Jezu 

Keskusteluviestit

7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
 • Free From 2016 -messut 17.8.2016 21:48

  Free From -messut järjestetään tänä vuonna Helsingissä ja Turussa. Jo useamman kerran järjestetty tapahtuma kerää yhteen gluteenittoman alan valmistajat, jotka tarjoavat tapahtumassa maistiaisia uutuustuotteista. Järjestäjä kertoo tapahtumasta seuraavasti:

  Free From –erityisruokavaliomessut ovat erityisruokavaliota noudattaville kuluttajille ja heitä palveleville alan ammattilaisille tarkoitettuja erityistuotteiden esittely- ja ostotapahtumia.

  Tapahtuman keskeisenä ajatuksena on tehdä toimialaa ja sen toimijoita tunnetuksi; pääasia on alan uusimmassa tietoudessa ja tuote-esittelyissä unohtamatta ensiarvoisen tärkeää tilaisuutta myös maistaa esillä olevia tuotteita paikanpäällä. Mukana olevat yritykset esittelevät runsaasti myös uutuustuotteita ja nyt on hyvä tilaisuus päästä testaamaan niitä jo ennakkoon!

  Haluamme antaa kaikille tilaisuuden omakohtaisesti kokeilla alan tuotteita ja uutuuksia - jo ennen ostopäätöstä - ja samalla päivittää uusin tieto ruoka-allergioista ja erityisruokavalioista.


  Järjestäjän mukaan tänä vuonna mukana ovat ainakin seuraavat tahot:

  - Aitoja Makuja Kauppa
  - Finnamyl
  - Fria Bröd
  - Linseed
  - Molino di Ferro S.P.A.
  - Semper Gluteeniton
  - Simmons Food and Beverage
  - Turun Keliakiayhdistys
  - Uudenmaan keliakiayhdistys
  - Viljaton Valinta
  - Vuohelan Herkku

  Free From Helsinki 2016
  Lauantaina 20.8.2016 klo 10-17
  Narinkkatori, Helsinki
  Vapaa pääsy

  Free From Turku 2016
  Lauantaina 10.9.2016
  Vanha Suurtori, Turku
  Vapaa pääsy

  Lisätiedot Free From -messujen kotisivuilta.

  Tässä tunnelmia kevään 2015 Free From Helsinki -tapatumasta.

  Free From -messuvierailuun kannattaa yhdistää myös kakkukahvittelut upouudessa gluteenittomassa Agata-kahvilassa.

 • Pari kysymystä 17.8.2016 21:29

  Ratsastaja kirjoitti:
  Heipähei! Minulla olisi pari kysymystä, jotka askarruttavat minua:

  1. Onko sushit gluteenittomia ruokapaikoissa?

  2. Onko `normaaleissa` kaurahiutaleissa gluteenia, jos paketissa ei lue gluteeniton, mutta sisällysluettelo ei pidä sisällään mitään, missä sitä voisi olla tavallaan.

  Aivan oikea paikka esittää kysymyksiä

  1. Sushit ovat yleensä gluteenittomia, mutta tätäkään ei pidä yleistää. Esimerkiksi kauppojen pakastekaapeista löytyvät sushi-tarpeet sisältävät usein vehnää tai muuta gluteenipitoista, kuten myös raputikut. Myös tavallinen soijakastike ei sovi kaikille. Kysymällä selviää Itsehän olen siis sushin suurkuluttaja ja joskus tullut itsekin tehtyä

  2. Voi olla gluteenia. Vain gluteeniton kaura (aiemmin nimellä puhdas kaura) sopii keliaakikoille. Tavallisen kauran seassa voi olla myös muita viljoja. Sinänsä hölmöä, ettei sitä mainita paketeissa.

 • Gluteenittomat tuotteet Lidliin 11.8.2016 22:28

  Nyt on tullut kolme uutta gluteenitonta tuotetta Lidliin. Oma free from gluten -sarja enteilee hyvää:

  Lidl Crownfield Gluteeniton Maissihiutale 325 g
  Lidl MyllyKivi Gluteeniton Kaurahiutale 800 g
  Lidl MyllyKivi Gluteeniton Kauralese 500 g

 • Kakkugalleria 5.8.2016 22:41

  Kävin tiedustelemassa eräästä Kakkugallerian myyntipisteestä saako heiltä gluteenittomia kakkuja. Kuulemma saa ja löytyvät heidän nettisivuiltaan. Myös tilaukset voi tehdä sivujen kautta.

  Kun tarkemmin tiedustelin asiasta kertoivat, että kakut leivotaan samoissa tiloissa tavallisten kakkujen kanssa ja tästä syystä käyttävät sivustolla termiä "Valmistuksessa ei ole käytetty vehnäjauhoja." Eivät siis puhu sivuilla gluteenittomista tuotteista.

  Sinänsä hieman hämäävää, kun Stockmann tarjoaa kyseisiä kakkuja gluteenittomina vaihtoehtoina.

  Paha sanoa kuinka suuri kontaminaatioriski näissä on, mutta mielestäni tästä pitäisi kertoa avoimesti, jos asiakas tiedustelee gluteenitonta.

