Semper vinkit!

Mehevä gluteeniton raparperipiirakka!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Mehevä gluteeniton raparperipiirakka - katso resepti Semper blogista!

Mehevä gluteeniton raparperipiirakka - katso resepti Semper blogista!


Raparperin satokausi on parhaimmillaan ja tällä hetkellä sitä löytää tavallisistakin ruokakaupoista edulliseen hintaan.

Raparperin lehtiruodit ovat mehukkaimmillaan ja maukkaimmillaan alkukesästä. Kirpakka raparperi raikastaa leivonnaiset ja jälkiruoat sekä sopii säilöntään.

Tiesitkö, että raparperi kannattaa nauttia kalsiumpitoisten maitotuotteiden kera, koska raparperi sisältää oksaalihappoa. Mamman raparperipiirakassa on kalsiumia mm. kermaviilissä.

Resepti ja kuva ovat Hellapoliisin käsialaa.

Mamman raparperipiiras (8-10 annosta)

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl Semper FinMix -gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
2-3 raparperinvartta
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Koristeluun:
tomusokeria

1. Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten joukkoon.
2. Lisää keskenään sekoitettu Fin Mix -jauhoseos ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
3. Painele taikina voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
4. Esipaista 200 °C uunissa n. 15 minuuttia.
5. Leikkaa pestyt raparperit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.
6. Kaada seos piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja hieman sokeria.
7. Jatka kypsentämistä 200 °C:ssa, kunnes piiras on saanut hieman väriä ja hyytynyt.

Herkullisia kahvihetkiä!

Merkintään liittyvät avainsanat: gluteeniton mamman piirakka, gluteeniton raparperipiirakka, sempergluteeniton

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Comments

No comments yet. Share your valuable opinion and comment!

Add comment

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Blogin tiedot

Merkinnän tiedot

  • Kirjoitettu
    06/15/2016 9:42 AM
  • Muokattu
    Today 1:00 AM

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s