Heippa!
Kauan olen jo haaveillut perustavani oman blogin ja pyöritellyt asiaa päässäni... mikä olisi se minun juttu mistä haluan kertoa sekä sanoin että kuvin. Nyt se siis alkaa. Kirjoittelen blogiini jatkossa leipomiskokemuksistani: onnistumisista ja epäonnistumisista sekä jaan teille kuvia.
Aluksi hieman taustaa kiinnostuksestani gluteenittomaan leivontaan...
Mieheni sairastui keliakiaan ensimmäisen lapsen synnyttyä vuonna 2010 ja sen jälkeen on moni juttu opeteltu uusiksi meidän keittiössä. Keliakia oli jo onneksi tuttu ennestään mieheni suvun kautta ja aina kun meille oli tulossa keliaakikko kylään sain taas muutaman harmaan hiuksen... mitä leipoisin? Ei ne koskaan kuitenkaan onnistu... miksi edes yrittäisin... jne ajattelin. Vuodet ovat tehneet tepposensa ja nyt jopa nautin keittiössä puuhastelusta. Mietin uusia reseptejä ja makuyhdistelmiä ja tietenkin GLUTEENITTOMANA. Nykyisin leivon vain gluteenittomana koska koen että myös miehelläni on oikeus niihin kaikkiin samoihin herkkuihin kun meillä muullakin perheellä.
Viikonloppuna vietimme nuorimman tyttäremme 1v syntymäpäiviä. Pääsin leipomaan. Kaikki tarjottavat luonnollisesti olivat gluteenittomia, osa myös maidottomia.
Tarjolla oli mm. kylmäsavulohimunakasrullaa,
kanatex-mexpiirakkaa, Alexanterinleivoksia
sekä tietenkin täytekakkua. Erityisen tyytyväinen olen tuohon täytekakkuun.
Jatkossa lisää meidän perheen seikkailuista gluteenittomassa maailmassa ja erityisesti minun leipomuksistani. Kiitos kun luit loppuun saakka.
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, keliakia, leivonta, resepti, suolaiset gluteenittomat, syntymäpäivätarjoilut, täytekakku
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.