svenski 1 message – 10/08/2008 6:50 PM
Onko muilla kokemusta yhdistelmästä gluteiiniton ja vähähiilihydraattinen dieetti? Itse olen noudattanut muutaman kuukauden ja tuntuu toimivan hyvin.
Jezu Admin – 10/11/2008 2:30 PM
Voisi olla kokeilemisen arvoinen, kun 7 kiloa tullut lisää keliakian toteamisen jälkeen...Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
semu 3 messages – 10/29/2008 9:32 PM
Toimii hyvin. Mulla keliakia todettiin vähähiilihydraattisen dietin lipsuttua loman aikana.Helppo noudattaa ja nuo gluteenittomat leivät ja pastat todellisia hiilaripommeja. Kyllä lähtee paino nousuun jos niitä syö. Gluteenittomat leivät on pahoja, liian makeita ja sienimäisiä. Helppo jättää syömättä ja korvata leivällä jonka teen karppaus.fi sivuilta löytyneen ojeen pohjalta. Leipään laitetaan auringonkukan-, seesamin-, ja pellavansiemeniä, munia sokerijuurikaskuitua, vettä ja juustoraastetta, kohotusaineeksi levinjauhetta, sekoitetaan tehosekoittimessa ja levitetään pellille. Säilyy useamman päivän ja on ihanan näkkileipämäistä kuivuttuaan. On muuten kuituakin reippaasti.
motusalem 85 messages – 11/30/2008 8:35 PM
Se lihominen johtuu kyllä enemmän siitä, että korjaantunut suoli vaikuttaa ruuan imeytymiseen. Keliaatikko ja jatkuva vehnän syönti pitää hoikkana
marielli 14 messages – 01/04/2009 12:23 PM
Saiskos semu tarkemman ohjeen leipään tai sit linkin mistä löytyy? Kiitti jo etukäteen
semu 3 messages – 02/15/2009 5:13 PM
Tuosta osoitteesta saa ohjeita joissa ei yleensä jauhoja käytetä ja leseet voi laittaa kauraisina, jos kroppa ne sallii. ELI: http://karppaus.info/resepti/resepti_laji.php?id=9 , tuolta löytyy leivonta-resepteistä monenlaista ohjetta. Helppo muuntaa gluteenittomiksi.
Esim. tämä leipäohje on sieltä ja on helppo säätää oman maun mukaiseksi. Ohjeissa tosin rasvaa ei usein säästellä ja sokerit korvattu keinomakeutusaineilla, mutta säätäähän voi makunsa mukaan
Siemenleipä (Leivonnaiset)
Ei sisällä soijaa, leseitä, eikä pellavaa. 12 leipästä
kuusi annosta
1 dl (50 g) auringonkukansiemeniä
1 dl (50 g) seesaminsiemeniä
yhteensä 1 dl (70 g) manteleita ja hasselpähkinöitä
2,5 dl vettä
2-3 rkl sokerijuurikaskuitua
2 tl Psylliumia (esim. FiberHusk)
2 munaa
2,5 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
Siemenet ja pähkinät tehosekoittajlla jauhoksi, leivinjauhe sekoitetaan mukaan.
Sekoitetaan veteen sokerijuurikaskuitu ja fiberhusk ja sitten munat (itse käytin yleiskonetta mutta käsipelilläkin onnistunee)
Jauhot ja juustoraaste lisätään vesi-kuitu-munaseokseen. Tuloksena on suht tiivis taikina josta on helppo muotoilla pellille rieskan tapaisia joko lusikalla tai kostutetuilla sormilla. Pinnalle voi vielä ripotella siemeniä mauksi ja koristeeksi. Paistetaan 225 asteisessa uunissa, leipien paksuudesta riippuen 15-20 min. Annoksesta tulee n. 12 kpl kämmenenkokoisia, ½ cm paksuisia leiväkkeitä. Sietää kuivumista ja maku paranee, toisin kuin gluteenittomissa tuotteissa!
