Jezu Admin – 03/15/2009 1:45 PM
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
KattiMatikka 271 messages – 03/15/2009 7:15 PM
Kauran määrässä ei ole rajoja, koska kaura ei tuhoa keliaakikon suolinukkaa
Pulla 267 messages – 03/15/2009 9:32 PM
Mihin se perustuu, että jotkut keliaakikot eivät siedä kauraa, jotainhan siinä täytyy olla?Sussu 97 messages – 03/16/2009 1:48 PM
Aika hyvä juttu tästä aiheesta löytyy osoitteesta
http://www.gastrolab.net/nqcehaf.htm
higga 209 messages – 03/16/2009 5:08 PM
Oli muuten ihan ok toi gastrolab juttu, ainoa mikä pisti silmään oli se Elovena-paketti
Jezu Admin – 03/16/2009 5:13 PM
Sussu kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Sussu 97 messages – 03/16/2009 5:22 PM
Juu. Aivan samaa ajattelin kun katoin sitä ryynipakettia. Kiitoksia muuten opastuksesta tossa linkki jutussa!
Pulla 267 messages – 03/16/2009 6:07 PM
Olihan siinä tekstissä koottuna hyvää asiaa, mutta huonosti kirjoitettuna. Sitten siinä luki vielä "kohtuullinen määrä kauraa", joten emme päässeet Jezun alkukysymystä pidemmälle...Sussu 97 messages – 03/16/2009 7:02 PM
Tuossa linkissä mietin lähinnä sitä Mitä kaura on..Itse henkilökohtaisesti en ole juuri kauraa käyttänyt kuin joskus pieniä määriä esim.korppujauhojen asemasta lihapullataikinassa. Jostain luin suosituksia 50g päivässä. Vaikeaa varmaan sanoa mikä määrä sopii kenellekkin. Jotkin reagoivat todella pieniin määriin.Jos käyttö arveluttaa niin tuleehan sitä toimeen ilmankin. Myöskin se että osa keliaakikoista on oireettomia hankaloittaa arviota käykö kaura vai ei. Todella ristiriitaista tietoa nimittäin löytyy kun alat googlettamaan aiheesta käykö kaura keliaakikoille. Ei kai auta kun jokaisen vaan itse miettiä uskaltaako käyttää vai ei ja minkä verran. Aika ympäripyöreetä...
Pulla 267 messages – 03/16/2009 7:17 PM
Minä en ole kauraa käyttänyt ollenkaan, kohta tulee vuosi diagnoosista. Jätin kaiken mahdollisen "vaarallisen" pois heti, koska sairastanut olen tietämättäni niin pitkään. Ajattelin, että kun oireet ovat jääneet pois, voin sitten kokeilla kauraa, mutta ilmankin tulee siis toimeen.KattiMatikka 271 messages – 03/16/2009 8:05 PM
Tässä keskustelussa on hyvä muistaa yksi ihan perusasia eli PUHDAS kaura ja sitten tavallinen kaura. Puhdas kaura-tuotteet on valmistettu siten, että kauran valmistusprosessin aikana (pellolta pöytään) ei mukaan ole voinut joutua muita viljoja.higga 209 messages – 03/16/2009 9:03 PM
Onko toi kauran sopivuuden arvailu vain peruja vanhoilta ajoilta kun keliaakikoilta kiellettiin "kotimaiset viljat". Keliakian toteamisen aikoihin (meidän perheessä) lääkäri selitti kuinka kaura on täysin eri "sukua" eikä se sisällä samoja "haitta-aineita" kuin ohra, vehnä ja ruis. Muistaakseni lähempänä ohraa, vehnää ja ruista oli jokin keliaakikoille sopiva vilja (tattari tai hirssi). Olisko enennmuinoin kaura aiheuttanut oireita niiden jäämien takia? Meillä puhdasta kauraa käytetään paljon ja mitään oireita ei ole ja vasta-aineetkin pysyneet negatiivisina. Ja nää siis vain mun mietintöjä vailla tieteellistä pohjaa
Sussu 97 messages – 03/16/2009 9:34 PM
Tässä muuten taas lisää tietoa...
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=kel00041
En osaa muuten vieläkään linkittää vaikka yritin. Torvi mikä torvi.
Jezu Admin – 03/16/2009 10:32 PM
Sussu kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.