ponipimu

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Juhlien tarjottavat 23.5.2012 00:17

  minä olen kyllä sitä mieltä että jos juhlat järjestää niin kyllä tarjottava on aika tärkeä osa juhlia, oli sitten tavallinen tai erikoisruokavalio kyseessä.

  ja pahoitan kyllä mieleni jos pelkällä kahvilla pitää juhlat juhlia! jos laittaudun hienoksi, ostan kalliin lahjan, menen paikanpäälle kutsuttuna, kyllä silloin pitää olla lautaselle laitettavaa muutakin kuin lusikka.

 • Juhlien tarjottavat 18.5.2012 00:41

  näkeekö kukaan muu painajaisia tulevista juhlista joissa on käytävä vierailulla, peläten että mitä kammotuksia emäntä on leipassut gluteenittomana, tai pahimmassa tapauksessa unohtanut kokonaan...

  mietin miten kehtaisi soittaa ja muistuttaa että ruokavammainen on tulossa kahville, ja haluaisi jotain muuta kuin daim-kakkua tai epäonnistunutta vettynyttä marenkikakkua joka tehty varmasti ajoissa valmiiksi...

  on se käsittämätöntä että tavallista täytekakkua ei voi tehdä perunajauhoista vaan on sitä vehnää ihan pakko laittaa?

 • Kannattaako ostaa leipäkone? 5.5.2012 21:47

  aiemmissakin leipäkone-keskusteluissa olen tuonut oman kantani ilmi, ja se on edelleen sama, ihan turha kapistus koko leipäkone.

  aivan tavallinen sähkövatkain ja kulho, uuni, muuta ei tarvitse.

  gluteenittomien leipien ohje alkaa yleensä; turvota psyllium lämpimässä vedessä ja lisää muuta aineet, sekoita sähkövatkaimella kaikki, laita vuokaan, kohota ja paista.

  ei näin yksinkertaista leipää ole koskaan ollut, ei tartte leipoa pöydällä jauhojen kera, kohottaa kahta kertaa, sen kun vuokaan vaan tai lusikalla pellille sämpylöitä.

  ja tiskiä tulee tasan se yks kulho, desimitta ja vatkaimet.

 • Tähystys nukutuksessa 18.4.2012 00:26

  itse tähystysaika ei kestä kuin viitisen minuuttia, siis se aika kun letku on sisälläsi. kyllä sinä sen kestät, tahdot rauhoittavaa ennen toimenpidettä.

  mulle on tehty kaks kertaa ja olen hengissä edelleen!

  eihän se tietenkään mukava toimenpide ole, mutta pure suukappaletta ja hengittele rauhallisesti, ei siinä sen kummenpaa voi tehdä. loppupäivän tahdo sairaslomaa, vatsaa voi hieman kipristellä ja turvotella, etkä töihin saa edes mennä jos rauhoittavaa otat.

  sairaahoitaja on kyllä ollut joku täystärkeä, koskaan ei aloiteta ominpäin gluteenitonta.

 • Vinkkejä leivontaan 10.4.2012 19:21

  aika merkillistä että keliakialiiton sivuilla pidetään reseptejä vain jäsenille tarkoitetussa osiossa, miksi niitä pantataan siellä, jos jokun etsii gluteenittomia leivontareseptejä vaikka vieraita varten niin liitto ei halua jakaa kaikkea tietoa asiaan vihkiytymättömien kanssa? outoa...

  no, ja sitten siihen salaiseen reseptiin, (tahmea suklaapiirakka) minulla ei nyt ollut teff-jauhoja, eikä riisijauhojakaan kuin puoli desiä, joten laitoin sitten perunajauhoja ja tattarijauhoja, sekä maissijauhoja. lopputulos näytti ihan hyvältä, mutta maku oli liian kaakaojauhoinen ja suolainen minulle. enemmän pidän perinteisemmästä mutakakusta johon tulee oikeaa suklaata. tätä ei pystynyt syömään sellaisenaan vaan vaati vaniljajäätelöä kaveriksi.

