Jezu Admin – 03/05/2009 12:46 AM
Missä kaikkialla te olette matkailleet keliakia matkakumppanina ja millaisia kokemuksia teillä on ollut eri matkakohteista?Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
KattiMatikka 271 messages – 03/05/2009 3:51 PM
Itävalta, Ruotsi ja Saksa. Itävalta haasteellinen. Omat kokemukset Saksasta ovat positiiviset.
Jezu Admin – 03/05/2009 4:05 PM
KattiMatikka kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
keliaiti 36 messages – 03/05/2009 7:41 PM
Minä tyttöni kanssa Ranskassa; Pariisissa sekä Normandiassa. Pariisin euro disneylandissa ymmärsivät keliakiaa, mutta muualla ei juurikaan. Gluteenittomat tuotteet (leivät) myydään pääosin luontaistuotekaupoissa. Parhaiten pärjää, kun kertoo olevansa vehnäallerginen!
Paikallisessa Mäkkärissä kysyimme gluteenittomuutta ja saimme vastaukseksi esitteen ja selityksen, kuinka hampurilaisten rasvapitoisuutta on laskettu
keliaakikko97 107 messages – 03/05/2009 8:10 PM
keliaiti kirjoitti:
Elämässä ei ole pakko kun kuolla!... ja noudatta gluteenitonta ruokavaliota.
keliaakikko97 107 messages – 03/05/2009 8:12 PM
Matka kokemuksia on Kreikasta, Kreetalta. Siellä meni ihan hyvin, pärjäsin souvlakejen(lihavartaita) tzatsikin ja kanasalaatin avulla.
Elämässä ei ole pakko kun kuolla!... ja noudatta gluteenitonta ruokavaliota.
Ankka 11 messages – 03/06/2009 1:12 PM
Saksa, Ranska, Tanska ja Ruotsi.
Saksa erinomainen, kaupassa paljon gluteenitonta ja ravintoloissakin!
Ranskassa piti tyytyä makkaraan ja ranskalaisiin TAI pihviin ja ranskalaisiin näin yleensä...
Tanska ja Ruotsi eivät olleet huonompia, muttei siellä kyllä ollut liiemmälti gluteenittomia
nappinaama 7 messages – 03/24/2009 7:33 PM
Itse olen ollut Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Eestissä ja Ruotsissa.
Ranskan koin aika pettymykseksi niinkuin Eestinkin. Ranskassa oli niin iso kielimuuri, kun ei pienissä ravintoloissa tuntunut kukaan ymmärtävän englantia ja niistä allergialappusistakaan ei ollut hyötyä, kun kastikkeissa kuitenkin olikin jauhoja.
Italiassa olin oppilasvaihdossa ja siellä kävin jonkun verran ravintoloissa, näissä suurissa ketjuissa (McDonald's) ei löytynyt gluteenittomia vaihtoehtoja ja työntekijät eivät tunteneet edes koko keliakiaa. Ruoat oli muuten helppo ostaa, apteekista löytyi suuri valikoima, pakasteita oli kuitenkin vähän. Plussana oli muutenkin se että Italian perheeni äiti oli kokki, joten hän teki aivan loistavia gluteenittomia pizzoja ja tajusi heti mistä oli kyse vaikka englantia hän ei puhunut sanaakaan.
Suomi on kyllä erittäin edistynyt maa keliakian kohdalta, täältä saa ruokaketjuista gluteenittomia pizzoja, hampurilaisia ja pihvejä, muualle Eurooppaan kun menee ei näissä samoissa ketjuravintoloissa asiat olekaan näin.
Sussu 97 messages – 03/24/2009 8:21 PM
Arabiemiraatit,Thaimaa,USA, Turkki, Kreikka, Norja, Ruotsi, Eesti ja kaikki toiminut hyvin. Luontaisesti gluteenittomalla tullut toimeen tähän asti, siis reissussa.
MariJo 77 messages – 03/24/2009 9:12 PM
Olin muutama vuosi sitten Itävallassa. Matkaopas joutui selittämään kahtena päivänä hotellin henkilökunnalle, kuinka minun illalliseni valmistetaan (maalaishotellin kokki ei puhunut englantia). Homma alkoi sujumaan, alkukeitoksi sain usein lientä kananmunalla..!...ja pääruokana lähes joka ilta pihvin ja ranskalaiset. Pääasia, että sain mahan turvallisesti täyteen. Kakkujen ja oluen luvatussa maassa oli vaikeuksia löytää gluteenitonta, onneksi löytyi joku luontaistuotekauppa/apteekki, josta löytyi hyvin välipalaa. Sieltä sain myös aamiaisleivät loppuviikoksi.
MariJo 77 messages – 03/24/2009 9:18 PM
Muuten, kertokaapa mistä Tallinnassa saa gluteenitonta? Kuukauden päästä olen varmaankin menossa sinne, pääsisi helpommalla jos tietäisi etukäteen, mistä saa sopivaa evästä.