Tai näin:
Laitoin kokonaiset, kuorelliset mantelit, auringonkukan ja seesaminsiemenet likoon yöksi, aamulla huuhtelin ja jätin olemaan tiskipöydän kulmalle. Illalla huuhtelin vielä kertaalleen, laitoin tehosekottimeen ja lisäsin vettä sen verran että sai hyvin pyöritteyä tasaiseksi. Ideana on se että liotetut mantelit saa hienommaksi kuin kuivat. Ja perimmäinen ajatus on tietenkin se että kokonaisissa manteleissa hyötyaineet säilyvät paremmin kuin jauhetuissa (ja ovat vielä edullisempiakin).
Sokerijuurikaskuituakin kannattaa liottaa vähän jottas pehmenee ja turpoaa vähän.
Itse laitoin enemmän nestettä, että sai lusikoida suoraan leivinpaperin päälle, näin tulee ohuempaa, mutta kokeilemalla saa mieleistään.
Kari 364 messages – 05/05/2009 8:39 PM
Kyllä mulla huomasi dieetin alettua, että jouluherkutteluista kilot tuppas jäädä väkisin sinne 78 kg. Aiemmin 72 kg. Vielä juo pari olutta ruuan kanssa, kyllä saa fillaroida ihan kunnolla, jotta paino pysyy ees jotenkin "hanskassa". Vähähiilihydraattinen ei kyllä oo oikein mun juttu. Herkuttelijaluonne. Grillausta..jess!!
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
glenni 58 messages – 05/05/2009 9:24 PM
Näitäkin sivuja kun katselee, niin kovin on makea-painotteisia niin jutut kuin ohjeet (ei pahalla, tällainen huomio vain tullut tehtyä). Ihmekkös siis jos tulee kiloja kun on sekä sokeria että rasvaa paljon Muutenkin musta ne makeet gluteenittomat on parempia kun suolaset... Maku lähempänä tuota "oikeata".
Itse koetan syödä erittäin reilusti (lähemmäs kilon päivässä) kasviksia ja hedelmiä, mielestäni terveellisempiä kuin jäätelö, leivonnaiset yms. Jotenkin ei edes kauheasti tee makeaa mieli kun huolehtii riittävästä proteiinin saannista
Pulla 267 messages – 05/05/2009 9:27 PM
Minun taas välillä "täytyykin" syödä suklaata ym. että tulee kaloreita. Paino saisi pari kiloa vielä nousta. On taas kilon tippunut. Tykkään kyllä makeasta, mutta ehkä noin muuten ei kauhean terveellistä.Jezu Admin – 05/05/2009 10:22 PM
glenni kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Kari 364 messages – 05/05/2009 10:25 PM
Sen verran tarttee täsmentää, että olen jo jonkin aikaa aloittanut aamun hedelmillä, marjoilla ja kahvia silleen, et herää.
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Pulla 267 messages – 05/05/2009 10:36 PM
Mutta kyllä minunkin tulee syötyä (kotona) enemmän kasviksia ja ainakin hedelmiä kuin ennen. Mutta suklaata menee kolme patukkaa päivässä, kun aiemmin meni yksi
Suviih 629 messages – 05/05/2009 10:50 PM
glenni kirjoitti:
Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Jezu Admin – 05/05/2009 11:29 PM
Suviih kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
jo10vuotta 17 messages – 05/06/2009 9:40 AM
Täytyypä kokeilla tuota leipää. Olen jo vuosia tehnyt leipää oisko keliakialiiton sivuilta löytyneellä ohjeella. Ohjeesta tulee kaksi vuokaleipää. Olen säveltänyt ohjetta lisäämällä seesamin-, auringonkukan-, ja pellavansiemeniä. Joskus porkkanaraastetta tai pähkinöitö ym. ja poistanut siirapin. Lisäksi teen leivän gluteenittomaksi todetusta tattarijauhosta melkein kokonaan. Leipä ei säily kovin pitkään, mutta pakastan sitä muutaman siivun pusseihin. Maistuu hyvältä ilman levitteitä tai juustoja ym.
