Keväiset ilmat ovat houkutelleet ulkoilemaan ja sen huomaa lenkkipoluilla. Talvisiin ulkoilureissuihin kuuluu usein eväät tai nuotiolla paistettavat makkarat. Käväisin itsekin makkaranpaistossa paikallisella kaupungin ylläpitämällä laavulla ja väkeä riitti. Keliaakikkona tuli kuitenkin kiinnitettyä huomiota siihen, mitä kaikkea ihmiset lämmittivät nuotiopaikan ritilän päällä. Ensimmäisenä ritilällä lämpesi mikropizza, seuraavaksi lihapiirakoita ja ruisleipää. Ei sattuneesta syystä tehnyt mieli laittaa omia makkaroita samalle ritilälle, vaan muiden kummastuneista katseista huolimatta paistoin makkarat tikussa ritilän yläpuolella.
Perisuomalaiseen tapaan kukaan ei kuitenkaan kysynyt mitään, vaikka erikoisia katseita sainkin, kun paistoin makkarani itsepintaisesti tikussa muiden laittaessa omansa ritilälle.
Glu.fi:n ylläpitäjä Jesse vinkkasi, että tämän ongelman voi ratkaista myös foliolla. Itsellä ei foliota sattunut mukaan, mutta ehkäpä jatkossa pakkaan mukaan folion tai vaikkapa kaupassa myytävän reunallisen foliovuoan ja teen itsekin lämpimiä gluteenittomia nuotioleipiä. Foliovuoka toimisi samalla kertaa myös kuljetusrasiana leiville.
Onko sinulla jotain omia niksejä, kuinka vältellä kontaminaatiota grillatessa tai nuotiopaikoilla? Jätä kommentti alle.
Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton, makkara, nuotio, ulkoilu
No comments yet. Share your valuable opinion and comment!
You must be logged in to post a comment. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.