Paju 25 messages – 09/16/2010 5:12 PM
Teen joka vuosi 2-3 ulkomaanmatkaa ja otan aina mukaan Semperin näkkäriä, koska en todellakaan kuvittele Etelä-Euroopan lomakohteissa löytäväni gluteenitonta leipää. En myöskään halua rasittaa (=haaskata kallista aikaa) perhettäni (enkä itseäni) esim. kaupunkilomalla kiertämällä ruokakaupoissa etsimässä gluteenittomia tuotteita.
Täällä palstalla tuntuu moni etsivän lomakohteista leipää ym. syötävää ihan kuin sitä pitäisi sieltä löytyä. Mitä yleensä varaatte 1-2 viikon matkalle mukaan? Pohjoismaista olen asioinut vain Ruotsissa elintarvikeliikkeissä, joissa valikoima samanlainen kuin Suomessa, tosin pakastealtaassa paremmat leivät (ei niitä suomalaisia).
MariJo 77 messages – 09/16/2010 8:44 PM
Itselläni oli viimeksi reissulla mukana kaksi pakettia Schärin vakuumipakattua leipää. Leipä sellaisenaan on todella kuivaa, mutta mahtavan paahtopussi-keksinnön vuoksi toimii matkalla hyvin.Suosittelen paahtopusseja, yleensä hotellin aamiaisella löytyy jonkinmoinen paahdin. Lisäksi mulla oli mukana kaksi minigrip-pussia aamiaishiutaleita, tosin niitä en reissulla tarvinnut.
Tallulah 476 messages – 09/17/2010 2:50 PM
Mä en ota mitään mukaan, enkä kiertele ruokakauppoja. Lomallani en laita ruokaa, vaan syön ulkona, siinä syy! En myöskään syö leipää aamupalalla, enkä paljoa muutenkaan, joten en sitä ravintoloissakaan kaipaa.
Mamma 117 messages – 09/17/2010 3:11 PM
Minäkin otan mukaan vakuumipakattua leipää ja paahtopussin. Meillä on yleensä hotellihuoneisto missä voi itse kokkailla aamiaista ihan omaan tahtiin. Ja joskus jopa laittaa illallista, hakea viiniä kaupasta,laittaa kynttilät palamaan. Ihan mukavaa.
On mulla ollut mukana puuroaineksiakin. Onhan se paljon mukavampi lähteä kaupungille kun on vatsassa palan painiketta eikä heti tunnin parin kuluttua kauhea nälkä, eikä tarvitse etsiä ruokapaikkaa mistä löytyy just mulle sopivaa foodia. Ja se selittäminen tarjoilijoille, on vaan välillä niiin rasittavaa.
Ja kyllähän sitä toki ruokakaupassa käydessä tulee vilkuiltua mitä uutta gluteenitonta mahtaisi löytyä. Uutuudet aina kiinnostavat.
Zlatan 44 messages – 09/17/2010 3:46 PM
Itselleni aamiainen on lähes päivän tärkein ateria joten minullakin on ollut omat leivät mukana. Yleensä joku Fria Brödin pakasteleipä (ehkä vasta kolmantena päivänä ihan muruinen = ei syötävä enää) + schärin vakuumipakattua leipää. Toi paahtopussi juttu kuulostaa fiksulta, pitää jollain reissulla testata.
On niin pitkä aika kun viimeksi olin etelän-matkalla (siis yli viikon reissulla, viimeiset 10v vain kaupunkimatkoja) mutta muistaakseni meillä oli huoneisto jossa oli oma keittiö ja silloin oli joku spaghettipakkaus mukana ja silloin syötiin joskus lounas huoneistossa.
Joissakin matkakohteissa on ollut niin kattava aamiainen että pärjää sillä jopa illalliseen asti, joku hedelmä päivällä riittää lounaaksi. Suurin vaikeus reissuilla on minulla ainakin löytää jotain "pientä" glut.syötävää lounaaksi. "normaaleille" löytyy aina joku pizzapalanen jne enkä itse haluaisi syödä mitään salattia (siitä tulee minulle vain lisää nälkää)
Mamma 117 messages – 09/17/2010 4:05 PM
Zlatan kirjoitti:
KattiMatikka 271 messages – 09/20/2010 8:21 PM
Itse harrastan kaupunkilomia ja yksi loman ihanuus/kohokohta on gluttituotteiden etsiminen. En ota siitä mitään stressiä, vaan kiertelen kaupoissa ja bongailen tuotteita ja yleensä myös surffailen netissä etukäteen ellei matkakohde ole entuudestaan tuttu.
motusalem 85 messages – 10/27/2010 6:12 PM
Ja edelleenkin oletetaan ihmisten matkustavat korkeintaan kahdeksi viikoksi. Olen lähdössä kahdeksi kuukaudeksi reppumatkalla parin viikon päästä, enkä aio ottaa palaakaan leipää mukaan. Mikä ihme siinä leivässä on niin tärkeää??
Tallulah 476 messages – 10/27/2010 8:21 PM
motusalem, minä en ota muutaman päivän kaupunkilomallekaan leipää mukaan. Olen kanssasi samaa mieltä, en käsitä miksi se LEIPÄ on se pointti.
Suviih 629 messages – 10/27/2010 9:41 PM
motusalem kirjoitti:
Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.