Supersonic 5 messages – 05/11/2010 10:11 AM
Onko leipä- vai yleiskoneesta enemmän hyötyä gluteenittomassa ruokavaliossa? Olis kiva kuulla vinkkejä ja näkökulmia. Leivontaan kaipailen eniten apua. Olen juuri aloittanut gluteenittoman ruokavalion. Perheessämme on lisäkseni 3-vuotias lapsi.
KattiMatikka 271 messages – 05/11/2010 10:41 AM
Leipäkone on ihan hauska vekotin, mutta itsellä kyllä enemmän painottuu tuon yleiskoneen käyttöön eli aina kun leivon gluteenitonta leipää niin annan yleiskoneen huolehtia tuosta vatkaamisesta
Supersonic 5 messages – 05/11/2010 10:45 AM
KattiMatikka kirjoitti:
MrsBucket 92 messages – 05/11/2010 5:17 PM
Supersonic kirjoitti:
Tallu 8 messages – 05/12/2010 8:47 AM
Minulla on Kenwoodin iso yleiskone ja sillä pyöräytän sämpylä/leipätaikinan Virtasalmen vaaleasta leipäjauhosta alle aikayksikön. Leivon samantien sämpylöiksi ja kohotan valmiina. Kulho ja koukut astianpesukoneeseen. Ei tarvitse käsiä "sotkea" vaikeasti leivottavaan taikinaan. Myös kakut yms ja esim karjalanpiirakkataikinan teen koneella.
kokki03 9 messages – 05/12/2010 9:10 AM
Kenwoodin koneeni on palvellut jo 30v, enkä vois ajatella elämää ilman sitä, 2 kpl leipäkoneita on jo käytetty loppuun, hyviksi todettu siinä vaiheessa kun lapset oli pieniä ja työpäivät pitkiä. Leipäkoneen avulla sain iltoihin lisäaikaa lasten kanssa puuhasteluun....joten molemmat hyviä ja toisiaan täydentäviä.
ponipimu 239 messages – 05/13/2010 1:52 AM
mä en huoli kumpaakaan, mulle riittää kulho ja sähkövatkain.
mikään ei oo yksinkertaisempaa ku Anna-Kaisan vuokaleipä. ensin turvotetaan psyllium ja siemenet, sitten sen kun ladot kuivat aineet kulhoon järjestyksessä ja vatkaat pari minuuttia, laitat vuokaan ja kohotus, sitten uuniin vajaa tunti. ja valmista tuli.
ei tarvi sotkea käsiä ja konetta, vain vispilät likaantuu, ei tarvi vaivata, ei leipoa pöydällä, voiko leivän leipominen enää helpompaa olla?
MrsBucket 92 messages – 05/13/2010 9:55 AM
ponipimu kirjoitti:
Suviih 629 messages – 05/13/2010 6:33 PM
Minulla on yleiskone ja tykkään vatkata sillä kakkutaikinoita ym. mutta leipä- ja pullataikinan teen käsin, jotenkin vain tuntuu luontevammalle niin.Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
KattiMatikka 271 messages – 05/13/2010 9:42 PM
Mulla on TEFAL:in leipäkone, jossa on se glutti-leivän ohjelma ja yleiskoneeni on KRUPS.ponipimu 239 messages – 05/14/2010 12:11 AM
leivontaa muuten helpottaa huomattavasti sekin tieto että muropiirakkataikinassa sen rasvan voi sulattaa ihan löllöksi ja sekoittaa vain sokerin sekaan, sitten munan ja jauhot. puuhaarukalla kun sekoittaa, ihan hyvä tulee, ihan turhaa vetää sitä sähkövatkainta siihen.
sama homma toimii suolaisella piirakkapohjalla, rasva sulatetaan ja sinne sekaan jauhot ja juustoraaste, sitten kylmä vesi.
aivan turhaa vatkailla taikinaa ja tehdä muruseosta, toimii ihan sulalla voillakin!
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.