Jezu 

Keskusteluviestit

 • Maailman parhaat gluteenittomat oluet 9.10.2008 12:58

  Kotileipuri kirjoitti:
  Laitilan Kukko-oluet on gluteenittomia ja niitä löytyy tavallisesta ruokakaupasta. Ihan ok-olutta - varsinkin vihreä Kukkoa. Mutta ei aivan Karhun veroista

  Joo tuo avausviesti liittyi kansainväliseen kilpailuun, jossa arvosteltiin juomia kaikkialta maailmasta. Harva niistä on tarjolla Suomessa.

  Suomessa on kuitenkin ihan hyvin gluteenittomia (ja luontaisesti gluteenittomia) oluita tarjolla. Keräsin vinkkipuolelle listan niistä.

  Lista gluteenittomista oluista

  Toivottavasti joku taho alkaa vielä maahantuomaan Sorghum Beeriä ja Redbridgeä. Netissä ollut kehuja tuosta Redbridgestä. Pitää päästä maistamaan

 • Masennusta ja käytöshäiriöitä 8.10.2008 15:46

  Löysinpä sattumalta tällaisen vanhan uutisen liittyen lasten ja nuorten keliakiaan:

  Nuorten hoitamaton keliakia lisää masennusta ja käytöshäiriöitä

 • VAROITUS: Myllyn Paras -kauratuotteet 7.10.2008 11:54

  Monille tämä on varmasti jo vanha uutinen, mutta laitetaan tännekin tiedoksi.

  Lainaus Keliakialiiton nettisivuilta:

  Myllyn Parhaan kauratuotteita ei toistaiseksi suositella keliaakikoille tuotteiden kontaminaatiovaaran (gluteenipitoisten viljojen sekaantumisvaaran) vuoksi. Tarkemmin asiasta.

 • Missä luuraa kunnollinen jäätelötuutti? 5.10.2008 20:21

  hankris kirjoitti:
  ...jaa, saisipa kunnon suklaatuutin!

  Nestle voisi pyöräyttää kaikki Pingviini-sarjan tuutit maissivohveleihin gluteenittomina

 • Entäs sitten Frankfurtissa? 5.10.2008 15:17

  Itse vierailin Frankfurtissa viime marraskuussa ja tuntui kyllä hieman haastavalta löytää syötävää.

  Ravintoloissa otin käytännössä joka kerta Rumbsteakin, paksun pihvin riisin kera. Yhdessäkään menussa ei puhuttu gluteenittomuudesta. Eräässä ravintolassa (en muista nimeä, vanhan kaupungin ytimessä se oli) Heidelbergissa (kaupunki noin tunnin junamatkan päässä Frankfurtista) tarjoilija kertoi tietävänsä keliakian, mutta sielläkin tuli syötyä pihviä kananmunan kera.

  Hotel Intercontinentalin yhteydessä olleessa Italialaisessa ravintolassa söin mereneläviä ja annoksen vakuutettiin olevan gluteeniton. Vatsanväänteitä tuli kuitenkin.

  Paras kokemus oli Paulanergarten-nimisessä paikassa Saint Bartholomeuksen katedraalin takana, jossa oikein ystävällinen kokki tuli selvittämään mitä voin syödä. Tässä kuva tuosta paikasta: Paulanergarten @ Frankfurt.

  Oikeastaan mistään kaupasta en löytänyt gluteenittomaksi merkattua safkaa, eräästä minimarketista asematunnelissa löytyi kuitenkin sipsejä, joissa luki oikein suomeksi, että ovat gluteenittomia. Niitä menikin sitten Suomesta tuotujen energiapatukoiden lisäksi runsaasti.

  Jälkeenpäin luin netistä, että gluteenitonta ruokaa myydään saksassa vain Reformhaus tai Neuform -nimisissä luontaistuotekaupoissa. En tällaisia huomannut reissullani, mutta enpä toisaalta aktiivisesti etsinytkään. Luulisi niitä Frankfurtin kokoisesta kaupungista löytyvän.

