Semperin Hienolla jauhoseoksella ja Hellapoliisin reseptillä onnistut valmistamaan ihanan pehmeät ja herkulliset munkkirinkilät.
Ainekset:
5 dl maitoa
1 rkl psylliumia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
4 dl Semper Karkeaa Grov Mix -jauhoseosta
3 dl Semper Hienoa FinMix -jauhoseosta
100 g sulatettua voita tai rypsiöljyä
Lisäksi:
1 l rypsiöljyä
Pinnalle: sokeria
Valmista näin:
1. Lämmitä maito reilusti lämpimäksi. Lisää psyllium ja hiiva. Anna seoksen turvota muutama minuutti.
2. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja jauhot (voit myös käyttää pelkkää hienoa jauhoseosta), sekä sulatettu voi tai rypsiöljy.
3. Vaivaa taikina hyvin esim. vatkaimella taikinakoukuilla ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi.
4. Leikkaa kahteentoista yhtä suureen osaan ja pyöritä pikkupulliksi.
5. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. HUOM! kohotetaan vain yhden kerran.
6. Laita öljy kattilaan ja kuumenna 180 asteiseksi. Mikäli käytössäsi ei ole mittaria, tee pieni testi ja tiputa pala taikinaa öljyyn. Jos taikina pysyy pinnalla ja alkaa heti ruskistua, on öljy riittävän kuumaa.
7. Tee pulliin keskelle reikä ja venytä pullaa hieman sivuille. Nosta pulla yksi kerrallaan reikäkauhaan ja valuta siitä kuumaan öljyyn. Käännä paistamisen aikana. Huom! Älä jätä kuumaa öljykattilaa vartioimatta. Varaa vierelle kattilan kansi ja sammutuspeite.
8. Nosta munkkirinkilät leivinpaperin tai talouspaperin päälle. Kääntele sokerissa molemmin puolin.
Reseptin laatinut ja kuvan ottanut Hellapoliisi.
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, munkki, resepti
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.