Aaty 7 messages – 10/01/2009 9:03 PM
Jezu kirjoitti:
Ira 57 messages – 10/03/2009 11:20 AM
voi surku toi on just tollasta... ja sitten ruoka-alan ihmiset ihmettelee, miksi keliakia ihmiset kysyy toistamiseen ONKS tää nyt VARMASTI GLUTEENITONTA? niin miksiköhän...
minulla on luottamus aika nollissa, kun tilaan jotain gluteenitonta. toistan kysymystäni moneen kertaan..ja olihan tämä nyt sitten gluteeniton?
carietta 72 messages – 10/04/2009 1:43 PM
Itsekin kaipaan eniten huoletonta ruokailua. Sai maistaa kaikenlaista uutta eikä tarvinnut ajatella edes mitä se sisältää. Eniten kaipaan kunnon sokerikorppuja ja dallaspullia. Toisaalta olen löytänyt niin paljon herkullisia gluteenittomia tuotteita, etteivät nuo enää edes harmita
Jontsa 67 messages – 10/04/2009 11:21 PM
Kotipizzan monster-pizzaa on ikävä ja jalapeno-poppersia, mozzarellatikkuja ja mäkkärin normihamppareita, eli toisin sanoen kaikkea epäterveellistä on ikävä
Silloin kun sain syödä tavallista leipää ja pullaa, ei minun tehnyt niitä yleensä edes mieli, mutta nyt kun ei saa syödä, niin kyllä sitä kaihoisasti katsoo kaupassa sen 700:ää pulla- ja leipäsorttia...
Nuutti 56 messages – 10/05/2009 10:31 AM
Tämä ei ihan varsinaisesti liity tähän aiheeseen, mutta oletteko huomanneet että esimerkiksi kun leivotte jonkun perheenjäsenen tms. kanssa, niin puhutte vehnäjauhoista, vaikka kaikki tietää että tarkoitat gluteenittomia jauhoja? Eli tuollaisia jäänteitä entisestä elämästä. Itelläni tulee aina automaattisesti sanottua vehnäjauhot, ja on niitä muitakin juttuja mutta nyt ei tule mieleen..
maippi 26 messages – 10/19/2009 10:05 PM
Keliakiadiagnoosistani on jo reilusti aikaa (18v.), joten en enää edes muista kaikkia "normaaleja" makuja, mutta tuore ruisleipä on se, mitä aina kaipaan. Olen sanonut, että kuolinvuoteellani haluan palan tuoretta ruisleipää ;D
Normaalielämästä kaipaan myös sitä, että voisin maistella ennakkoluulottomasti kaikenlaista, matkustelisin huolettomana, miettimättä sitä miten pitää varautua leivän yms. suhteen. Täytyykö ottaa omat eväät. Tietääkö ravintolan/kahvion henkilökunta varmasti mitä tarkoittaa gluteeniton jne...
tuiki 12 messages – 10/22/2009 4:48 PM
minä kaipaan.....
Ninni 114 messages – 10/23/2009 10:29 AM
Mulla ei ole vielä dietti edes alkanut, mutta totuttelen tässä ajatukseen ja jo nyt mietin, miten selviän ilman seuraavia:
- tuore korvapuusti
- anopin leipoma tuore karjalanpiirakka
- tiramisu (ehkä siihen voi keksiä jonkun glut version?)
- paahdettu ruispala juustolla
- italialainen pasta
- mustikkakukko, tää on oikeesti tosi paha!
- kaikki ihanat tuoreet leivät
- vispipuuro
Kakkuja en sinänsä kauheasti kaipaa, mutta kyllä harmittaa, että vaikkapa matkustellessa Itävallassa ei sitten syödä enää Sacher kakkua tai wienersnitseliä... Olutkaan ei ole mun suurin herkku, mutta kyllä sekin bratwurstin ja hapankaalin kanssa maistuisi. Onneksi viiniä saa juoda edelleen, se on enemmän mun juttu.
Tallulah 476 messages – 10/23/2009 11:33 AM
^Korvapuustin kaltaista voi tehdä myös gluteenittomana.
Karjalanpiirakoita voi tehdä gluteenittomina.
Tiramisua voi tehdä gluteenittomana.
Pastaa saa gluteenittomana
Myös gluteeniton leipä on tuore kun se on just leivottu...
Mustikkakukosta en tiedä mutta kai sitäkin voisi kokeilla!
Ruisleipä on se jonka korvaajaa ei varmaan ole, mutta gluteenittomaan tummaan leipään tottuu, kuten kaikkiin uusiin makuihin.
Olutta voi edelleenkin juoda, eikös Suomi ollut ainoa maa jossa se edes on keliaakikolta kielletty ja siihen saattaa olla tulossa täälläkin muutos?