 • Vinkkejä leivontaan 30.3.2012 00:14

  brownielta kuulostaa tuo ensimmäinen ohje. aika samankaltainen kuin mutakakku.

  itse leivon kääretortut ja kakkupohjat perunajauhoista, murotaikinoihin lisään tattaria ja vaihtelevasti myös muitakin jauhoja, kuten riisijauhoa, kaurakuitusta, maizenaa...

  halvin jauho taitaa olla perunajauho, ja takuulla luontaisesti gluteenitonta.

  kaikkiin ohjeisiin ei passaa pelkkä perunajuho, mutta sekoituksila tulee hyvää ja KOKEILEMALLA.

 • Kuitulisät 20.3.2012 00:31

  mä käytän melkein päivittäin fibrexiä, eli sokerijuurikaskuitua jugurtin seassa, leivonnassa, jauhelihataikinassa.

  vein yks päivä töihin pussin ja näytin kuinka turpoaa vesilasissa lusikallinen hiutaleita, ja kaikki oli ihan haltioissaan, etenkin laihduttajat, kivaa mahan täytettä!

  400g pussi maksaa alle 4e, ja kestää aika kauan, kun pari rkl päivässä riittää.

  suosittelen lämpimästi, saa ihan normi kaupasta.
  73% kuitua, 100 g:ssa hiilareita 5,5g eli ei juuri mitään.

 • KOTIPIZZAN GLUTEENITTOMAT PIZZAT !!!! 12.3.2012 00:11

  joulun jälkeen haettiin kotipitsat ja olin viikon kuralla sen jälkeen. eipä ole tullut haettua sen koomin kotipitsaa...

 • Lapsikeliaakikon seuranta 6.3.2012 21:38

  meillä on lapsi saanut diagnoosin julkisella sairaalan puolella, tosin yksityislääkärin lähetteellä. minä aikuinen taasen terveyskeskuksen puolella.

  lyhyesti historia: lapsella erilaisia oireita joista selkein refluksi jonka vuoksi tähystettiin, verikoe osoitti valmiiksi keliakia-epäilyn. sairaalassa nukutuksessa tähystys. seuranta sairaalassa lasten polilla kerran vuodessa murrosikään asti.

  minulla selkeät oireet keliakiaan, lapsen diagnoosin jälkeen tiesin että minullakin keliakia. verikokeet ja tähystys terveyskeskuksen puolella, seuranta vuoden kuluttua, verikokeet ja uusintatähystys. seuranta olisi ollut tk:n puolella, mutta sovein että käyn jatkossa työterveydessä parin vuoden välein koska helpompi hoitaa asiat yhdessä paikassa.

  muu perhe on myös "testattu", pienemmät sisarukset menivät neuvolan lähetteellä verikokeeseen ja isä työterveyden kautta. myös lähisuku on testauttanut itsensä. meillä on suvussa keliakiaa, on nyt paljastunut.. sukurasite on riittävä peruste verikokeeseen, tästä joutui hieman lyömään nyrkkiä pöytään lääkärille.

 • Lapsikeliaakikon seuranta 6.3.2012 18:37

  diagnoosin (lapsi silloin 8v) jälkeen käytiin ravitsemusterapeutin luona, puolen vuoden päästä oli kontrolliverikokeet, ja nyt seurataan kerran vuodessa verikokeilla ja lääkärissä käynnillä. tähystystä ei tarvitse tehdä ellei verikokeen arvoissa näy jotain hälyyttävää.

  seuranta on murrosikään asti. siitä eteenpäin en tiedä miten ja missä seurataan, riippuu varmaan opiskeluista ja työpaikoista.

  itselläni seuranta jatkuu nyt työterveyden puolella.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Keskustelu
  239 viestiä, 22 aloitusta

  Kommentit
  15 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  29.5.2009 00:37

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,038s