glenni 58 messages – 03/24/2009 9:48 PM
Tuli jo laitettua tuonne toiseen keskusteluun, mutta laitetaan tännekin (unohtu vielä pari maatakin aikaisemmasta):
Helppoja: Thaimaa ja Japani sekä Kanada
Vaikeita: Intia, Italia, (Ranska) ja Saksa (olin dusselissa Saksassa)
Kohtalaisia (ei gluteenitonta leipää ravintolassa, mutta gluteenittomia tuotteita ruokakaupassa): Norja, Ruotsi, Malta, Itävalta
Gluteenitonta ravintolassa, kaupoista ei tietoa: Hollanti, Belgia, Ranska, Irlanti, Viro, Tsekki
glenni 58 messages – 03/24/2009 9:52 PM
MariJo kirjoitti:
Jezu Admin – 03/24/2009 10:12 PM
MariJo kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Jezu Admin – 03/24/2009 10:14 PM
glenni kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
marjis 1 message – 03/25/2009 8:59 AM
Olen ollut matkoilla keliaakikkona Virossa, Venäjällä, Espanjassa, Hollannissa, Belgiassa, Saksassa, Luxemburgissa, Skotlannissa,Irlannissa, Monte-Negrossa. Niissä maissa missä oma kielitaito on riittänyt, olen selvinnyt hyvin ja saanut kelvollista ruokaa sekä ravintoloissa että löytänyt naposteltavaa kaupoista. Hotelleissa asia ymmärretty vaihtelevasti, siksi varalla mukana omat leivät (näkkäriä tai tyhjiöpakattuja). Monte-Negrossa suuri apu oli Keliakialiiton kielikäännöksestä (serbia), ravintoloissa monesti lappu kiikutettiin keittiöön kokille kun olin sitä tarjoilijalle näyttänyt. Keski-Euroopassa keliakiatuotteet saattavat löytyä supermarketeissa ihan omista hyllyistä, joissa on myös luomua tai muita erikois/dieettituotteita. Saksasta löytyy paljon hyviä keksejä ja pikkukakkuja joita en ole Suomesta löytänyt. Pikaruokaketjujen henkilökunnalle gluteeniton ruokavalio on ollut täysin käsittämätön, joten ne olen jättänyt suosiolla väliin. Olen samaa mieltä nimim. nappinaapan kanssa, että Suomessa ollaan asiassa tosi edistyneitä.
jori-o 84 messages – 03/25/2009 6:27 PM
glenni kirjoitti:
glenni 58 messages – 03/25/2009 11:08 PM
jori-o kirjoitti:
anniina 14 messages – 04/01/2009 7:18 PM
Matkakokemuksia keliaakikkona Thaimaasta, Italiasta ja Canarialta. Italia oli näistä hankalin, silti menisin vaikka heti uudelleen - jo sen jäätelön takia
Jezu Admin – 05/03/2009 12:22 AM
Nyt voi lisätä omaan listaan myös Thaimaan ja hyvin meni sielläkin Tarina tulee, kunhan ehdin kirjoittaa.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Charlotta 3 messages – 05/10/2009 11:36 AM
Minusta Italiassa oli kaikkein helpointa. Jopa pienen kaupungin marketissa oli gluteenitonta pitsaa pakastimessa ja tiramisua! Oli kyllä luksusta.
emilia 11 messages – 05/24/2009 2:56 PM
Keliaakikkona olen matkaillut Hollannissa, Englannissa, Ranskassa, Tallinnassa ja Ruotsissa. Olen uskomaton kulinaristi ja ulkomailla kaduilla myytävät herkut tuovat surun usein puseroon, mutta olen opetellut herkuttelemaan muilla ruoilla ja nauttimaan niistä.
motusalem 85 messages – 05/27/2009 5:59 PM
Ruotsi, Viro, Italia, Turkki, Portugali, Saksa, Hollanti, Itävalta, Kreikka, Malta, Sveitsi, Ranska...useassa näistä useamman kerran. Malta on ollut suosikkini - muuten Eurooppa on aika hankala, lukuunottamatta viikon takaista Milanon kokemustani, josta on täällä jotakin. Sairastuin (diagnosoitiin) keliakiaan loppuvuodesta -07 ja sanoisin, että matkailu (etenkin muu kuin lomamatkailu) on se hankala asia, muuten tämän kanssa pärjäilee.
ps.En kanna koskaan leipiä tms. mukanani.
Jossu 22 messages – 11/08/2009 10:39 PM
Onko kukaan reissannut Afrikassa. Mä olen lähdössä reilu vuoden päästä Tansaniaan ja Keniaan. Kiinnostaisi tietää miten siellä pärjää vai pitäiskö roudata peruskuivamuonaa mukanaan?
Ainakin Gambia ja Senegal on aika onnettomia tän asian suhteen ( en oo ollut gluteeniton vielä tuolla matkatessani, mutta silti...) ja he eivät oikein ymmärrä muutenkaan noiden ruokarajoitusten tärkeyttä niin nyt mietityttää...
Entä Kiina / Peking? kokemuksia???
Alkaa reppureissaajaa ressaa jo ajatus :/
Tallulah 476 messages – 11/09/2009 9:20 AM
Ruotsi, Norja, Tanska, Viro, Venäjä, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Slovenia, Italia, Itävalta, Sveitsi, Liechtenstein, Luxemburg, Espanja, Kreikka, Ranska, Saksa, Hollanti, Belgia, Englanti, Kiina, Hongkong, Singapore, Australia, USA, Kanada... Siinä joitakin.
Peking oli todellinen helmi, siellä kun ei sen vehnän kanssa lutrata kuten länsimaissa. Ai että kun sinne pääsisi vielä toiste niihin ihaniin ravintoloihin! Kaikki matkat olen tehnyt keliaakikkona sillä olen sairastanut lapsesta saakka, ja olen vielä kasvissyöjä, suurin osa matkoista myös kasvissyöjänä. Ei mitään ongelmia, aina on hyvää ruokaa löytynyt joka paikasta. Kielikäännöstä en ole koskaan pitänyt mukana, enkä omia leipiä tai mitään omia eväitä.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.