Mä en muista kaivata mitään kun sitä entistä elämää ehti olla niin vähän, mutta mun "paheeni" on Geisha. Joskus jouluna on vaan pakko saada yksi konvehti kun se on niin taivaallisen hyvää!
porajata 460 messages – 10/23/2009 11:42 AM
Nyt tuntuu jo siltä, että nämä gleenittomat ovatkin yllättävän hyviä, eli enää ei ole muut tulleet mieleenkään johtunee kai siitä etten muista niiden makuakaan enää
hellu 1 message – 10/23/2009 12:14 PM
Kismettiä!
Suviih 629 messages – 10/23/2009 2:27 PM
Ninni, meillä tehdään gluteenitonta vispipuuroa riisijauhoista ja hyvää onGluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
Blogin Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa
Ninni 114 messages – 10/26/2009 10:01 AM
Kiitos Suviih vinkistä, täytyypä kokeilla tuota riisijauhoa!
KattiMatikka 271 messages – 10/26/2009 10:14 AM
Riisijauho-mannapuuro on ihan ä-lyt-tö-män hyvääponipimu 239 messages – 10/30/2009 12:57 AM
mustikkakukko voisi onnistua tattarijauhoista, en ole vielä kokeillut mutta tarkoitus olisi.
itse kaipaan paninia, pantterikarkkeja ja ruisleipää graavatun lohen kera, tuo tumma leipä ei ole ollenkaan sama asia...
rili 4 messages – 10/31/2009 8:09 PM
Ulkona syöntiä, kuten muutkin. Että ei tarvis ruokalistaa niin tarkkaan tutkia ja vielä tilatessa varmistamalla varmistaa, että onhan tää sitten varmaan gluteenitonta.
Tiinap 9 messages – 11/22/2009 12:02 PM
Eniten kaipaaan mieheni tekemä pullaa. Ensimmäinen ajatus kun diagnoosi varmistui oli miten pärjään ilman hänen tekemiä maukkaita korvapuusteja.
lapsonen 11 messages – 03/04/2010 3:32 PM
Huolettomuus is the word. Ennen haaveilin (ja haaveilen edelleen) matkustelusta, mutta olisi ollut ihanaa voida vain maistella kaikkea uudessa kulttuurissa, mikä näyttää ihanalta, eikä joutua stressaamaan miettiessä, onko ruoka gluteenipitoista.
Kaipaan mm. paahdettua ruisleipää margariinin ja juuston kanssa, ohraleipiä ja muitakin leipiä, karjalanpiirakoita, puffet-jäätelöitä, Maraboun suklaata ja tähtitorttuja. Onneksi gluteenittomat tuotteet maistuvat yleensä varsin hyviltä; muistan alkujärkytyksen kun maistoin jotain gluteenitonta leipää: "Näin pahaa 'leipääkö' joudun syömään lopun ikääni..." Mutta ei ne kaikki onneks ookkaan pahoja. Tai sitten oon vaan tottunut..
Aikaisemmin oli hauskaa, kun äiti toi minulle esimerkiksi oman suklaalevyn/keksipurkin tms. samalla kun toi perheelle oman. Sain syödä gluteenittomat herkut ihan itse eikä tarvinnut alkaa tappelemaan, kuka saa eniten. Nyt on siitäkin vähän hohto mennyt, koska jos itse syö monen muun ihmisen edestä hyväskää alkaa pakostakin pyöristymään..
MrsBucket 92 messages – 03/04/2010 4:32 PM
Eniten kaipaan sitä, että entisessä elämässä sai joskus nauttia valmiiseen pöytään pääsystä. Kun matkalla jonnekin poikkesimme huoltoasemalle, saatoin valita jotain herkullista. Nyt löytyy usein piilosta vain joku kökkö. Samoin kotipaikkauntani baareista. Siellä missä viimeksi kävin parin tuttavani seurassa ravintolassa, ei ollut edes gluteenittomia pizzoja vaikka muita oli yllin kyllin. Usein löytyy tuttujen kahvipöydästä vain jäätelö tai pahanmakuinen keksi minulle sopivina.
Tietysti on myös joitakin tuotteita mitä erityisesti kaipaa, kuten se ruisleipä, karjalanpiirakat, OIKEA pasta ja siitä valmistetut ruuat, mannaryynit ja muutamat makeisetkin. Joku mainitsi vohvelit - sitä minäkin olen ihmetellyt, miksi ei jäätelötötteröitä irtomyyntipaikkoihin voi tehdä gluteenittomista jauhoista kun kerran muitakin vohveleita löytyy.
Tallulah 476 messages – 03/04/2010 6:04 PM
^Gluteenitonta vohvelia löytyy. Karjalanpiirakoita on myös gluteenittomina. Onko sun mielestä pastassa niin hirveä ero?
^^ Keliakia ei estä matkustelua ja paljon gluteenitonta löytyy mistä päin maailmaa tahansa.
Only registered users can participate discussion. If you do not have a user account, please register. It's fast and free! If you have already registered, please log in at the top right menu.
Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.