Kielikäännöksiin lisäys kontaminaatioriskeistä

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Susa 61 messages08/05/2011 11:26 PM

    Kaipaako kukaan muu lisäystä keliakia-kielikäännöksiin kontaminaatioriskeistä? Tai lähinnä tarkennusta siitä, miten riskit minimoidaan. Ja miten tärkeä on käyttää puhtaita työvälineitä ja alustoja eikä esim. samalla pannulla tai grillissä, jossa on valmistettu esim.gluteenia sisältäviä vaikkapa paneroituja tuotteita, saa paistaa gluteenittomia tuotteita ilman, että se on putsattu ensin. Eli käännöksestä kävisi ilmi, että pienikin määrä gluteenia on vaarallista. Tuoreena keliaakikkona olen itse matkustellessani kokenut tämän hankalaksi. Tuntuisi jotenkin varmemmalta ja helpommalta, jos olisi näyttää ko. maan kielellä tarkempi teksti, jossa olisi selvennetty tätä asiaa. Esim.Virossa eivät osanneet paikka paikoin suomea eivätkä englantia niin hyvin, jotta olisivat ymmärtäneet, mistä hommassa on kyse.

  • Reetta  719 messages08/06/2011 9:57 AM

    Varmaan ihan hyvä ajatus, mutta toisaalta jos kielikäännös on pitkä, meneekö se huonommin perille ? Ehkä länsimaissa, joissa keliakiatuntemus on parempi, mutta Venäjällä, Afrikassa...

  • Ad

  • Susa 61 messages08/09/2011 12:44 PM

    Teksti ei tosiaan saa olla liian pitkä, mutta ajattelinkin lähinnä parin lauseen lisäystä, josta käy ilmi, että pienikin hiukkanen gluteenia on vaarallista keliaakikolle eli myös työvälineet, pannut ja grillit tulee olla puhdistettu huolella sen jälkeen, kun niillä on käsitelty gluteenia sisältäviä tuotteita.

  • LG1982  165 messages08/09/2011 3:57 PM

    Itsekin olen kaivannut nimenomaan lisäystä kontaminaatioriskistä. Teksti ei kyllä kaikin osin nytkään aina avaudu, osa kokee luettelon mitä saan syödä myös kielletyiksi ja toisaalta osalle se nimenomaan avaa mitä voisin mahdollisesti syödä. Lähtökohta pidän aina, ettei välineitä ole puhdistettu ja ravintola-annokset sisältävät aina jonkin verran gluteenia. Syön sen verran harvoin ulkomailla ravintolassa, että gluteenin määrä jää vähäiseksi, jos paikka muutoin siisti (en itse söisi välttämättä esim. pizzeriassa). Pidempään oleskellassa ja jo parin viikon lomallakin riski jo suurempi erityisesti, jos syö lähinnä vain ravintoloissa.

  • Mampu 122 messages08/14/2011 5:27 PM

    Myös minä kaipaisin mainintaa mm pizzaleikkureista tms, sillä on tosi harmillista, kun on tilannut ja odottanut gluteenitonta pizzaa ja juuri kun se on saatu laatikkoon, se tärvellään jauhoisella pizzapyörällä tms. Tuntee itsensä tosi kyyläksi jos koko ajan silmä kovana vahtaa ruuan valmistusta. Kaikkia välineitä ym on tietysti vaikea lyhyesti luetella

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s