KattiMatikka 271 messages – 05/07/2009 2:28 PM
Vähähiilihydraattinen diettihän on herättänyt paljon keskustelua julkisuudessa. Tietyt tutkimustulokset kertovat, että dietillä laihtuu. Mutta ihan kylmä tosiasia on myös se, että jos syö vähemmän kuin kuluttaa, niin laihtuu. Pitkäaikaisseuranassa vähähiilihydraattinen dietti ei kuitenkaan osoittautunut tehokkaammaksi laihduttajaksi. Mutta jokainen taplaa tyylilläänglenni 58 messages – 05/07/2009 3:44 PM
En oikein ymmärrä tuota kuidunsaantia. Koska itse painotan, että tulee niitä kasviksia ja hedelmiä syötyä lähemmäs kilo päivässä - ei riittäs edes viis kiloa normi leipää samaan kuitumäärään ko tolla pääsee...
Ylipäänsä ihmettelen aina kun puhutaan leivästä kuidun lähteenä, koska kyllä ne on nuo kasvikset ja hedelmät, jotka on paljon kuiturikkaampia. Tämä asia on häirinnyt aina keliaakikkojen ruokavaliossa - ikään kuin sitä kuitua tosiaan saisi _vain_ ja _ainoastaan_ niistä leivistä ja puurosta...
Itse aikoinani muuten kun vielä ruisleipää söin niin oli aina kyllä ummetusta, lieneekö sitten johtunut keliakiasta?
Tällä mun "pupulinjalla" pääsen siihen, että käyn isolla hädällä kerran päivässä sen entisen kerran (max kaks viikossa sijaan... Siis toki syön myös niitä leipiä, mutta kuidunsaannista en ole huolissani runsaan kasvisten ja hedelmien (vihannekset ja marjat yms. mukaanluettuna, riisiä käytän aika vähän sen runsaan energiapitoisuuden takia) käytön johdosta.
Mutta nää nyt on vaan ihan omia harmistuksen kohteita
Mä käsitin, että vähähiilarinen ruokavalio oli ainoa ruokavalio jolla saatiin pysyviä tuloksia - vähärasvainenhan on yleensä se dieetti. Noin olin lukevinani hesarista tuossa viime vuoden puolella. Luinkohan sitten väärin?
jo10vuotta 17 messages – 05/08/2009 1:16 PM
glenni kirjoitti:
KattiMatikka 271 messages – 05/10/2009 4:24 PM
Itse asiassa hedelmät ja vihannekset eivät ole kuiturikkaampia kuin leipä.Raili 19 messages – 05/29/2009 3:16 PM
Kuidusta. kaikkein kuitupitoisimpia massaansa nähden ovat pavut, herneet ja pähkinät. Sitten täysjyväleipä. Vihannekset ja hedelmät kaukana jäljessä. Niissä kun on niin paljon muutakin...
seurausjasyy 10 messages – 01/18/2010 10:34 AM
Toimii, itseasiassa vasta kun siirryin vhh:lle keksin vuostolkulla kestäneiden mahakipujen syyn, aina käskettiin vain syödä ja juoda gefilustuotteita niin kyllä se siitä paranee. Oli myös liuta muita vaivoja mitkä jäi pois viljojenjätön matkassa.
Normaalipainoisenakin on huomattavasti helpompi pysyä, miulla kun tää gluteeniongelma ei oo aiheuttanu kuihtumista vaan pikemminkin päinvastoin
totti 1 message – 03/18/2017 10:01 AM
Moi kaikki. olisin kiinnostunu mitä tehdä kun noudattaa tätä ruokavalioo mut ei voi syödä mitään raakaa vihannesta tai kasvista tai pähkinää... Onko muita samanlaisii täällä?
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.