  Täältä löytyy euroopan keliakianuorten infoa Saksan gluteenittomuudesta:

  http://cye.freehostia.com/travel/germany.html

  Itsellä tuli pihvikiintiö täyteen 5 päivän reissulla, enkä erityisemmin kaipaa takaisin Frankfurtiin. Toivottavasti sinä löydät parempia ruokapaikkoja ja -kauppoja

 • Gluteenitonta Thaimaassa? 2.10.2008 23:32

  Onko kukaan liikkunut Thaimaan suunnalla, esim Bangkokissa tai muissa massaturismikohteissa? Miten gluteeniton ruokavalio onnistuu siellä? Tuntevatko käsitteitä keliakia tai gluteeniton? Tuleeko mieleen paikkoja, joissa homma olisi toiminut tosi hyvin? Kiitos vinkeistä jo etukäteen.

 • Flunssan kourissa 2.10.2008 23:29

  Minä ainakin. Eikä saikkuakaan saa, kun ei ole kuumetta.

  Muilla samoja ongelmia?

 • Maailman parhaat gluteenittomat oluet 2.10.2008 22:34

  Olut-olympialaisten (World Beer Cup 2008) gluteenittomien oluiden kategoriassa mitaleille pääsivät seuraavat:

  Kultaa:
  Deschutes Brewery Sorghum Beer
  Deschutes Brewery
  Bend, Oregon

  Hopeaa:
  Silver Sinebrychoff Light Beer
  Oy Sinebrychoff Ab
  Kerava, Finland

  Pronssi:
  Redbridge
  Anheuser-Busch Inc.
  St. Louis, Missouri

  Light Beer on vissiin ainoa, jota Suomesta löytyy? Jenkeissä muutamissa P.F. Chang's -ravinteleissa oli tarjolla tuota Redbridgeä, ei tosin tullut kokeiltua.

 • Glu.fi avautui! 29.9.2008 23:36

  Hyvät ihmiset! Glu.fi on nyt virallisesti avoin kaikelle kansalle. Glu.fi:n idea on tarjota kaikille keliakiasta kärsiville helppo kanava jakaa oma, käytännönläheinen keliakiatietous kaikkien hyödyksi ja poimia muiden parhaat vinkit.

  Glu.fi koostuu viidestä pääosiosta:

  Keskustelualue, jolla juuri nyt olet, on paikka, jossa voidaan keskustella keliakiasta ja gluteenittomasta elämäntavasta. Olen pyrkinyt luomaan eri aihepiireille sopivat alueet. Jos joku osio on unohtanut, lähettäkää palautetta, niin lisään sen.

  Vinkit ovat palvelun sydän. Vinkkiosioon toivon kertyvän mahdollisimman paljon hyödyllistä tietoa niin vanhoille kuin uusillekin keliaakikoille.

  Tuotteet listaa kaikki Suomen gluteenittomat tuotteet (joskus tulevaisuudessa). Tai niin ainakin toivon Kuka tahansa voi lisätä palveluun gluteenittomia tuotteita kattavin tiedoin ja kuvan kera. Jos listasta saadaan laaja, teen siitä matkapuhelimella toimivan version, jotta sitä voi hyödyntää kaupassa tuotteiden äärellä.

  Kuvat kertovat usein enemmän kuin tuhat sanaa. Jos siis olet nähnyt gluteenittoman ravintolan Hondurasissa, lisää ihmeessä sen kuva tänne. Kaikki gluteenittomuuteen ja keliakiaan liittyvät kuvat ovat tervetulleita.

  Linkit paljastavat netin parhaat gluteenittomat sivustot. Enää ei tarvitse googlata, ainakaan niin paljoa

  Lisäksi kaikkea palvelussa olevaa sisältöä voi kommentoida vapaasti!

  Löpinät sikseen, antaa palvelun puhua puolestaan. Avaa keskusteluja, lisää vinkkejä ja linkkejä. Ota kaikki hyöty irti palvelusta! Ja muista antaa palautetta, risuja ja ruusuja - kehitysideoita unohtamatta.

 • Myslejä? 29.9.2008 22:42

  Edelliseen tarkennuksena, että pääkaupunkiseudulta metsästän myslejä

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  366 vinkkiä

  Tuotteita
  529 tuotetta

  Kuvia
  931 kuvaa

  Linkkejä
  189 linkkiä

  Keskustelu
  2356 viestiä, 646 aloitusta

  Kommentit
  639 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  28.4.2008 23:07

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,049s