SBr 2 messages – 12/17/2012 9:55 AM
Puolen vuoden opettelun jälkeen voisin todeta gluteenittoman leivonnan osalta muutamia hyviä puolia:
- taikinat ovat enimmäkseen helppoja tehdä, ainekset yleensä vain sekoitetaan
- ei tarvitse alustaa, kun ei sitkoa siitä sen kummemmin tule, joten nopeaa
- leipävuokaan leivinpaperi, niin ei tarvitse voidellakaan
Gluteeniton leivonta sopii kiireisellekin ihmiselle, kun vaan jaksaa sen verran perehtyä, että löytää erilaiset jauhot kaupasta. Reseptejä löytyy netistä pilvin pimein. Leipäpuoleen saa leipomalla vaihtelua, lisäksi voi säästää myös selvää rahaa.
Eilen tein ensimmäistä kertaa gluteenittomia piparkakkuja. Taikinan kaulin leivinpaperin päällä, kun se oli niin pehmeää. Ja piparkakut olivat kyllä todella rapeita!
Suviih 629 messages – 12/17/2012 6:44 PM
Itse koen hyväksi puoleksi sen, että kun leipoo gluteenitonta joutuu hieman avartamaan ajatusmaailmaansa leivonnan suhteen. Joskus onnistuneen lopputuloksen saamiseksi pitää käyttää hieman erilaisia niksejä kuin vehnäjauhosta leivottaessa. Yleisesti ottaen monet pelkäävät gluteenittoman leivonnan vaikeutta ihan turhaan, valmiita ja hyväksi havaittuja ohjeita löytyy runsaasti nykyään, joten ohjeitakaan ei tarvitse itse rueta kehittämään.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Juulin 187 messages – 12/27/2012 9:17 AM
Itse olen ainakin alkanut nauttia leipomisesta. Tavallisista ja mauttomistakin, sämpylöistä saa herkullisia kun niihin lisää tavaraa reseptin ulkopuolelta: rusinoita, karpaloita, appelsiinin mehua ja kuorta, sitruunan kuorta ja mehua. Mitä vaan keksii sekaan ja kannattaa ehdottomasti kokeilla erilaisia yhdistelmiä.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.