pitihän sitä hakea välittömästi molemmat testiin ja ainakin Helles maistuu perin kelvolliselta, eikä hintakaan huimaa moniin muihin G-oluisiin verrattuna

 • Jaahas... keliakin voi johtua liiasta auringosta 28.8.2016 21:08

  Mielenkiintoisia tutkimustuloksia, vaikka tutkijat eivät osanneetkaan antaa varmaa syytä miksi näin on. Itse voin vain todeta, että olen syntynyt kesällä

  Vinkkinä linkkien lisäykseen: kun ympärille laitta osoite niin osoitteista tulee oikeita linkkejä

 • Gluteenittomat tuotteet Lidliin 19.8.2016 22:09

  Valikoima jatkaa kasvuaan pakastetuotteilla:

  Lidl Solängen Gluteeniton kananugetti 300 g
  Lidl Ocean Sea Gluteeniton kalapuikko 10 kpl / 300 g

  Huhujen mukaan ulkomailla on myynnissä saman sarjan pizzaa. Toivottavasti saadaan pian myös Suomeen

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  366 vinkkiä

  Tuotteita
  529 tuotetta

  Kuvia
  931 kuvaa

  Linkkejä
  189 linkkiä

  Keskustelu
  2356 viestiä, 646 aloitusta

  Kommentit
  639 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  28.4.2008 23:07

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,041s