Jezu Admin – 08/13/2009 1:14 PM
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
porajata 460 messages – 08/27/2009 11:56 AM
Jezu kirjoitti:
Kiipuli 90 messages – 08/27/2009 2:52 PM
Siis täh?
Pitääkö nyt alkaa laskeakin jotain enimmäismääriä?
Tähän asti olen vedellyt gluteenittomia tuotteita ihan vapaasti! Pitääkö nyt tämän "vähägluteenisen" dietin myötä alkaa laskea jotain? Auttakaa nyt..
KatjaRa 51 messages – 08/27/2009 6:31 PM
Mä mietin kans ihan samaa. Tähän asti en ole mitään laskenut..Oikotie matkan mutkistaa.
KattiMatikka 271 messages – 08/27/2009 8:31 PM
Mä en ole ikinä edes kuullut mistään laskemisista mitään. Ihan surutta syönyt kaikkeaJezu Admin – 08/27/2009 10:56 PM
Joo en laske minäkään, mutta eikö teoriassa erittäin vähägluteenisia tuotteita, joissa on siis 100mg/1kg gluteenia, tuolla 30mg/vrk-saantisuosituksella leipää voisi syödä enintää 300 grammaa vuorokaudessa, jonka jälkeen menisi rajan yli? Käytännössähän tämä olisi vähemmän, koska gluteenia saa myös muista tuotteista. Ehkä on parempi, ettei ajattele koko asiaa, vaan syö juuri sen verran gluteenittomia ja erittäin vähägluteenisia tuotteita kuin napa vetääKeliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Vaula 141 messages – 08/28/2009 7:46 AM
Menee kyllä todella hankalaksi jos jotain gluteenimääriä pitäis alkaa laskemaan.. Voishan sitä tietysti mielenkiinnosta yhden päivän normiruoista laskea, että meneekö tuon 30 mg rajan yli, ja sit jos jää reippaasti alle niin unohtaa jatkossa koko laskemishomman
Viveka 127 messages – 08/28/2009 9:41 PM
Tällaista tietoa enimmäismäärästä löysin. Ei näytä olevan lääkäreilläkään selvyyttä siitä millainen määrä on jo haitallista keliaakikolle.
"yksi normaali gluteenipitoinen leipäpala saattaa sisältää 0,5–1 grammaa gluteenia ja tällainen annos harvakseltaankin nautittuna voi jo aiheuttaa keliaakikolle limakalvovaurion"
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=kel00040
Eli jos raja-arvona pidettäisiin tuota 100mg vuorokaudessa, niin silloinhan pitäisi sellaiset 5-10 kiloa syödä tuotetta, jossa on 100mg gluteenia kiloa kohti. Silloin tulisi tuo 0,5 tai 1 gramma täyteen.
~ Gluten-free personality since 2004 ~
porajata 460 messages – 08/29/2009 12:29 PM
Viveka kirjoitti:
Viveka 127 messages – 08/29/2009 8:01 PM
Varmasti tulevaisuudessa lääketiede pystyy selvittämään tarkemmin mikä on tarkka raja-arvo gluteenille per vuorokausi. Jos vasta-ainearvot eivät laske, on varmaankin syytä syödä ainoastaan tuotteita, jotka ovat luontaisesti gluteenittomia. Onneksi sentään pystytään seuraamaan noita vasta-ainearvoja, vaikka ei pystytä tarkaa raja-arvoa gluteenin saanille määrittelemäänkään.
~ Gluten-free personality since 2004 ~
porajata 460 messages – 09/26/2009 4:42 PM
Viveka kirjoitti:
Viveka 127 messages – 09/26/2009 6:21 PM
Ainahan se riski on olemassa, että gluteenipitoisuus onkin jotain muuta mitä paketin kyljessä sanotaan...
~ Gluten-free personality since 2004 ~
norppa 59 messages – 09/28/2009 2:46 PM
Tutkimuksissa ei ole tullut ilmi, että niillä jotka käyttävät vehnätärkkelystä/kauraa olisi keliakia mennyt huonommaksi kuin luont. gluteenittomilla. Tämä siis yleisesti ottaen, jokainenhan tietää itse parhaiten mikä sopii ja mikä ei.
mibe 2 messages – 03/16/2015 11:32 AM
Gluteenia saa nauttia vuorokaudessa enintään 50mg, kaikilla joilla määrä on ylittynyt on alkanut tulehdusreaktio suolessa. Yksi "normaali" esim.ruisleipä sisältää muutamia grammoja gluteenia. Eli edes puolta ruisleipää ei voi syödä ilman tulehdusreaktion käynnistymistä. Tiedot ravitsemusterapeutilta ja gastroenterologilta
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.