 • Läheistesi suhtautuminen keliakiaasi 10.7.2016 17:08

  Kuullut myös, että vanhemilla herroilla (ei tietenkään kaikilla) on haasteita hyväksyä oma keliakia ja ruokavalio saattaa olla varsin "joustava". Valitettavasti.

 • Läheistesi suhtautuminen keliakiaasi 10.7.2016 17:07

  Kuulostaa kovin tutulta, mutta kyllä omakin faija on aikaa myöten alkanut ottaa asian suht tosissaan Pitää vain itse muistaa huolehtia asiasta: aina vieraillessa tulee itse valittua ja laitettua ruoat. Näin välttyy varmimmin kontaminaatiolta ja saa varmasti turvallista ruokaa.

  Tsemppiä!

 • Laitila laajentaa USAan 9.7.2016 22:48

  Vuosi viimeisimmästä päivityksestä Laitilan Ameriikan valloitus on täydessä käynnissä. Hesarin jutun mukaan kontillinen (20 000 litraa) myytiin päivässä loppuun ja nyt sadat kaupat haluaisivat Kukkoa myyntiin. Teksasin lisäksi Laitilalla on jakelusopimus Kukon myynnistä myös Oklahomassa.

  Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikan mukaan Kukkoa on jonakin päivänä saatavilla myös New Yorkissa ja Miamissa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

  Ei voi muuta kuin nostaa hattua! Tarviitte kohta isommat padat Laitilaan

 • Moilasen pizzat kadoksissa? 29.6.2016 22:43

  MoilasGF kirjoitti:
  Hei,

  Pizzojen kohdalla oikeanlaisen pakkausmateriaalin saatavuudessa on ollut ongelmia. Näillä näkymin pakkausmateriaalia pitäisi tulla meille tämän viikon aikana ja pizzoja tehdään heti kun pakkausmateriaali on saapunut. Valmiit tuotteet lähtevät kauppoihin oletettavasti ensi viikolla.

  Kiitos tiedosta. Toivottavasti tilaatte nyt riittävän määrän materiaalia, ettei jää jatkossa ilman yöpalaa

 • Kuinka nopeasti gluteeniton ruokavalio auttaa? 29.6.2016 22:41

  Virni kirjoitti:
  Täällä varmasti on jo tästä keskusteltukin, mutta en ainakaan äkkiä omilla hölmöillä hakusanoillani löytänyt ketjua aiheesta.

  Olen siis tänään aloittanut gluteenittoman ruokavalion, sillä kärsin erilaisista vatsavaivoista ja nivelkivuista. Monesti syömisen jälkeen olen niin uuvuksissa, että on pakko käydä nukkumassa pari tuntia. Tätä siis tapahtuu jokaisen ruokailun jälkeen. Veikkaan, että elimistöni on jo niin rajussa tulehdustilassa, että se ei enää kestä tavallistakaan ruokaa.

  Kuitenkin, kun tänään ostin gluteenittomia vaihtoehtoja, tuntuu niiden syömisen jälkeen siltä, että ei ainakaan ihan älyttömästi ala väsyttämään ja pystyn pysymään hereillä.

  Haluaisin tietää, kuinka kauan menee siihen, että gluteeniton ruokavalio toimii täydellä tehollaan ja että en ehkä joudu kärsimään tästä hirveästä väsymyksestä enää?

  Kiva kuulla, että gluteeniton ruokavalio helpottaa oloa. Kannattaa lukaista tämä: Glu.fi: Keliakia Tuolla mainitaan mm.

  "Jos epäilet, että sinulla on keliakia, voit tehdä pikatestin apteekista saatavalla noin 20 euron hintaisella keliakiakotitestillä. Viisainta on kuitenkin ottaa yhteys lääkäriin. Lääkäri voi määrätä verikokeisiin, jotka kertovat suurella todennäköisyydellä onko potilaalla keliakia. Varma diagnoosi saadaan kuitenkin vain gastroskopiassa ottamalla koepala potilaan ohutsuolesta. Gluteenitonta ruokavaliota ei saa aloittaa ennen kuin on selvitetty onko kyseessä keliakia ottamalla koepala ohutsuolesta tai ihokeliaakikoiden tapauksessa tarvittava koepala voidaan ottaa myös ihosta."

 • Moilasen pizzat kadoksissa? 27.6.2016 22:15

  Oletteko huomanneet, että Moilasen pizzojen hyllypaikat tuppaavat olemaan tyhjinä ainakin S-ketjun paikoissa Helsingissä? Useampi S-marketti myynyt ei-oota jo pidemmän aikaa ja juhannuksena Viikin Prismasta löytyi vain kaksi Margheritaa.

  Onko kysyntä liian kovaa, eikä Ässä osaa tilata tarpeeksi vai taustalla joku muu syy?

  Ärsyttää, kun ei saa omaa suosikkipizzaa mistään eli salamia

7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  366 vinkkiä

  Tuotteita
  529 tuotetta

  Kuvia
  931 kuvaa

  Linkkejä
  189 linkkiä

  Keskustelu
  2356 viestiä, 646 aloitusta

  Kommentit
  639 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  28.4.2008 23:07

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,041s