Leipäkone- vai yleiskone

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Start < Previous
Next > End >>
  • Supersonic 5 messages05/11/2010 10:11 AM

    Onko leipä- vai yleiskoneesta enemmän hyötyä gluteenittomassa ruokavaliossa? Olis kiva kuulla vinkkejä ja näkökulmia. Leivontaan kaipailen eniten apua. Olen juuri aloittanut gluteenittoman ruokavalion. Perheessämme on lisäkseni 3-vuotias lapsi.

  • KattiMatikka 271 messages05/11/2010 10:41 AM

    Leipäkone on ihan hauska vekotin, mutta itsellä kyllä enemmän painottuu tuon yleiskoneen käyttöön eli aina kun leivon gluteenitonta leipää niin annan yleiskoneen huolehtia tuosta vatkaamisesta

  • Ad

  • Supersonic 5 messages05/11/2010 10:45 AM

    KattiMatikka kirjoitti:
    Leipäkone on ihan hauska vekotin, mutta itsellä kyllä enemmän painottuu tuon yleiskoneen käyttöön eli aina kun leivon gluteenitonta leipää niin annan yleiskoneen huolehtia tuosta vatkaamisesta

    Kiitos vinkistä Millainen yleiskone sulla on? Teetkö taikinoiden lisäksi sillä jotain muuta?

  • MrsBucket 92 messages05/11/2010 5:17 PM

    Supersonic kirjoitti:
    Onko leipä- vai yleiskoneesta enemmän hyötyä gluteenittomassa ruokavaliossa? Olis kiva kuulla vinkkejä ja näkökulmia. Leivontaan kaipailen eniten apua. Olen juuri aloittanut gluteenittoman ruokavalion. Perheessämme on lisäkseni 3-vuotias lapsi.

    Yleiskoneella on muutakin käyttöä kuin leivän teko, jos nyt haluaa konetta käyttää.
    Itselläni on yleiskone, mutta se seisoo keittiön alalaatikossa, sillä mielestäni paras kone on kynsien ja kainalon välillä. On paljon nopeampaa ottaa esille jauhokulho, taikinakulho, vispilä ja haarukkavatkain ja pyöräyttää taikina käsin, eikä tarvitse pestä kaikenmaailman hankalia vimpaimia ja huolehtia niiden sijoittelusta oikeille paikoille. Sitäpaitsi näppituntumalla saa aikaan paremman lopputuloksen.

  • Tallu 8 messages05/12/2010 8:47 AM

    Minulla on Kenwoodin iso yleiskone ja sillä pyöräytän sämpylä/leipätaikinan Virtasalmen vaaleasta leipäjauhosta alle aikayksikön. Leivon samantien sämpylöiksi ja kohotan valmiina. Kulho ja koukut astianpesukoneeseen. Ei tarvitse käsiä "sotkea" vaikeasti leivottavaan taikinaan. Myös kakut yms ja esim karjalanpiirakkataikinan teen koneella.

  • kokki03 9 messages05/12/2010 9:10 AM

    Kenwoodin koneeni on palvellut jo 30v, enkä vois ajatella elämää ilman sitä, 2 kpl leipäkoneita on jo käytetty loppuun, hyviksi todettu siinä vaiheessa kun lapset oli pieniä ja työpäivät pitkiä. Leipäkoneen avulla sain iltoihin lisäaikaa lasten kanssa puuhasteluun....joten molemmat hyviä ja toisiaan täydentäviä.

  • ponipimu 239 messages05/13/2010 1:52 AM

    mä en huoli kumpaakaan, mulle riittää kulho ja sähkövatkain.

    mikään ei oo yksinkertaisempaa ku Anna-Kaisan vuokaleipä. ensin turvotetaan psyllium ja siemenet, sitten sen kun ladot kuivat aineet kulhoon järjestyksessä ja vatkaat pari minuuttia, laitat vuokaan ja kohotus, sitten uuniin vajaa tunti. ja valmista tuli.

    ei tarvi sotkea käsiä ja konetta, vain vispilät likaantuu, ei tarvi vaivata, ei leipoa pöydällä, voiko leivän leipominen enää helpompaa olla?

  • Ad

  • MrsBucket 92 messages05/13/2010 9:55 AM

    ponipimu kirjoitti:
    mä en huoli kumpaakaan, mulle riittää kulho ja sähkövatkain.

    mikään ei oo yksinkertaisempaa ku Anna-Kaisan vuokaleipä. ensin turvotetaan psyllium ja siemenet, sitten sen kun ladot kuivat aineet kulhoon järjestyksessä ja vatkaat pari minuuttia, laitat vuokaan ja kohotus, sitten uuniin vajaa tunti. ja valmista tuli.

    ei tarvi sotkea käsiä ja konetta, vain vispilät likaantuu, ei tarvi vaivata, ei leipoa pöydällä, voiko leivän leipominen enää helpompaa olla?

    Olen samaa mieltä kanssasi. Samat on keinot minullakin ja tuo Glu.fi:n sivuillekin laittamani "Sikahyvä leipä" -ohje syntyy samalla konstilla. Jauhoja voi vaihdella kun vain pitää kokonaismäärän samana. Olen välillä esim. korvannut 1 dl:n tummista jauhoista karkeilla riisijauhoilla. Hyvää ja helppoa.

  • Suviih  629 messages05/13/2010 6:33 PM

    Minulla on yleiskone ja tykkään vatkata sillä kakkutaikinoita ym. mutta leipä- ja pullataikinan teen käsin, jotenkin vain tuntuu luontevammalle niin.
    Leipäkoneesta sen verran, että äidilläni on semmoinen ja sillä on tullut hurjan hyvää vaaleaa leipää. Esimerkiksi sämpylöinä en ole saanut käsin samanlaista tehtyä. Tiedä sitten johtuuko erilaisesta paistamisesta.

    Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
    Blogin Facebook-sivut:
    https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

  • KattiMatikka 271 messages05/13/2010 9:42 PM

    Mulla on TEFAL:in leipäkone, jossa on se glutti-leivän ohjelma ja yleiskoneeni on KRUPS.

    Itse en jaksa leipätaikinoita käsin vääntää, kun gluttitaikina on niin järkyttävän tarttuvaa. Helppo kaataa ainekset kulhoon ja antaa koneen tehdä työt
    Teen koneella leipä- ja pullataikinat ja jos teen ison brita-kakun niin sitten yleiskone saa vatkata, mutta muuten teen kakku yms. piirakkataikinat sähkövatkaimella.

  • ponipimu 239 messages05/14/2010 12:11 AM

    leivontaa muuten helpottaa huomattavasti sekin tieto että muropiirakkataikinassa sen rasvan voi sulattaa ihan löllöksi ja sekoittaa vain sokerin sekaan, sitten munan ja jauhot. puuhaarukalla kun sekoittaa, ihan hyvä tulee, ihan turhaa vetää sitä sähkövatkainta siihen.

    sama homma toimii suolaisella piirakkapohjalla, rasva sulatetaan ja sinne sekaan jauhot ja juustoraaste, sitten kylmä vesi.

    aivan turhaa vatkailla taikinaa ja tehdä muruseosta, toimii ihan sulalla voillakin!

<< Start < Previous
Next > End >>
Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Join the discussion

The most read discussions in category

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

©2025 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s